2011年3月公共英语考试二级模拟试题一及答案

日期:12-30| http://www.59wj.com |Pets二级|人气:723

2011年3月公共英语考试二级模拟试题一及答案

PETS II 模拟考试笔试试卷


  第一部分 听力理解 (略)

  第二部分 英语知识运用

  第一节 单项填空  1.He is ______ a writer.
  A. failure as       B. a failure as      C. the failure for      D. a failure with
  2.– can you come on Monday or Tuesday?
  – I’m afraid ______ day is possible.
  A. either     B. neither      C. any     D. some
  3.Dr. Black comes from either Oxford or Cambridge. I can’t remember ______.
  A. where     B. there     C. which     D. what
  4.In the centuries _____, Egypt became one of the most advanced civilizations on earth.
  A. followed     B. tat was followed     C. which was following     D. which followed
  5.To enter his house is like ______ a small museum.
  A. to enter       B. entering      C. entered     D. enter
  6.The local government cut down their costs ______ 30 percent.
  A. at       B. by      C. for       D. with
  7.I’m reading his ______ novel.
  A. best-selling       B. best-sold        C. best-sale       D. best-sell
  8.It’s rude of you to shout _______ the room.
  A. beyond     B. through       C. across       D. over
  9.People are more likely to stay _______ 30 miles of _______ they were born.
  A. in … where      B. at … what       C. within … what       D. within … where
  10.After searching for half an hour, she realized that her glasses ______ on the table all the time.
  A. were lain      B. had been lain      C. have been lying     D. had been lying
  11.Facts show that as many as 50 percent of patients do not take drugs ______ directed.
  A . like      B. as       C. which       D. so
  12.I walked too much yesterday and ______ are still aching now.
  A. my leg muscles      B. my muscles of leg     
  C. my leg’s muscles      D. my muscles of the leg
  13.He will have ______ 30 by the end of this year.
  A. turned       B. become      C. got       D. taken
  14.Macao ______ its return to China in December, 1999.
  A. watched       B. found      C. saw       D. noticed
  15.This hotel _______ $60 for a single room with bath.
  A. charges       B. demands      C. prices      D. claims

  第二节 完形填空

  My father waved me goodbye and the bus (16)_____. My first country journey then began. The man sitting next to me was a road engineer. He said that (17)_____ by bus was an excellent way to (18)_____ road for him. We passed many villages on the way and stopped once (19)_____ to buy cold drinks, (20)_____ it was very hot. The countryside was brown and dry and there were long (21)_____ with no people or villages in (22)_____. We also stopped once at some road works, (23)_____ made my traveling companion very (24)_____.
  Most of us were dozing in the afternoon heat (25)_____ we were (26)_____ by a sudden noise which (27)_____ a shot from a gun. As the bus swerved(突然转向) and then stopped (28 )_____ the side of the road, I remembered all the horrible stories I had read about bands of robbers who used to attack travelers on (29)_____ roads like this. Many of (30)_____ people looked as bewildered and frightened as I (31)_____.
  My neighbor, (32)_____ , reassured me. “Nothing (33)_____, only a (34)_____ tyre. But we (35)_____ while he changes the wheel.”

  16. A. set in     B. set off     C. set     D. set up
  17. A. traveling  B. going      C. judging   D. coming
  18. A. investigate    B. repair     C. explore     D. test
  19. A. and two     B. or twice     C. or two     D. and twice
  20. A. because     B. since     C. now that     D. when
  21. A. extensions    B. ways     C. stretches     D.  periods
  22. A. view     B. vision     C. sight     D. eyes
  23. A. as it     B. which     C. so that    D. thus
  24. A. upset     B. depressed      C. calm     D. excited
  25. A. when     B. where       C. while     D. the moment
  26. A. waken    B. awake     C. woke    D. woken
  27. A. sounded as     B. sounded like     C. sounded with     D. sound as if
  28. A. to     B. onto     C. at     D. besides
  29. A. desert     B. deserted     C. dessert     D. desserted
  30. A. the other     B. other     C. another     D. the
  31. A. as I was looked     B. as I must have looked   
  C. as I must have been looked    D. as I look
  32. A. therefore     B. although     C. however     D. furthermore
  33. A. to be worried     B. to worry     C. to be worried about     D. to worry about
  34. A. flat     B. broken     C. wrong     D. burst
  35. A. will have been waiting     B. will have waited    
  C. shall need wait         D. shall have to wait

科目名称 精讲班 报名
主讲 课时 试听  
公共英语一级 30
公共英语二级
公共英语三级 古老师
公共英语四级

   特别提醒:基于安全需要,通过上门收费或学习卡支付的用户不能赠送vip,通过网上支付、银行转帐、邮局汇款方式汇款将赠送vip。

.

www.59wj.com

 

第三部分 阅读理解
  A
  What will man be like in the future-in 5000 or even 50,000 years from now? We can only make guesses, of course, but we can be sure that he will be different from what he is today. For man is slowly changing all the time.

  Let us take an obvious example. Man, even five hundred years ago, was shorter than he is today. Now, on average, men are about three inches taller. Five hundred years is relatively short period of time, so we may assume that man will continue to grow taller. Again, in the modern world we use our brains a great deal. Even so, we still make use of only about 20% of the brain’s capacity. As time goes on, however, we shall have to use our brains more and more, and eventually we shall need larger ones! This is likely to bring about a physical change to the head, in particular the forehead, will grow larger.
  Nowadays our eyes are in constant use. In fact, we use them so much that very often they become weaker and we have to wear glasses. But over very long period of time it is likely that man’s eyes will grow stronger.

  On the other hand, we tend to make less use of our arms and legs. These, as a result, are likely to grow weaker. At the same time, however, our fingers will grow more sensitive because they are used a great deal in modern life.

  But what about hair? This will probably disappear from the body altogether in course of time because it does not serve a useful purpose any longer. In the future, then, both sexes are likely to be bald.

  Perhaps all this gives the impression that future man will not be a very attractive creature to look at! This may well be true. All the same, in spite of all these changes, future man will still have a lot in common with use. He will still be a human being, with thoughts and emotions similar to our own.

  36. The passage mainly tells us that____.
  A. man’s life will be different in the future
  B. future man will look quite different from us
  C. man is growing taller and uglier as time passes
  D. man’s organs’ functions will be one the wane

  37. What serves as the evidence that man is changing?
  A. Man has got stronger eyes now than he ever had.
  B. Man’s hair is getting thinner and thinner.
  C. Man’s arms and legs have become lighter and weaker.
  D. Man has been growing taller over the past 500 years.

  38. The change in man’s size of forehead is probably because____
  A. he makes use only 20 % of the brain’s capacity.
  B. his brain has grown larger over the past centuries.
  C. the other 80% of his brain will grow in due time.
  D. he will use his brain more and more as time goes on.

  39. What is true about a human being in the future?
  A. He is hairless because hair is no longer useful.
  B. He has smaller eyes and wears better glasses.
  C. His fingers grow weaker because he doesn’t have to make use of them.
  D. He thinks and feels in different way.

  40. It is implied that ____.
  A. human beings will become less attractive in the future.
  B. less use of a bodily organ may lead to its degeneration
  C. human beings hope for a change in the future life
  D. future life is always predictable.

  B
  With the steady increase in the amount of leisure time that people enjoy today, the importance of businesses that deal with leisure products and services is also steadily increasing. One of the biggest such industries is the tourist industry. Providing transportation and accommodations for tourists ---- and guides, brochures, souvenirs ---- is one of the major industries in many countries. Since people are now having longer vacations and are more and more interested in seeing other parts of the world, this business will no doubt continue to grow. Another industry obviously devoted to leisure is entertainment. Movies, TV shows, concerts and plays are usually intended for our leisure. The same can be said of most books, except textbooks. Professional sports make money because people pay to watch them in their free time. This list could be greatly extended. But even among these industries, we have mentioned only part of the picture. The people who make the TV sets and build the theatres and tourist hotels are as much a part of the leisure industry as the singers or the hotel clerks.

  41. What makes leisure business important according to the passage?
  A. People’s leisure time is increasing.
  B. More and more people begin to show great interests in seeing other parts of the world.
  C. Improved transportation and accommodation conditions.
  D. Longer vacations are offered than before.

  42. What do we know about entertainment from the passage? 
  A. It is the biggest leisure industry.
  B. Movies, TV shows, concerts and books are usually intended for our leisure.
  C. People are usually reluctant to pay to watch professional sports.
  D. Making TV sets and building theatres are also part of entertainment industry.

  43.What’s main idea of this passage? 
  A. With people having more leisure time, tourist industry becomes the biggest industry in many countries.
  B. With people having more leisure time, entertainment industry becomes one of the major industries in many countries.
  C. With people having more leisure time, leisure business is becoming more important in economic life.
  D. With people having more leisure time, leisure business list is being extended.

  C
  Thirty years ago not many people would have dreamed of doing the repairs and decorations in their own homes. In those days labor was fairly cheap and most people would have thought it worthwhile to employ a professional painter and decorator, unless of course they were either very hand up or were in the trade themselves. Today, however, it is quite a different story. Men and women in all walks of life turn their hands to all sorts of jobs round the house including painting, papering, putting up shelves and wall units, and tiling walls and floors. Some people with no professional training of any kind have even successfully built their own houses. These jobs have been made easier today by the introduction of prepared materials, which require the minimum amount of skill to use. In every high street through out Britain nowadays there is at least one “Do-it-Yourself” shop containing a vast range of timber, tiles, paints, wallpapers and floor coverings besides tools of every description including power drills and many accessories. “Do-it-Yourself” is a booming business; all these shops do a roaring trade and look like continuing to do so. Probably the main reason for the craze is the high cost of present-day labor and the shortage of building firms willing to do small jobs.

  44.Why did people employ professional workers to decorate homes thirty years ago?
  A. Because they could not do it themselves.
  B. Because professional workers were very cheap.
  C. Because they had no time.
  D. Because professional workers could do much better.

  45.Thirty years later what changes took place?
  A. People could do everything themselves.
  B. Few people chose to be a professional worker
  C. People with no professional training successfully built their own houses.
  D. New expensive materials required no skills at all.

  46.What caused the DIY craze?
  A. Young people liked to follow the fashion.
  B. “Do-it-Yourself” is a booming business.
  C. There were fewer building companies.
  D. High cost of professional workers.

  47. What is the speaker telling us ?
  A. How DIY comes into being.
  B. Changes in building.
  C. Changes in housing.
  D. Great changes in these thirty years.

科目名称 精讲班 报名
主讲 课时 试听  
公共英语一级 30
公共英语二级
公共英语三级 古老师
公共英语四级

   特别提醒:基于安全需要,通过上门收费或学习卡支付的用户不能赠送vip,通过网上支付、银行转帐、邮局汇款方式汇款将赠送vip。

.

www.59wj.com

D
  I used to be a faithful TV watcher. Besides the latest information, I ‘d love to appreciate beautiful exotic sceneries and enjoy the evening with my favorite singers, actors and hosts. It was the advertisement that frustrated me. Ad is a great annoyance of watching television.
In the first place, the ads waste time. Generally speaking, at least 5 or 6 minutes is lost when watching the ads during a single news program, and usually 10 to 15 or even more during a good movie. In the second place, the ads often interrupt the viewer. The viewer may forget the situation of a show because of frequently inserted ads; even worse, the watcher may lose his pleasant mood when the ads come on one after another, which can bring negative psychological influence such as disappointment, depression, anxiety and so on so forth. Besides, the ads make many products look more appealing than they really are, some of which even look so disgusting. For example, an expensive car is made to seem luxurious, or a bad product like deodorant is made to look very good by showing a beautiful amazing lady taking shower! Therefore, the television viewer must be aware and critical of the ad in order to endure them.

  48.Why the author was one of the TV fans in the past?
  A. Because he could stay with his favorite stars the whole evening.
  B. Because he could travel the world without going out.
  C. Because he could get the news which couldn’t be found on newspapers.
  D. Because he could make friends on TV.

  49. What feelings may ads bring to the viewers when inserted frequently, according to the author?
  .A. disappointed    B. depressed    C. anxious     D. unpleasant

  50.Which statement is not true according to the passage?
  A. Ads are frustrations during watching TV.
  B. Ads occupy too much viewer’s time when they watch TV..
  C. Ads often cause interruptions which will destroy the viewer’s mood..
  D. Ads present the viewer much information about the best products.

  51. What can we infer from the passage?
  A. Ads time should be reasonably controlled.
  B. More and more people choose not to watch TV.
  C. Programs on TV are not worth watching.
  D. Ads mustn’t be showed on TV at all.

  E
  McDonald’s is the world single biggest food provider with annual sales of around $12.4bn. And the company’s symbol Ronald McDonald is now (or so the company claims) the word’s most recognized person after Santa Claus.

  The first McDonald’s restaurant was opened in San Bernardino, California, in 1948 by brothers Mac and Richard “Dick” McDonald. Mac ran the restaurant side; Dick was the marketing genius. He had already invented the drive-in laundry and had been the first person to use neon lights in advertising. Now he spotted the gap in the post-war, baby-boom market for cheap, family-orientated restaurants with simple menus, standardized food and efficient service.

  After a slow start, business began to boom. By 1954, the brothers were joined by another entrepreneur, a kitchen equipment salesman called Ray A Kroc who owned the franchise to the Multimixer, milk shake maker used throughout the McDonald’s chain. A year later, Kroc had bought the McDonald brothers’ chain of 25 franchises for the equivalent of around $70m(£44m). Dick remained with the company until the Seventies, when he and Kroc fell out over Kroc’s claim that the chain was his creation.

  Today, an almost Stalinist cult of personality surrounds Kroc (who died in 1984) at McDonald’s, while the brothers who gave the company its name have all but been written out of its history. But though Kroc did not found McDonald’s, he was certainly responsible for the empire-building philosophy which led to its world domination. He ushered in such essential contributions to international cuisine as the Big Mac (1968) and the Egg McMuffin (1973); and helped launch Ronald McDonald ---- “in any language he means fun” ---- on to television in 1963.

  Every three hours, a new McDonald’s franchise opens somewhere in the world; it can be found in more than 100 countries including India (vegetarian-only to avoid offending the non-beef-eating populace) and Israel (non kosher, despite fierce local objection). McDonald’s chain embodied the thrusting, can-do spirit of Fifties America with staff mottoes such as “If you’ve got time to lean, you’ve go time to clean.”

  52. McDonald’s was founded _____.
  A. by a kitchen equipment salesman .
  B. in California.
  C. by a marketing genius called Dick McDonald.
  D. after the first World War.

  53. What do we know about McDonald’s brothers?
  A. They were not McDonald’s founders although they named the restaurant.
  B. Their business was still in depression after several years.
  C. They had clear job separation on business.
  D. They sold their restaurant to a salesman in 1954.

  54. Which is not Kroc’s contribution to McDonald’s ?
  A. He launched the restaurant image Ronald McDonald on to television.
  B. Under his lead, international cuisine as the Big Mac and the Egg McMuffin earned worldwide fame
  C. He spotted the gap in postwar market for cheap, family-orientated restaurants.
  D. He built McDonald’s empire with a philosophy which led to its world domination.

  55. Which statement is true according to the passage?
  A. The single biggest food provider was however, not named after its founder
  B. The international cuisine as the Big Mac, a beef hamburger, is provided every chain restaurant in the world.
  C. Employees in McDonald’s have no time to lean.
  D. The symbol Ronald McDonald, means fun in any language, is said to the word most recognized person after Santa Claus.

  56. This passage is mainly concerned with _____.
  A. brief history of McDonald’s.
  B. McDonald’s success..
  C. Ray A Kroc, leader of the McDonald’s empire.
  D. McDonald brothers, founder of McDonald’s.

科目名称 精讲班 报名
主讲 课时 试听  
公共英语一级 30
公共英语二级
公共英语三级 古老师
公共英语四级

   特别提醒:基于安全需要,通过上门收费或学习卡支付的用户不能赠送vip,通过网上支付、银行转帐、邮局汇款方式汇款将赠送vip。

.

www.59wj.com

 第四部分 写作

  第一节 短文改错
  Sussex police ordered to search a six-foot, dark-haired                    57____________
  youth about 20 he failed to rob an old lady – Mrs West.                   58____________
  The youth rushed at the lady and tried to bring

her                       59____________
  things and money then she was walking through the street.                 60___________
  Surprisingly, however, the old lady grasped the robber                    61____________
  wrist (手腕) and it made him let out of a cry “Oh, no!                     62____________
  Stop!” and ran away. “If I had been carrying my shopping,                63____________
  I would real have put him on his back,” said Mrs West                   64____________
  who took a course in judo (柔道) when younger. “When my               65____________
  husband was living. I used to practicing throwing him                    66____________
  At Christmas,” she explained.             

  第二节 书面表达

  根据下面的提纲写一篇短文。

  1. 团队精神的体现与重要性。
  2. 你对团队精神的态度。

科目名称 精讲班 报名
主讲 课时 试听  
公共英语一级 30
公共英语二级
公共英语三级 古老师
公共英语四级

   特别提醒:基于安全需要,通过上门收费或学习卡支付的用户不能赠送vip,通过网上支付、银行转帐、邮局汇款方式汇款将赠送vip。

.

www.59wj.com

 

答案
  单项填空
  1.B     2. B    3. C    4. D    5. B    6.B    7.A    8. C    9. D    10.D  
  11.B    12.A    13. A   14. C   15.A 

  完形填空
  16. B   17. A   18. D   19. B   20. A   21. C   22. C   23. B   24. D   25. A  
  26. D   27. B   28. C   29. B   30. A   31. B   32. C   33. D   34. D   35. D

  阅读理解
  A
  36.B. 全文理解题。本文主要介绍未来人类的外貌。A未来的生活,与中心思想不符。C不具备概括性。D器官功能衰退不能概括未来人类身体的变化。
  37. D. 细节理解。人类外貌逐渐变化的依据。见第二段第二句“Man,even five hundred years ago was shorter than he is today.” A,B,C 均为人类未来的变化趋势而不是人类变化的证据。
  38. D. 细节理解题。 第二段最后两句说人类将更多地使用大脑,最终大脑变大,前额增大。
  39. A.第二段指出人类的头发可能会消失,因为“it does not serve a useful purpose any longer”, 即头发失去作用。第三段讲人类将大量用手指,手指变得灵活敏感,所以C错误。D与后一段不符。
  40. B. 推论题。从人类身体变化可以看出,经常使用的器官部位,如大脑手指将变得发达。而不常用的器官会退化。A原文已经直接提到,不能算作推论。

  B
  41.关键词time increasing.,great interests,Improved conditions,Longer vacations。答案选A, 准确、全面。
  42. 这是一道事实辨认题。四个选项都是各自独立的命题,是对命题的真实性进行考查。关键词:biggest,Movies, TV shows, concerts and books,reluctant/ watch professional sports.,Making TV sets/ building theatres/ entertainment。答案是D.
  43.针对短文全篇大意进行提问,答案是C。
  C
  44. 关键词:they /could not do/no time, workers/ cheap/ do much better. 答案是B
  45. 这道题考查对事实辨认,答案是C
  46.答案是D
  47.这是关于文章主旨的提问, 答案是A.

  D
  48.这是一道考查原因的题(because),答案是B.
  49.选项之间的联系是A,B,C都是表示心情或情绪的形容词,D则包含了它们的含义。答案是D
  50.涉及广告的事实正误及相关信息辨认。答案是D
  51. 四个选项都是陈述观点的命题,关键词:Ads time;more people choose not;Programs/ not worth watching;Ads mustn’t be showed。答案是A

  E
  52. 考查细节,由第二段The first McDonald’s restaurant was opened in San Bernardino, California, in 1948 by brothers Mac and Richard “Dick” McDonald.可选出答案B。
  53. 考查事实辨认,细节题。答案为C,根据是第二段Mac ran the restaurant side; Dick was the marketing genius.
  54.考查事实辨认,细节题。答案为C,根据是第二段最后Now he (指Dick) spotted the gap in the post-war, baby-boom market for cheap, family-orientated restaurants with simple menus, standardized food and efficient service.
  55. 考查细节。属于事实推断题。根据第一段And the company’s symbol Ronald McDonald is now (or so the company claims) the word’s most recognized person after Santa Claus.和倒数第二段in any language he means fun” 选择答案D.
  56. 考查文章主旨。根据每段首句可知答案为A。McDonald’s is the world single biggest food provider ... The first McDonald’s restaurant was opened…. After a slow start, business began to boom …Today, ….. Every three hours, a new McDonald’s franchise opens somewhere in the world.

  短文改错

  57.Search 后面加for
  58.he 改成who
  59.bring改成 take
  60.then 改成when
  61.robber改成robber’s
  62.去掉of
  63.had 改成hadn’t
  64.real 改成really
  65.正确
  66.Practicing改成 practise

  作文

  It is reported that more and more companies tend to require employees with team spirit. Team spirit is very important to a company. Cooperation and discussion are encouraged. With team spirit, a company is an efficient and systematic organization. Without team spirit, everyone works according to his own plan and there is no efficiency at all.

  In my opinion, team spirit is an important quality for everyone. As it is known to all, everyone lives in his family, community, class, school, and company, all of which are different teams. Only with openness and modesty as well as sense of unity and cooperation, can we achieve our own success and contribute to society.

科目名称 精讲班 报名
主讲 课时 试听  
公共英语一级 30
公共英语二级
公共英语三级 古老师
公共英语四级

   特别提醒:基于安全需要,通过上门收费或学习卡支付的用户不能赠送vip,通过网上支付、银行转帐、邮局汇款方式汇款将赠送vip。

.

www.59wj.com 如果觉得《2011年3月公共英语考试二级模拟试题一及答案》Pets二级,pets不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 公共英语考试 - 模拟试题 - Pets二级,pets,
在百度中搜索相关文章:2011年3月公共英语考试二级模拟试题一及答案
在谷歌中搜索相关文章:2011年3月公共英语考试二级模拟试题一及答案
在soso中搜索相关文章:2011年3月公共英语考试二级模拟试题一及答案
在搜狗中搜索相关文章:2011年3月公共英语考试二级模拟试题一及答案
相关分类导航|
热门推荐|