Part Ⅱ Reading Comprehension (35 minutes)
Directions: There are four passages in this part.Each passage is followed by some questions or unfinished statements.For each of them there are four choices marked A),B),C)and D).You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
Questions 21 to 25 are based on the following passage:
While traveling abroad,Mr.Jackson Frank ran short of money.So he wrote to his brother,asking for $500.“Send the money by telegram,”he wrote,“to the Fisher Ba
nk in P...”After a week he began calling at the Fisher Bank.He showed his passport.“Nothing has come for you,”he was told.This went on for two weeks and Mr.Frank got very worried.He sent a telegram to his brother,asking where the money was.There was no reply,and no money arrived for him.
In the fourth week Mr.Frank was arrested for failing to pay his hotel bill.His passport was taken from him.He tried to explain the problem,but no one believed him.He was sent to prison for six days.
When he came out,he went immediately to the Fisher bank.The clerk he spoke to was a new man. “Have you received $500 for me?”he ask,“My name is Jackson Frank.”The clerk checked his books.“Yes,Jackson,it’s here.It came by telegram.——let me see——oh,more than two months ago.We wondered where you were.”He showed Mr.Frank the order.
The order read:“Pay Mr.Frank Jackson the sum of $500...”
“ But my name is Jackson Frank,not Frank Jackson.”
“ Oh,that’s all right,sir.It was in our books under the letter‘J’,but it’s your money.”The clerk laughed,“A human mistake,sir!We’re all human beings,aren’t we?And so we all make mistakes.A family name like Frank sounds strange to me.”Mr Frank was silent.He really wanted to hit somebody.At last he said,“A human mistake——is that what you call it?I think some humans need kicking.”
21. Jackson didn’t just go to his brother and get some money because ____.
A)he was afraid to see his brother
B)he was in prison and was not allowed to go anywhere
C)he was traveling in a foreign country and was far from his brother
D)he knew that his brother had no money
22. A week after he had written to his brother,Jackson began ____.
A)telephoning the bank
B)visiting the bank
C)shouting at the clerks of the bank
D)explaining his problem to the clerks of the bank
23. Jackson was arrested and sent to prison because ____.
A)his brother hadn’t sent him any money and he couldn’t pay his hotel bill
B)he had spent almost all his money and couldn’t pay his hotel bill
C)he had lost all his money and couldn’t pay his hotel bill
D)his brother hadn’t sent him as much money as he asked for and he couldn’t pay his hotel bill
24. Which of the following statements is true?____.
A)The money did not reach the Fisher Bank.
B)The money reached the wrong bank.
C)The money reached the bank after he was arrested.
D)The money reached the bank before he was arrested.
25. The clerks put his name under the wrong letter ____.
B)because they were human beings
C)because he had a strange name
D)by pronouncing his name incorrectly
Questions 26 to 30 are based on the following passage:
To most Africans,tribalism simply means very strong loyalty to one’s ethnic group.It is a force that can be both good and bad.By definition tribalism means sharing among members of the extended family.It makes sure that a person is taken care of by his own group.To give a job to a fellow tribesman is not wrong;it is an obligation.Similarly,for a politician or military leader it is considered good
common sense to choose his closest adviser from people of his own tribe.This ensures security,continuity, authority.Tribal loyalty may mean a quick promotion—from sergeant to captain,from clerk to manager—within a very short time.
Modern African politicians publicly speak out against tribal divisions.Yet it remains perhaps the most powerful force in day-to-day African life.As evidence of tribalism,in 1977 in Kenya,president Jomo Kenyatta’s tribe controlled business and politics.Eight of the 21 cabinet posts,including the most important four were filled by Kikuyus.In Uganda in the same year,the president’s small Kakwa tribe filled almost all the highest government and military positions!In Agola,Ethiopia,and Nigeria,the fighting in the past ten years can be partly explained by disagreements among tribes.
26. What is the definition of tribalism?
A)Sharing among members of the extended family.
B)Giving a job to a fellow tribesman.
C)A force that can be both good and bad.
D)People have the same religious belief.
27. One example of how a tribe takes care of its own people is ____.
A)“a force that can be both good and bad”
B)“very strong loyalty to one’s ethnic group”
C)“tribal loyalty may mean a quick promotion”
D)it is important to be loyal to one’s own tribal group
28. In paragraph 2,“the most important four” refers to ____.
A)military position B)business
C)cabinet posts D)Kikuyus
29. How many examples are there “as evidence of tribalism”?
30. According to the passage,which of the following statements is wrong?
A)Modern African politicians approve of tribal divisions.
B)A person is usually taken care of by his own tribe.
C)Africans consider it an obligation to give a job to a fellow tribesman.
D)Tribalism is still a powerful force in day-to-day African life.
Questions 31 to 35 are based on the following passage:
No one loves the mosquito.
But unfortunately the mosquito may decide that she loves you. She?Yes, she. Did you know that only the female mosquito bites?Well,it’s true.And it’s not because she is unfriendly;she needs blood to reproduce.But why?Why did nature bother to create mosquitoes?Just to annoy us?Probably that wasn’t the main reason. Male mosquitoes live on the nectar of flowers,and some scientists believe that they pollinate the flowers as they fly from one to the other.Of course,mosquitoes have to reproduce,and unfortunately that’s where you and I come in.Like it or not,mosquitoes are here to stay.Ouch!(Slap!)One just bit me!
31. In paragraph 1,“no one loves the mosquito,”one refers to____.
A)female mosquito B)mosquito
32. Why is “she” written in italics?
A)Because it is a short question. B)For emphasis.
C)For no special reason. D)For alarming.
33. Paragraph 2 says “unfortunately that’s where you and I come in.”Why is it unfortunate?
A)Because mosquitoes will bite us to get some blood.
B)Because mosquitoes have to reproduce.
C)Because mosquitoes are here to stay.
D)Because mosquitoes are unfriendly.
34. According to paragraph 2,“Ouch!(Slap!)”what happened?
A)A mosquito dropped into the writer’s cup.
B)A mosquito slapped the writer and flew away.
C)A mosquito flew away and the writer hit himself.
D)A mosquito bit the writer,and the writer hit her.
35. “Like it or not,mosquitoes are here to stay.”Like it or not can be explained as ____.
A)it doesn’t matter if we get bitten by mosquitoes
B)it doesn’t matter whether we like the situation or not
C)it doesn’t matter whether mosquitoes like the stuation or not
D)it doesn’t matter whether female or male mosquitoes bite us
Questions 36 to 40 are based on the following passage:
When a new movement in Art attains a certain vogue,it is advisable to find out what its advocates are aiming at,for,however far-fetched and unreasonable their contents may seem today,it is possible that in years to come they may be regarded as normal.With regard to Futurist poetry,however,the case is rather difficult,for whatever Futurist poetry may be—even admitting that the theory on which it is based may be right—it can hardly be classed as Literature.
This,in brief,is what the Futurist says for a century,past conditions of life have been continually speeding up,till now we live in a world of noise and violence and speed.Consequently,our feelings,thoughts and emotions have undergone a corresponding change.This speeding up of life,says the Futurist,requires a new form of expressions.We must speed up our literature too,if we want to interpret modern stress.We must pour out a cataract of essential words,unhampered by stops,or qualifying adjectives,or finite verbs.Instead of describing sounds we must make up words that imitate them;we must use many sizes of type and different colored inks on the same page,and shorten or lengthen words at will.
Certainly their descriptions of battles are vividly chaotic.But it is a little disconcerting to read in the explanatory notes that a certain line describes a fight between a Turkish and a Bulgarian officer on a bridge off which they both fall into the river——and then to find that the line consists of the noise of their falling are the weights of the officers.“Pluff!Pulff!A hundred and eighty fivekilograms.”
This,though it fulfills the laws and requirements of Futurist poetry can hardly be classed as Literature.All the same,no thinking man can refuse to accept their first proposition that a great change in our emotional life calls for a change of expression.The whole question is really this:how we essentially changed?
36. The main idea of this selections is best expressed as ____.
A)The Past versus the future
B)Changes in modern Life
C)Merits of the Futurist movement
D)An evaluation of Futurist poetry
37. When novel ideas appear,it is desirable,according to the writer,to ____.
A)discover the aims of their adherents
C)follow the fashion
D)regard them as normal
38. The Futurists claim that we must ____.
A)increase the production of literature
B)look to the future
C)develop new literary forms
D)avoid unusual words
39. The writer believes that Futurist poetry is ____.
B)too new in type to be acceptable
C)not literature as he knows it
D)essential to basic change in the nature mankind
40. The futurist poet uses all the following devices EXCEPT____.
C)different colored inks
D)a stream of essential words
Part Ⅲ Vocabulary and Structure (20 minutes)
There are 30 incomplete sentences in this part.For each sentence there are four choices marked A),B),C)and D).Choose the ONE answer that best completes the sentence.Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
41. It is time you___.
A)will get up B)got up
C)to get up D)get up
42. You will have to ____ it if your son gets ill.
A)answer for B)answer to
C)response for D)response to
43. ____ these measures,all the sheep and cats passed the winter safely.
A)As for B)Owing to
44. The sound of a truck stopping is heard____ the street.
A)from across B)over
45. This cloth feels____.
A)prettily smooth B)pretty smoothly
C)prettily smoothly D)pretty smooth
46. If they____ hard,they wouldn’t be doing so well.
A)didn’t train B)haven’t been training
C)hadn’t been training D)hadn’t been trained
47. The news ____ China’s women’s volleyball team had won the world championship title soon spread all over the country.
48. Please ____ when you have time.I’m so lonely nowadays.
A)call at B)drop in
C)call out D)drop out
49. To protect the children____,the government decided to send them away to a safe place immediately.
A)kidnapped B)from being kidnapped
C)to be kidnapped D)being kidnapped
50. I have a bit of a headache.I don’t ____ today.
A)feel good B)feel comfortable
C)feel easy D)feel myself
51. The foreign guests ____ be here at 3 o’clock this afternoon.
A)are expecting to B)expect to
C)are expected to D)will be expected to
52. ____to get such a warm welcome.
A)Not did we expect B)Little did we expect
C)A little did we expect D)Hardly we expected
53. What ____ are you talking about?
A)on earth B)on the earth
C)in earth D)in the earth
54. We don’t have the time to do it____.
A)or we are able to B)neither are we able to
C)nor are we able to D)while we are able to
55. Prof.Li has been invited to a conference ____ in Paris next month.
A)held B)being held
C)to be held D)holding
56. The explanation is not at all____.We demand an apology.
57. She ____ to her feet and walked into the kitchen numbly.
58. The cows looked at him,____.
A)asleep and surprising
B)sleepy and surprised
C)asleep and being surprised
D)sleepy and being surprising
59. A friend of mine studying at Columbia University told me that he had his
apartment ____ twice within the last two months.
A)broken out B)broken through
C)broken in D)broken away
60. If the fire had not____,it would have ____ a terrible disaster.
A)gone away...resulted from
B)died out...resulted in
C)gone out...resulted in
D)died away...resulted to
61. He was caught in the act of ____.
A)setting the warehouse on fire
B)putting the warehouse on fire
C)setting the warehouse to fire
D)dropping fire on the warehouse
62. No one has lived there for nearly two thousand years—not since the summer of the year A.D 79,____.
A)to be accurate B)being accurate
C)being exact D)to be exact
63. He does not mind ____ at home.
A)to be left B)left
C)to leave D)being left
64. The shop is ____ by a group of young people.
C)handled D)dealt with
65. The kid screamed it out ____ his lungs.
A)from the top of B)on top of
C)at the top of D)from top of
66. Dickens’ writing ____ the experience of his childhood.
A)thanks to B)distributes much to
C)owes much to D)contributes much to
67. ____to depend upon her husband,she decided to find a job.
A)Wish not B)Having wished not to
C)Not wishing D)Being not wishing to
68. The doctor____ Chinese medicine.
A)suggested me to try B)suggested me trying
C)suggested for D)suggested to
69. When they met,words ____ them.They just wept.
70. Will you please ____ that nobody touches the wet paint?
A)see to it B)be sure
C)check it D)bring forward
Part Ⅳ Cloze (15 minutes)
There are 20 blanks in the following passage.For each blank there are four choices marked A),B),C) and D).You should choose the ONE that best fits into the passage.Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
In his youth,Knute Axelbrod wanted to learn many languages,to know everything about human history,to ___71___ wise by reading great books.When he first came from Europe ___72___ the state of North Dakota,he worked in a mill all day ___73___ studied all evening.Then he met Lena Wesselius and ___74___ her at the age of eighteen.After that there was a farm to pay for,and there were children to ___75___.For many years Axelbrod had no time to study.
Finally he had a farm ___76___ was free from debt,with good soil and plenty of animals.But ___77___ then he was sixty-three years old and ready(it seemed) to die.His wife was ___78___.His sons had grown ___79___ and gone away.His work was done.He was ___80___ and alone.
Axelbrod’s daughter and ___81___ begged him to live with them,but he ___82___.“No,”he said，“You must learn to be ___83___.You will come and live here ___84___ my farm,and ___85___will pay me four hundred dollars a year ___86___ the use of it, ___87___ I will not live here with you.I will watch you from my hill.”
He built himself a small house on the hill,___88___he cooked his ___89___,made his bed,and read many books from the public library.He began to feel that he was ___90___ free than ever before in his life.
71.A)be B)grow C)become D)turn
72.A)in B)to C)for D)at
73.A)while B)and C)whereas D)but
74.A)married B)married with C)married to D)got married
75.A)bring B)rear C)raise D)feed
76.A)it B)and C)he D)that
77.A)for B)by C)at D)from
78.A)died B)death C)dead D)deadly
79.A)over B)on C)up D)tall
80.A)free B)unneeded C)unemployed D)busy
81. A)daughter in law B)husband C)mother D)son in law
82.A)refused B)said nothing C)kep silent D)agreed
83. A)independent B)dependent C)independence D)dependence
84.A)over B)on C)in D)at
85.A)you B)someone C)perhaps D)maybe
86.A)in B)to C)for D)by
87.A)But B)So C)Therefore D)Then
88.A)when B)where C)what D)that
89.A)breakfast B)supper C)meals D)dinner
90.A)more B)much C)a lot D)far
Part Ⅴ Writing(30 minutes)
For this part,you are allowed 30 minutes to write a composition about “What Would Happen If There Were No Power in three paragraphs.You are given the first sentence or part of the first sentence of each paragraph.Your composition should be no less than 120 words.Remember to write your composition neatly.
1.Ever since early the last century,electricity has become an essential part of our modern life.
2.If there were no electric power,________________
答 案 部 分
【详细解答】 见原文第1句，“While traveling abroad,Mr.Jackson ran short of money.So he wrote to his brother,asking for $500”由此推知Mr. Jackson正在国外旅行。由“send me by telegram...”推知Mr. Jackson离其兄弟甚远，所以需电报汇款。因此答案选择C。 22. 答案B。
【详细解答】 见原文第二段第一句，“ After a week he began calling at the Fisher Bank...”，其中calling at即为visiting。
【详细解答】 见原文第三段第一句“In the fourth week Mr. Frank was arrested for failing to pay his hotel bill.”因此得知Mr. Jackson被捕的直接原因是未能支付旅馆费用，四个选项均符合。使用排除法：A、D分别指出他的兄弟未汇款和他的兄弟汇款数目不足，均不正确。C他的钱丢了，更未提到，因此选择B。
【详细解答】 通读全文知汇款到达了指定的银行，因而只能选C或D。再考虑汇款到达的时 间。根据“he was sent to prison for six days.”及“it came by telegram...more than two months ago.”知汇款在Mr. Jackson被捕前就到了。因此选择D。
【详细解答】 见原文倒数第二段“A human mistake,sir!We’re all human beings,arent we?...”其中易造成混淆的答案是B“because they were human beings”，这是银行出纳员给自己的错误找的借口。而真正的原因是他的疏忽，因此选 A。
【详细解答】 见原文第一段第三句。“By definition tribalism means sharing among members of the extended family.”
【详细解答】 见原文第一段“it makes sure that a person is taken care of by his own group.”以下各句均为该句的例证。其中包括“Tribal loyalty may mean a quick promotion”。因此选择C。
【详细解答】 见原文第二段“Eight of the 21 cabinet posts,including the most important four...”其中the most important four指代前面刚提到的cabinet posts。因此选择C。
【详细解答】 见原文第二段“As evidence of tribalism...”以下各句均为例证。确定其数目为3。
【详细解答】 见原文第二段“Modern African politicians publicly speak out against tribal divisions.Yet it remains perhaps the most powerful force in daytoday African life”因此推知现今非洲领导人反对种族分离，只是这种现象仍客现存在。因此选择A。
没人喜欢蚊子，但不幸的是她偏偏喜欢上了你。对，是她。因为只有雌蚊才叮人，她们依靠血液来繁殖。但是为什么呢 ?为什么大自然要创造蚊子这种生物呢?只是为了给人类添加烦恼吗 ?一些科学家认为雄蚊可以传粉。不管怎样，蚊子存在于我们世界当中。哇!又叮了我一下。
【详细解答】 见原文第一段“She?Yes,she.Did you know that only the female mosquito bites?”由斜体字she后的问句知，作者此处在于强调只有雌蚊咬人，而不包括雄蚊。因此选择 B。
【详细解答】 该句中有两个拟声词，“Ouch”是疼痛时发出的声音，slap是拍蚊子时发出的声音，由此可推出正确选项为 D，蚊子叮了作者一下，作者将蚊子拍死。
【参考译文】 “like it or not”可以解释为……
【详细解答】 该题为短语解释。“Like it or not”应解释为无论我们喜欢与否。因此应选择B。
【详细解答】 该题考查对全文大意的领会。 A、B、C虽或多或少提及过，但作为全文大意过于片面。全文作者主要谈论了个人对未来派
【详细解答】 见原文第一段第一句“ When a new movement in Art attains a certain vogue,it is advisable to find out what its advocates are aiming at.”由此推知正确答案为A。其中advocate和adherent同义，即为倡导者，支持者。
【详细解答】 见原文第二段，“This speeding up of life,says the futurist,requires
a new form of expression.”A项增加文艺的产出与课文中的“speed up our literature
【详细解答】 见原文第一段最后一句，“...it can hardly be classified as Literature.”及最后一段第一句“This...can hardly be classed as Literature.”由此知作者认为难以将未来派诗歌划归为文学。因此选择 C，A、B、D均不能全面地反映作者的意图。
【详细解答】 见原文第二段最后一句“ We must pour out a cataract of essential words,unhampered by stops,or qualifying adjectives...”，由此推知正确答案为B。其中unhamper意为不受…限制，阻碍。
【详细解答】 It is time that...句型中that引导的从句常使用虚拟语气，动词采用一般过去时，表示是(该)做…事的时候了。因此正确答案为B。
【详细解答】 answer for为……负责(付出代价);answer to...的答案，名词短语;response for没有该短语; response to对…作出反应。只有A项符合句意。
【详细解答】 as for至于，关于;owing to因为……归因于;because因为，引导状语从句;since既然，从……以来，可做连词引导状语从句，也可做介词，但后面往往接表示时 间的名词短语。因此只有B项符合句意及语法。
【详细解答】 介词from往往可和其他介词连用，构成复合介词，如from behind从……后面，from across从……对面;over在……上面;across横跨，穿过;through穿过。因此只有A项符合句意。
【详细解答】 主系表结构中的表语可由形容词短词充当。smooth光滑的，为形容词;smoothly为副词;pretty可作为副词使用，修辞形容词 ，相当于very。因此只有D项符合该语法。
【详细解答】 本句为与过去事实相反的虚拟语气的条件句子，因此if引导的从句时态用过去完成时，即had pp;且语态上应使用主动语态。因此答案为C。
【详细解答】 call at拜访，该短语后面往往需要加上地点;drop in偶然拜访，可单独作谓语，也可加拜访的人或地点，如：drop in on sb.或drop in at a place;call out大声喊叫;drop out放弃，辍学。因此答案为B。
【详细解答】 防止……发生(保护……免遭……)通常使用动词短语protect...from doing,且该句中动词kidnap应采用被动语态。因此答案为B。
【详细解答】 感觉不舒服通常使用短语not to feel oneself，此处为固定搭配。因此答案为D。
【详细解答】 be expected to预计，按计划，该短语本身含有将来的时 间概念;expect to 期望，希望。因此答案为 C。
【详细解答】 否定副词(如hardly,little,never等)提前时句子往往采用部分倒装结构，即助动词提前;a little为肯定含义。因此答案为B。
【详细解答】 on earth究竟，用以加强语气;on the earth在地球上;in the earth在世界上。因此答案为A。
【参考译文】 我们既无时 间也无能力来做此事。
【详细解答】 连词 nor常用在not后，引导一个并列句，且nor引导的分句需倒装。因此答案为C。
【详细解答】 struggle to one’s feet挣扎着站起来;jump to one’s feet跳起来;另外两选项没此搭配。因此答案为D。
【详细解答】 break out爆发;break through突破;break in小偷闯入屋内行窃;break away逃脱。因此答案为C。
Ever since early the last century,electricity has become an essential part of our modern life.Our industrial and agricultural production depends on it to run various kinds of machines.The modern wondercomputers work on electricity too.It provides light,heat and power for us.If we want to watch TV or films or to listen to the radios we also need it.Nobody can deny that the development of our civilization depends on electricity.
If there were no electric power,our modern world would be in trouble.For one thing all the wheels would stop because the motors that power the machines would fail.For another,many,if not all,of our industries would cease production.All the
world transport system,in addition,would be felt on the world’s communication systems.Thus our modern world would be impossible without electricity.
Therefore,we should make better use of electric power.On the other hand,we should educate people to economize using electricity and not to waste the energy resources with no thought for the future.At the same time we must do our best to exploit more electric resources to meet the requirements of the human beings and to avoid energy crisis in the future.