大学英语四级考试考前必练综合试题及解析(1)

日期:12-30| http://www.59wj.com |模拟题|人气:379

大学英语四级考试考前必练综合试题及解析(1)

  四级考前训练一

  Part Ⅱ Reading Comprehension (35 minutes)

  Directions: There are 4 passages in this part.Each passage is followed by some questions or unfinished statements.For each of them there are four choices marked A),B),C) and D).You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Questions 21 to 25 are based on the following passage:

  Some radio singals were heard in 1967.They were coming from a point in the sky where there was unknown star.They were coming very regularly,too:about once a second,if they were controlled by clock.

  The scientists who heard the signals did not tell anybody else.They were rather afraid to tell in case they frightened people.The signals were coming from a very small body—no bigger,perhaps than the earth.Was that why no light could be seen from it?Or were the signals coming from a planet that belonged to some other star?There was no end to the questions,but the scientists kept the news secret.“Perhaps there are intelligent beings out there.”they thought,“who are trying to send messages to other planets,or to us?So the news was not given to the newspaper.Instead,the scientists studied the signals and searched for others like them...Well,all that happened in 1967 and 1968.Since then scientists have learnt more about those strange,regular,radio signals.And they have told the story,of course.

  The signals do not come from a planet;they come from a new kind of star called a “pulsar””.About a hundred other pulsars have now been found,and most of them are very like the first one.

  Pulsars are strong radio stars.They are the smallest but the heaviest stars we know at present.A handful of pulsar would weigh a few thousand tons.Their light—if they give much light—is too small for us to see.But we can be sure of this,no intelligent beings are living on them.

  21. The radio signals discussed in this passage____.
  A.were regular   B.were controlled by a clock
  C.were heard in 1967 only   D.were secret messages 

  22. The radio singals were sent by____.
  A.a satelliteB.a planet
  C.a sky body which was unknown at that time
  D.intelligent beings who were unknown at that time 

  23. The scientists did not tell people about the signals because____.
  A.the singals stood for secret messages
  B.people would ask them too many questions
  C.they did not want to frighten people
  D.they stood for unimportant messages 

  24. A pulsar is____.
  A. a small heavy star which sends out strong radio signals and cannot be seen 
  B. a small heavy planet which sends out strong radio signals and cannot be seen 
  C. a small heavy satellite which sends out strong radio signals and cannot be seen
  D. a small intelligent being who sends out strong radio signals and cannot be seen

  25. Which of the following is true?
  A.One of the pulsars found by scientists sends radio signals.
  B.Pulsar began to send radio singals in 1967.
  C.Scientists have searched for pulsars for many years but found none.
  D.Scientists have found many pulsars since 1967. 

  Questions 26 to 30 are based on the following passage:

  Over vast areas of every continent,the rainfall and vegetation necessary for life are disappearing.Already more than 40 percent of the earth’s land is desert or desert like.About 628 million people—one out of seven—live in these dry regions.In the past,they have managed to survive,but with difficulty.[ZZ(Z]Now largely through problems caused by modern life,their existence is threatened by the slow,steady spread of the earth’s deserts.

  Scientists still do not understand all the complex problems of the desert,but there have been many ideas for saving the land.Sandi Arabia has planted 10 million trees to help keep the sand from taking over fertile areas.The Israelis are aga in using some of the water collection systems left by the ancient people in the Negev desert.They plan to water their orchards with the extra water.Some Sahel farmers still raise cattle on their poor farm land,but before the cattle are sold, they are taken to greener lands in the south to get fat.

  26. What is the article mainly concerned?
  A.The problem of spreading desert.
  B.The rainfall and vegetation in desert areas.
  C.The water collection systems.
  D.The difference between modern life and ancient life. 

  27. “one out of seven” refers to____.
  A.more than a third of the lands’earth
  B.the percentage of the earth’s land that is desert-like
  C.the number of people who live in dry regions
  D.a day of a week 

  28. In paragraph 2,“they are taken to the greener lands in the south.”They refers to____.
  A.the Sahel farm land   B.the farmers
  C.the cattles   D.the trees 

  29. How many ideas for saving the land are described?
  A.Five.   B.Two.
  C.Four.   D.Three. 

  30. Which of the following statements is true, according to the passage?
  A.The earth’s desert are slowly spreading.
  B.One out of 10 people lives in dry regions.
  C.Their life in the desert is threatened now by traditional problems.
  D.New water wells can solve the problem in Africa’s desert. 

.

.

www.59wj.com

  Questions 31 to 35 are based on the following passage:

  Telephone, television, radio, and telegraph all help people communicate with each other. Because of these devices, ideas and news of events spread quickly all over the world. For example, within seconds, people can know the results of an election in another country. An international football match comes into the homes of everyone with a television set.News of a disaster such as an earthquake or a flood can bring help from distant countries within hours, help is on the way. Because of modern technology like the satellites that travel around the world, information travels fast.

  How has this speed of communication changed the world? To many people,the world has become smaller. Of course this does not mean that the world is actually physically smaller. It means that the world seems smaller. Two hundred years ago,communication between the continents took a long time. All news was carried on ships that took weeks or even months to cross the ocean. In the seventeenth and eighteenth centuries,it took six weeks for news from Europe to reach America.This time difference influenced people’s actions. For example, one battle, or fight, in the War of 1812 between England and the United States could have been avoided. A peace agreement had already been signed. Peace was made in England, but the news of peace took six weeks to reach America. During these six weeks, the large and serious Battle of New Orleans was fought. Many people lost their lives after a peace treaty had been signed.They would not have died if news had come in time.In the past,communication took much time than it does now.

  There was a good reason why the world seemed so much larger than it does today.

  31. News spreads fast because of____.
  A.modern transportation   B.new technology
  C.the change of the world   D.a peace agreement 

  32. According to this passage,____is very important to people in a disaster area.
  A.fast communication   B.modern technology
  C.latest news   D.new ideas 

  33. Which of the following statements is true?

  A.The world now seems smaller because of faster communication.
  B.The world is actually smaller today.
  C.The world is changing its size.
  D. The distance between England and America has changed since the War of 1812 

  34. Two hundred years ago,news between the continents was carried____.
  A.by telephone and telegraph   B.by land
  C.by air   D.by sea 

  35. The New Orleans Battle could have been avoided if the peace agreement had been signed____.
  A.by both sides   B.in time
  C.in America   D.in England 

  Questions 36 to 40 are based on the following passage:

  The concept of personal choice in relation to health behaviors is an important one.An estimated 90 percent of all illnesses may be preventable if individuals would make sound personal health choices based upon current medical knowledge.

  We all enjoy our freedom of choice and do not like to see it restricted when it is within the legal and moral boundaries of society.[ZZ)]The structure of American society allows us to make almost all our own personal decisions that may concern our health.If we so desire,we can smoke,drink excessively, refuse to wear seat belts,eat whatever foods we want,and live a completely sedentary life-style without any excuse.The freedom to make such personal decisions is a fundamental aspect of our society,although the wisdom of these decisions can be questioned.Personal choices relative to health often cause a difficulty.As one example,a teenager may know the facts relative to smoking cigarettes and health but may be pressured by friends into believing it is the socially accepted thing to do.A multitude of factors,both inherited and environmental,influence the development of healthrelated behaviors,and it is beyond the scope of this text to discuss all these factors as they may affect any given individual.However,the decision to adopt a particular health-related behavior is usually one of personal choices.

  There are healthy choices and there are unhealthy choices.In discussing the moral of personal choice,Fries and Crapo drew a comparison.[ZZ(Z]They suggest that to knowingly give oneself over to a behavior that has a statistical probability of shortening life is similar to attempting suicide.[ZZ)]Thus,for those individuals

  who are interested in preserving both the quality and quantity of life,personal health choices should reflect those behaviors that are associated with statistical probability of increased vitality and longevity.

  36. The concept of personal choice concerning health is important because____.
  A.personal health choices help cure most illnesses
  B.it helps raise the level of our medical knowledge
  C.it is essential to personal freedom in American society
  D.wrong decisions could head to poor health 

  37. To “live a completely sedentary lifestyle”(Para. 1) in the passage means____.”
  A.to live an inactive lifeB.to live a decent life
  C.to live a life with complete freedom
  D.to live a life of vice 

  38. Sound personal health choice is often difficult to make because____.
  A.current medical knowledge is still insufficient
  B.there are many factors influencing our decisions
  C.few people are willing to trade the quality of life for longevity
  D.people are usually influenced by the behavior of their friends 

  39. To knowingly allow oneself to pursue unhealthy habits is compared by Fries and Crapo to____.
  A.improving the quality of one’s life
  B.limiting one’s personal health choice
  C.deliberately ending one’s life
  D.breaking the rules of social behavior 

  40. According to Fries and Crapo sound health choices should be based on____.
  A.personal decisions   B.laws of society
  C.statistical evidence   D.opinions of friends 

.

.

www.59wj.com

  Part Ⅲ Vocabulary and Structure (20 minutes)

  Directions:There are 30 incomplete sentences in this part.For each sentence there are four choices marked A),B),C) and D).Choose the ONE answer that best completes the sentence.Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  41. ____he thought of it,the stars seemed always large and clear before the dawn of Christmas Day.
  A.As for   B.Now that
  C.Because   D.As soon as 

  42. A thought____him like a silver dagger.
  A.beat   B.hit
  C.struck   D.pondered 

  43. I’ll____this afternoon.
  A.get the radio fixed   B.get the radio to be fixed
  C.get the radio being fixed   D.get the radio fixing 

  44. Who is____personnel at present?
  A.in the charge of   B.under charge of
  C.under the charge of   D.in charge of 

  45. Tell him to turn down the TV.It’s____my nerves.
  A.get over   B.get in
  C.get crazy with   D.get on 

  46. The family decided to raise two cows and five sheep____the chickens,ducks and rabbits.
  A.except   B.besides
  C.beside   D.except for 

  47. I woke up,____that he had gone.
  A.only finding   B.only having found
  C.only to find   D.only to have found 

  48. The project____by the time you come to China again.
  A.will be completed   B.will have been completed
  C.is to be completed   D.is going to be completed 

  49. In the course of the work,we____lots of difficulties.
  A.met with   B.saw
  C.got into   D.came across 

  50. ____his accent,he must be from the south.
  A.Judged by   B.Being judged from
  C.Judging from   D.Being judged by 

  51. The boy____his father.
  A.was accused of having killed   B.was accused to have killed
  C.was accused of killing   D.was accused to kill 

  52. Missing the train means____for an hour.
  A.waiting   B.to wait
  C.to be waiting   D.have to wait 

  53. Something extraordinary happened in that hospital.A man,who was declared clinically dead,suddenly____.
  A.returned to life   B.restored to life
  C.came to life   D.survived 

  54. They are glad to see the children____in the day care center.
  A.well taken care   B.being well taken care of
  C.well looked after   D.being well looked after 

  55. She is a woman of rare gifts.Her performance last night was indeed very____.
  A.impressed   B.impressive
  C.impressing   D.impression 

  56. The road being built was scheduled to____traffic on May Day.
  A.be close to   B.be closed to
  C.be open to   D.be opened to 

  57. It was more than fifteen years ago____I entered the laboratory of Professor Agassiz.
  A.when   B.that
  C.in which   D.since 

  58. ____than it began raining.
  A.Hardly had he reached home   B.Hardly did he reach home
  C.No sooner did he reach home   D.No sooner had he reached home 

  59. The man’s life____if he had been sent to a better hospital.
  A.might have been saved   B.may have been saved
  C.was to be saved   D.should be saved 

  60. Everybody looked____the direction of the explosion.
  A.to   B.from
  C.in   D.into 

  61. This is a____young writer.He has published quite a few good stories in recent years.
  A.promised B.looking forward
  C.promising D.clever 

  62. The doctor insists that the patient____.
  A.must be operated B.should be operated
  C.be operated on D.needs operating on 

  63. It sounds as if the telephone____.
  A.were ringing B.was ringing.
  C.has being ringing D.is ringing 

  64. The family looked on helplessly as their house____.
  A.burning down B.was burned down
  C.was burning down D.burned down 

  65. What is the____language in India?
  A.office B.official
  C.officially D.officer 

  66. He____twenty times,striking a match each time to look at his old watch.
  A.had waked B.was awake
  C.must have waked D.was waken 

  67. There he bought____chocolate for his daughter,and then he had____beers in the bar not far from the school.
  A.a bar of...a couple of B.a piece of...a bottle of
  C.a dozen of...a couple of D.a cubic of...a tin of 

  68. With his big fleshy nose he____his grandpa.
  A.looks like B.takes after
  C.looks after D.resembles 

  69. The ____majority were in support of this bill so it was passed without much difficulty.
  A.overflowing B.overtaking
  C.overloading D.overwhelming 

  70. The actress____the terms of her contract and was sued by the producer.
  A.isolated B.signed
  C.implemented D.violated 

.

.

www.59wj.com

  Part Ⅳ Translation from English into Chinese (15 minutes)

  Directions:

  In this part,there are five items which you should translate into Chinese,each item consisting of one or two sentences.These sentences are all taken from the reading passages you have just read in Part Three of the Test Paper.You are allowed 15 minutes to do the translation.You should refer back to the passages so as to identify their meanings in the context.

  71.(Passage 1 Para.1)They were rather afraid to tell in case they frightened people.

  72. (Passage 2 Para.1)Now largely through problems caused by modern life,their existence is threatened by the slow,steady spread of the earth’s deserts.

  73. (Passage 3 Para.1)Because of modern technology like the satellite that travel around the world,information travels fast. 

  74. (Passage 4 Para.1)We all enjoy our freedom of choice and do not like to see it restricted when it is within the legal and moral boundaries of society.

  75. (Passage 4 Para.1)They suggest that to knowingly give oneself over to a behavior that has a statistical probability of shortening life is similar to attempting suicide.  

  Part Ⅴ Writing (30 minutes)

  Directions:〖YY)〗 〖WTBZ〗For this part,you are allowed 30 minutes to write a composition with the title ON Friendship.Your composition should be no less than 120 words.Remember to write your composition neatly.You should also base your composition on the outline below.

  1.The need for friends
  2.True friendship
  3.My principle in making friends

.

.

www.59wj.com

  Part Ⅱ

  1
  短文大意

  1967年人类收到了一些太空信号。这些信号来自太空中的某一恒星领域,它们极有规律,难道这是外星人向地球或我们发收的信号?为了不致在人们当中造成恐慌,科学家们一直保守着这个秘密,并且一直对它们进行研究。如今,当然一切都真相大白。原来这些信号都来自一种叫脉冲星的恒星,它们的密度极大连光线也难以逃逸。但有一点可以确定,上面没有智能生命存在。

  21. 答案A。
  【参考译文】 文中讨论到的电磁信号……
  【试题分析】 此题考查考生“辨认事实”的能力。
  【详细解答】 见原文第一段,“They were coming very regularly,too.”他们同样非常有规律,与 A)项同意。B)were controlled by a clock.由时钟控制,原文前面有一表示“似乎的”连词 if。C),D)根据下文判断都不正确。 

  22. 答案C。
  【参考译文】 这些电磁信号来自于……
  【试题分析】 此题考查考生“根据已知信息进行推断”的能力。
  【详细解答】 见原文第三段“...they come from a new kind of star called a “pulsar””他们来自一种叫脉冲星的新型恒星。 A) a satellite卫星,B)a planet行星,D)当时未知的智能生命。 

  23. 答案C。
  【参考译文】 科学家们没有把有关电磁信号的事情告诉人们是因为……
  【试题分析】 此题考查考生“理解文章中某些细节”的能力。
  【详细解答】 见原文第二段开头“ The scientists who heard the singals did not tell anybody else.They were rather afraid to tell in case they frightened people.”听到该信号的科学家未告诉别人,他们害怕这样会惊吓了老百姓。因此选择 C。 

  24. 答案A。
  【参考译文】 脉冲星是……
  【试题分析】 此题考查考生“辨认事实”的能力。
  【详细解答】 见原文第四段,实际由“star”这个单词就可排除B),C)和D)选项。

  25. 答案D。
  【参考译文】 以下说法,哪一个是正确的?
  【试题分析】 此题考查考生“根据已知信息进行推理”的能力。
  【详细解答】 见原文第三段最后一句“About a hundred other pulsars have now been found...”因此D)项正确,其他各项均与原文意思不符。 

  2
  短文大意

  本文主要讨论的是沙漠扩张的问题。人们赖以生存的降雨及植被在不断减少,地球上 40%的土地已成了沙漠或已沙漠化, 1/7的人口生活在干旱地区,以及现代生活造成的一些问题使人类生存日益受到沙漠扩张的威胁。虽然科学家还未能彻底了解沙漠问题,但是一些保护土地的措施已被采用,人们在与沙漠抗争。

  26. 答案A。
  【参考译文】 本文主要谈论的是什么?
  【试题分析】 此题考查考生“把握文章主旨及大意”的能力。
  【详细解答】 全文主要阐述了沙漠扩散带来的水源缺乏的问题,以及人们采取的措施。 A)符合该中心思想;B),C)和D)虽在文中提到过但作为主要思想,过于片面。 

  27. 答案C。
  【参考译文】 1/7指的是……
  【试题分析】 此题考查考生“理解文章中某些细节”的能力。
  【详细解答】 见原文第一段第三句“ About 628 million people -one out of seven-live in these dry regions.”大约628,000,000(约为1/7)的人住在这些干旱地区。C)项符合所指代的内容,为正确答案。 

  28. 答案C。
  【参考译文】 在第二段中,“他们被送往南方的绿草地”,他们指的是……
  【试题分析】 此题考查考生“理解文章中某些细节”的能力。
  【详细解答】 见原文最后一句“ Some Sahel farmers still raise cattle on their poor farm land,but before the cattle are sold,they are taken to greener lands in the south to get fat”一些Sahel农民在他们贫瘠的农场上仍然饲养着牛群,但在把他们卖出之前,往往要送到南方多草的土地上以增肥。 they指代前面的the cattle。因此C为正确选项。 
  29. 答案D。
  【参考译文】 文中描述了几种保护土地的创意?
  【试题分析】 此题考查考生“根据已知信息进行推断”的能力。
  【详细解答】 见原文第二段“...but there have been many ideas for saving the land.”但已有了许多保护土地的创意。以下各句即为例证,确定其数目为 3,因此D为正确选项。

  30. 答案A。
  【参考译文】 根据短文,以下说法,哪个是正确的?
  【试题分析】 此题考查考生“辨认事实”的能力。
  【详细解答】 见原文第一段最后一句“Now largely through problems caused by modern life,their existence is threatened by the slow,steady spread of the earth’s deserts.”现在由于现代生活产生的一些问题,他们生存日益受到地球沙漠逐步缓慢扩散的威胁。因此A为正确选择。B)中正确数目应为one out of seven,C)应是modern problems,D)文中未提及。 

  3
  短文大意

  本文主要讨论了现代通信的发展给世界带来的巨大变化。如今电话,电视,收音机和电报使人们可以相互交流,由于这些手段的运用,新闻事件传递得更快。通信的加快是如何改变了这个世界的呢 ?对很多人来说世界变小了,当然这并非指世界真的变小了,而是指通信的加快使得人们之间的交流更方便,人们之间的距离似乎变小了。

  31. 答案B。
  【参考译文】 新闻传递得更快了是因为……
  【试题分析】 此题考查考生“根据材料进行推理”的能力。
  【详细解答】 见原文第一段最后一句,“Because of modern technology like the satellite that travel around the world,information travels fast.”因此B)为正确选项。

  32. 答案A。
  【参考译文】 根据短文,……对灾区的人民至关重要。
  【试题分析】 此题考查考生“根据已知信息进行推断”的能力。
  【详细解答】 见原文第一段“News of a disaster such as an earthquake or a flood can bring help from distant countries within hours,help is on the way”因此A快速通信为正确答案。C)最近,最新新闻并不全面。B)现代技术,D)新观念。 

  33. 答案A。
  【参考译文】 以下说法,哪个是正确的?
  【试题分析】 此题考查考生“理解文章中某些细节”的能力。
  【详细解答】 见原文第二段“ ...To many people,the world has become smaller...”对许多人来说,地球变得更小了。这当然不是地球本身变小了,而是因为通信交流加快。因此A)为正确的阐述。 

  34. 答案D。
  【参考译文】 200年前,各大洲之间的消息是通过……传递的。
  【试题分析】 此题考查考生“理解文章中某些细节”的能力。
  【详细解答】 见原文第二段“ ...Two hundred years ago,communication between the continents took a long time.All news was carried on ships that...”二百年前,大陆之间的信息传递耗时很长。所有的消息都是通过海上传递的…。D)by sea符合该意,因此为正确答案。 

  35. 答案C。
  【参考译文】 新奥尔良战争是可以避免的,假如和平协议……签署的话。
  【试题分析】 此题考查考生“根据材料进行推理”的能力。
  【详细解答】 见原文第二段“Peace was made in England,but the news of peace took six weeks to reach America...”和平协议在英格兰签署,但该消息直到六个星期以后才传到美国。因此可以排除选项A)、B)和D) 
  4
  短文大意

  健康的行为选择十分重要。据估计 90%的疾病是可以预防的,假如人们选择健康的行为方式的话。我们的社会给了我们极大的自决的权利,而影响健康行为选择的因素也是多方面的。虽然我们有选择自己行为方式的权利,但那种明知会减少寿命而为之的做法无异于自杀。

  36. 答案D。
  【参考译文】 个人健康行为选择很重要是因为……
  【试题分析】 此题考查考生“根据已知信息进行推理”的能力。
  【详细解答】 见原文前两句,“The concept of personal choice in relation to health behavior is an important one.An estimated 90 percent of all illnesses may be preventable if...”正确选择健康行为的观念非常重要。据估计,90%的疾病是可以避免的,假如……。因此 D)为正确选项。 

  37. 答案A。
  【参考译文】 文章中提到的“过一种完全是案牍的生活”指的是……
  【试题分析】 此题考查考生“根据上下文推测词义”的能力。
  【详细解答】 见原文第一段“ ...and live a completely sede ntary life-style without any exercise.”采取一种整天坐着而无运动的生活方式。A)to live an inactive life.符合该意,为正确答案。 

  38. 答案B。
  【参考译文】 健康的行为选择难以做出是因为……
  【试题分析】 此题考查考生“理解文章中某些细节”的能力。
  【详细解答】 见原文第二段开头,“ A multitude of factors influence the development of health-related behavior, and it is beyond the scope of this text to discuss...”该句说明影响人们选择健康行为方式的因素诸多。因此B为正确选项。 

  39. 答案C。
  【参考译文】 有意地选择不健康行为习惯被Fries和Crapo比作……
  【试题分析】 此题考查考生“理解文章中某些细节”的能力。
  【详细解答】 见原文第二段“ ...knowingly give oneself over to a behavior that has a statistical probability of shortening life is similar to attempting suicide.”明知某一行为有统计的缩短寿命的可能而这么做无异于自杀。 C)项deliberately ending one’s life即为自杀,为正确选项。 

  40. 答案C。
  【参考译文】 根据Fries和Crapo的观点,健康的行为选择应以……为依据。
  【试题分析】 此题考查考生“根据已知信息进行推理”的能力。
  【详细解答】 见原文最后一句“...personal health choices should reflect those behaviors that are associated with statistical probability of increased vitality and longevity.”人们应选择那些根据统计可增强活力增加寿命的行为方式。因此C)statistical evidence统计数据为正确答案。 

.

.

www.59wj.com

  Part Ⅲ

  41. 答案B。
  【参考译文】 他这么一想,满天的星辰在圣诞节的黎明前也显得格外清晰明朗。
  【试题分析】 该题既是语法题又是词义辨析题。
  【详细解答】 as for关于,至于;now that既然;because因为;as soon as一……就……。因此答案为B。 

  42. 答案C。
  【参考译文】 一个想法突然闪现在他脑中。
  【试题分析】 该题为词义辨析题。
  【详细解答】 strike给予……感觉,在心灵产生某种效果;其他三个动词很少与thought搭配。因此答案为C。 

  43. 答案A。
  【参考译文】 我今天下午去修一下收音机。
  【试题分析】 此题考查动词get的用法。
  【详细解答】 动词get后往往加动词的分词形式作宾语补足语。含有“让人做……事”的含义;现在分词表示主动,过去分词表被动。因此答案为A。 

  44. 答案D。
  【参考译文】 现在谁负责人事管理。
  【试题分析】 此题为同根词组辨析题。
  【详细解答】 in the charge of由……负责,在……管理下;under the charge of在……管理下 ;in charge of主管,负责。因此答案为D。

  45. 答案D。
  【参考译文】 让他把电视声音关小点,我都快疯了。
  【试题分析】 此题为词义辨析题。
  【详细解答】 get over克服……忘却;get in进入;get crazy往往和介词about搭配;get on one’s nerves让……发疯。因此答案为D。 

  46. 答案B。
  【参考译文】 除了鸡、鸭、兔,这家人决定再养两头母牛和五只绵羊。
  【试题分析】 此题考查介词的用法。
  【详细解答】 except除……以外;besides除了……还;beside在……旁边;except for除……之外。因此答案为B。 

  47. 答案C。
  【参考译文】 我醒来,结果发现他已走了。
  【试题分析】 此题为语法题。
  【详细解答】 only to find不定式短语往往可作结果状语。因此答案为C。 

  48. 答案B。
  【参考译文】 等你下次再来中国,这个项目将已经完工。
  【试题分析】 此题为语法题,考查时态的运用。
  【详细解答】 在由by引导的将来时 间状语的句子中,主句通常使用将来完成时形式:will(shall) have pp。因此答案为B。 

  49. 答案D。
  【参考译文】 在工作途中,我们遇到了许多困难。
  【试题分析】 此题为词义辨析题。
  【详细解答】 meet with遇见;see看见;get into碰到;come across偶然遇见。因此答案为D。 

  50. 答案C。
  【参考译文】 从他的口音判定,他肯定是南方人。
  【试题分析】 此题为语法题,考查插入语的使用。
  【详细解答】 judging from依据……来判断,分词短语作插入语,为固定用法。因此答案为C。 

  51. 答案A。
  【参考译文】 这个孩子被控告杀害了他的父亲。
  【试题分析】 此题考查动词的用法及时态。
  【详细解答】 be accused of doing被指控犯……罪行,为动词固定用法,而完成时可表示动作已发生,因而动名词采用完成时形式。因此答案为A。 

  52. 答案A。
  【参考译文】 错过这班火车意味着再等一个小时。
  【试题分析】 此题为语法题,考查句子结构。
  【详细解答】 考虑到句子的对称性,因主语是动名词短语,宾语也应使用动名词短语。因此答案为A。
  53. 答案C。
  【参考译文】 那家医院发生了一件离奇的事。
  【试题分析】 此题考查固定短语的用法。
  【详细解答】 come to (one’s) life复活,醒过来,为固定短语,因此答案为C。 

  54. 答案C。
  【参考译文】 他们很高兴看到孩子们在托管中心受到良好的照看。
  【试题分析】 此题为语法题。
  【详细解答】 动词短语look after和take care of均有照顾,照看的意思;此处用过去分词短语作宾语补足语,含有被动的意思。因此答案为C。 

  55. 答案B。
  【参考译文】 她是一位具有杰出天赋的女子,她昨晚的表演的确使人印象深刻。
  【试题分析】 此题为同根词辨析题。
  【详细解答】 impressed被感动的;impressive给人深刻印象的;impressing极少作为形容词使用;impression印象,名词。因此答案为B。 

  56. 答案D。
  【参考译文】 正在修建的公路定于劳动节那天开通。
  【试题分析】 此题为词义辨析题。
  【详细解答】 be close to对……关闭,强调状态;be closed to对……关闭(封闭),强调动作;be open to对……开放,强调状态;be opened to对……开放,强调动作。因此答案为D。 

  57. 答案B。
  【参考译文】 十五年前,我加入了Agassiz教授的实验室。
  【试题分析】 此题为语法题,考查强调句的用法。
  【详细解答】 It is (was)...that...为强调句的固定结构,因此答案为B。 

  58. 答案D。
  【参考译文】 他刚一到家天就开始下雨了。
  【试题分析】 此题考查连词的用法。
  【详细解答】 Hardly...when,No sooner...than刚……就……为固定的连词搭配;且前一个分句需倒装。因此答案为D。 

  59. 答案A。
  【参考译文】 假如被送往一家更好的医院的话,他的生命或许
  可以得以挽救。
  【试题分析】 此题为语法题,考查虚拟语气。
  【详细解答】 与过去的事实相反,从句使用过去完成时,主句使用would (could,might) have pp的形式。因此答案为A。 

  60. 答案C。
  【参考译文】 所有的人都朝爆炸的方向看去。
  【试题分析】 此题考查介词的固定搭配。
  【详细解答】 朝某一方向通常为介词in,in the direction of。因此答案为C。 

  61. 答案C。
  【参考译文】 这是一位有前途的年青作家,最近几年他发表了不少小说作品。
  【试题分析】 此题为词义辨析题。
  【详细解答】 promised承诺了的;looking forward朝前看的;promising有前途的;clever
  聪明的。因此答案为 C。 

  62. 答案C。
  【参考译文】 医生坚持马上给病人做手术。
  【试题分析】 此题为语法题,考查虚拟语气。
  【详细解答】 动词insist后的宾语从句往往采用虚拟语气,即用should do或直接使用动词原形的形式;另外做手术为固定短语operate on sb.。因此答案为C。 

  63. 答案D。
  【参考译文】 好像电话铃在响。
  【试题分析】 此题为语法题。
  【详细解答】 此处as if引导的是一个一般表语从句,并非虚拟语气。因此答案为D。

  64. 答案D。
  【参考译文】 这家人无助地看着自己的房子被烧毁。
  【试题分析】 此题为语法题,考查时态和语态。
  【详细解答】 此句要考虑主从句时态一致;另外burn down主动形式本身含有被动含义。因此答案为D。 
  65. 答案B。
  【参考译文】 印度的官方语言是什么?
  【试题分析】 此题为词义辨析题。
  【详细解答】 office办公室;official官方的;officially官方地,正式地;officer长官。因此答案为B。 

  66. 答案C。
  【参考译文】 他一晚上肯定醒了二十次,每次都擦亮火柴看看自己那块旧表。
  【试题分析】 此题为语法题。
  【详细解答】 must have pp形式表示一种肯定的猜测。因此答案为C。 

  67. 答案A。
  【参考译文】 在那儿他给女儿买了一条巧克力,然后又在离学校不远的一家酒吧买了几瓶啤酒。
  【试题分析】 此题为考查固定搭配。
  【详细解答】 chocolate为不可数名词通常可用a piece of chocolate或a bar of chocolate,beer在此句中为可数名词,可以用a couple of beers。因此答案为A。 

  68. 答案B。
  【参考译文】 他长得像他的祖父,同样有个大肉鼻子。
  【试题分析】 此题为词义辨析题。
  【详细解答】 look like似乎,看起来像是;take after长得像;look after照顾;resemble相似。因此答案为B。 

  69. 答案D。
  【参考译文】 绝大多数人赞成该提案,因此很容易就通过了。
  【试题分析】 此题为词义辨析题。
  【详细解答】 overflowing溢出的;overtaking超过的;overloading超载的;overwhelming
  压倒性的。因此答案为 D。 

  70. 答案D。
  【参考译文】 这位女演员违反了合同条款,并被制片方起诉。
  【试题分析】 此题为词义辨析题。
  【详细解答】 isolate孤立;sign签署;implement实施;violate违背,侵犯。因此答案为D。

.

.

www.59wj.com

  Part Ⅳ

  71. 【参考译文】 他们害怕说出来以免在老百姓中造成恐惧。
  【翻译技巧】 本句采用“分译法”
  【翻译点评】 本句较短,翻译时应力求精确。rather非常,相当;in case以防,以免。

  72. 【参考译文】 现在主要因为现代生活导致的一些问题,他们的生存受到逐步而缓慢的沙漠扩散的威胁。
  【翻译技巧】 采用“转译法”和“分译法”。
  【翻译点评】 本句状语较长,此处介词短语作原因状语,介词短语中又包含分词短语作后置定语;另外要注意不要漏译了任何细节。

  73. 【参考译文】 由于类似于绕地球运行的卫星这样的现代技术,信息传递速度更快了。
  【翻译技巧】 采用“分译法”
  【翻译技巧】 本句介宾短语作原因状语,其中又包含了定语从句;注意翻译时要符合汉语习惯。

  74. 【参考译文】 我们都希望享有自由选择权,而不希望这种权利在社会的司法和道德界限内受到限制。
  【翻译技巧】 采用“分译法”和“语序调整法”,“转译法”。
  【翻译点评】 为了使译文符合汉语习惯,可把when引导的从句译成介宾短语,并且适当调整语序。

  75. 【参考译文】 他们认为明知某行为根据统计会减短寿命而为之无异于自杀。
  【翻译技巧】 采用“转译法”和“分译法”。
  【翻译点评】 此句用词比较正式,注意几个关键词suggest,knowingly,probability的翻译;另外译成汉语后要符合汉语习惯。 

  Part Ⅴ 写作指导

  这是一篇议论文,要求根据提纲来展开论述。论述时应层次分明,先论述生活中缺少不了朋友,然后再论述什么才是真正的朋友,并在此基础上阐明自己交友的原则。随着社会的发展,社会节奏的加快,人与人之间的关系反而淡漠了。每个人身上都或多或少反映着某种心理疾病,人们渴望交友。在范文中,第一段先阐明在社会交往中离不开朋友,再分别从两个方面指出遇到困难时可以从朋友那儿得到帮助;高兴,娱乐时可以和朋友分享。通过 first,secondly加强文章的逻辑性。第二段在论述什么是真正朋友时引用成语“患难见真交”,使其更具说服力。最后一段表明自己的交友态度,总结全文。

  Writing Sample

  As a human being,one can hardly do without a friend.Society is made up of individuals,and making friends is a very important part in our life.Friends can give you a lot.First,if you have trouble with some problems,you can consult your good

  friends and exchange opinions.Thus,you will feel comfortable and encouraged.Secondly,if you wish to do some physical exercises,such as playing table tennis,you could play with friends and have a good time.

  But what is true friendship?Some people think friends are people whom they can play with.In my opinion,a friend in need is a friend indeed.True friendship can encourage you when you are in difficulties.A true friend not only shares with you

  your joy and happiness but also your trouble and anxiety.When you need him,he

  will give you a hand and spare no efforts.

  As far as I’m concerned,I wish to make as many friends as possible.The world is

  a big family,and we will feel relaxed in a friendly atmosphere.I wish some day we can all be friends.

.

.

www.59wj.com 如果觉得《大学英语四级考试考前必练综合试题及解析(1)》模拟题,yyslj不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 英语四六级考试 - 英语四级 - 模拟题,yyslj,
在百度中搜索相关文章:大学英语四级考试考前必练综合试题及解析(1)
在谷歌中搜索相关文章:大学英语四级考试考前必练综合试题及解析(1)
在soso中搜索相关文章:大学英语四级考试考前必练综合试题及解析(1)
在搜狗中搜索相关文章:大学英语四级考试考前必练综合试题及解析(1)
相关分类导航|
热门推荐|