2012年3月公共英语考试三级模拟试题一及答案

日期:05-05| http://www.59wj.com |Pets三级|人气:243

2012年3月公共英语考试三级模拟试题一及答案 Section I Listening Comprehension (25 minutes) (略)

  Section Ⅱ Use of English (15 minutes)

  Directions:

  Read the following text. Choose the best word or phrase for each numbered blank and mark A, B,C, or D on your ANSWER SHEET 1.

  Text

  What do we mean by a perfect English pronunciation? In one   there are as many different kinds of English as there are speakers of it.two speakers speak in exactly the same . We can always hear differences   them, and the pronunciation of

Englisha great deal in different geographical . How do we decide what sort of English to use as a  ? This is not a question that can be  in the same way for all foreign learners of English. you live in a part of the worldIndia for West Africa, where there is a longof speaking English for general communication purpose, you shouldto acquire a good variety of the pronunciation of this area. It would bein these circumstances to use as a model BBC English or of the sort. On the other hand, if you live in a countrythere is no traditional use of English, you must take your model some form of English pronunciation. It does not very much which form you choose. The mostway is to take as your model the sort of English you canmost often. 

    

26.

A.

meaning

B.

Sense

C.

case

D.

situation

27.

A.

Not

B.

No

C.

None

D.

Nor

28.

A.

type

B.

Form

C.

sort

D.

way

29.

A.

between

B.

Among

C.

of

D.

from

30.

A.

changes

B.

varies

C.

shifts

D.

alters

31.

A.

areas

B.

parts

C.

countries

D.

spaces

32.

A.

direction

B.

guide

C.

symbol

D.

model

33.

A.

given

B.

responded

C.

satisfied

D.

answered

34.

A.

Because

B.

When

C.

If

D.

Whether

35.

A.

as

B.

in

C.

like

D.

near

36.

A.

custom

B.

use

C.

tradition

D.

habit

37.

A.

aim

B.

propose

C.

select

D.

tend

38.

A.

fashion

B.

mistake

C.

nonsense

D.

possibility

39.

A.

everything

B.

nothing

C.

anything

D.

things

40.

A.

where

B.

that

C.

which

D.

wherever

41.

A.

to

B.

with

C.

on

D.

as

42.

A.

practical

B.

domestic

C.

native

D.

new

43.

A.

care

B.

affect

C.

trouble

D.

matter

44.

A.

effective

B.

sensitive

C.

ordinary

D.

careful

45.

A.

listen

B.

hear

C.

notice

D.

find

 

  Section Ⅲ Reading Comprehension (40 minutes)

科目名称 精讲班 报名
主讲 课时 试听  
公共英语一级 30
公共英语二级
公共英语三级 古老师
公共英语四级

   特别提醒:基于安全需要,通过上门收费或学习卡支付的用户不能赠送vip,通过网上支付、银行转帐、邮局汇款方式汇款将赠送vip。

.

www.59wj.com

Part A

  Directions:

  Read the following three texts. Answer the questions on each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on the ANSWER SHEET by drawing a thick line across the corresponding letter in the brackets.

  Text 1

  After a busy day of work and play, the body needs to rest. Sleep is necessary for good health. During this time, the body recovers from the activities of the previous day. The rest that you get while sleeping enables your body to prepare itself for the next day.

  There are four levels of sleep, each being a little deeper than the one before. As you sleep, your muscles relax little by little. Your heart beats more slowly, and your brain slows down. After you reach the fourth level, your body shifts back and forth from one level of sleep to the other.

  Although your mind slows down, from time to time you will dream. Scientists who study sleep state that when dreaming occurs, your eyeballs begin to move more quickly (Although your eyelids are closed). This stage of sleep is called REM, which stands for rapid eye movement.

  If you have trouble falling asleep, some people recommend breathing very deeply. Other people believe that drinking warm milk will help make you drowsy. There is also an old suggestion the counting sheep will put you to sleep!

  46  A good title for this passage is ____.
  A. Sleep            C. Dreams
  B. Good Health      D. Work and Rest
  47. The word drowsy in the last paragraph means ____.
  A. sick             C. asleep
  B. stand up          D. a little sleepy
  48. This passage suggests that not getting enough sleep might make you _____.
  A. dream more often   C. nervous   
  B. have poor health    D. breathe quickly
  49. During REM, ____.
  A. your eyes move quickly C. you are restless
  B. you dream           D. both A and B
  50. The average number of hours of sleep that an adult needs is ______ .
  A. approximately six hours   C. about eight hours
  B. around ten hours         D. not stated here 

  Text 2

  Obviously television has both advantages and disadvantages.

  In the first place, television is not only a convenient source of entertainment, but also a comparatively cheap one. With a TV set in the family people don’t have to pay for expensive seats at the theatre, the cinema, or the opera .All they have to so is to push a button or turn a knob, and they can see plays, films, operas and shows of every kind. Some people, however, think that this is where the danger lies. The television viewers need do nothing. He does not even have to use his legs if the has a remote control. He makes no choice and exercises, no judgment. He is completely passive and has everything presented to him without any effort in his part.

  Television, it is often said, keeps one informed about current events and the latest developments in science and politics. The most distant countries and the strangest customs are brought right into one’s sitting room. It could be argued that the radio performs this service as well; but on television everything is much more living, much more real. Yet here again there is a danger. The television screen itself has a terrible, almost physical charm for us. We get so used to looking at the movements on it ,so dependent on its pictures, that it begins to control our lives. People are often heard to say that their television sets have broken down and that they have suddenly found that they have far more time to do things and the they have actually begin to talk to each other again. It makes one think, doesn’t it?

  There are many other arguments for and against television. We must realize that television itself is neither good nor bad. It is the uses that it is put to that determine its value to society.

  51. What is the major function of paragraph 1?
  A.  To arouse the reader’s concern
  B. To introduce the theme of the whole passage
  C. To summarize the whole passage
  D. To sate the primary uses of TV
  52. Television, as a source of entertainment, is ______.
  A. not very convenient         B. very expensive
  C. quite dangerous            D. relatively cheap
  53. Why are some people against TV?
  A. Because TV programs re not interesting
  B. Because TV viewers are totally passive
  C. Because TV prices are very high.
  D. Because TV has both advantages and disadvantages
  54. One of the most obvious advantages of TV is that ______.
  A. it keeps us informed
  B. it is very cheap
  C. it enables us to have a rest
  D. it controls our lives
  55. According to the passage, whether TV is good or not depends on _______ .
  A. its quality         B. people ’s attitude towards it
  C. how we use it      D. when we use it

科目名称 精讲班 报名
主讲 课时 试听  
公共英语一级 30
公共英语二级
公共英语三级 古老师
公共英语四级

   特别提醒:基于安全需要,通过上门收费或学习卡支付的用户不能赠送vip,通过网上支付、银行转帐、邮局汇款方式汇款将赠送vip。

.

www.59wj.com

Text 3

  Too often young people get themselves employed quite by accident, not knowing what lies in the way of opportunity for promotion, happiness and security. As a result, they are employed doing jobs that afford them little or no satisfaction.  Our school leavers face so much competition that they seldom care what they do as long as they can earn a living . Some stay long at a job and learn to like it ;others quite from one to another looking for something to suit them, the young graduates who leave the university look for jobs that offer a salary up to their expectation. Very few go out into the world knowing exactly what they want and realizing their own abilities. The reason behind all this confusion is that there never has been a proper vocational guidance in our educational institution. Nearly all grope(摸索) in the dark and their chief concern when they look for a job is to ask what salary is like. They never bother to think whether they are suited for the job or, even more important, whether the job suits them, Having a job is more than merely providing yourself and your dependants with daily bread and some money for leisure and entertainment, It sets a pattern of life and, in many ways, determines social status in life, selection of friends, leisure and interest.

  In choosing a career you should first consider the type of work which will suit your interest .Noting is more pathetic than taking on a job in which you have no interest, for it will not only discourage your desire to succeed in life but also ruin your talents and ultimately make you an emotional wreck (受到严重伤害的人)and a bitter person.

  56. The reason why some people are unlikely to succeed in life is that they _____ .
  A. have ruined their talents
  B. have taken on an unsuitable job
  C. think of nothing but their salary
  D. are not aware of their own potential
  57. The difficulty in choosing a suitable job lies mainly in that_____ .
  A. much competition has to be faced
  B. many employees have no working experience
  C. the young people only care about how much they can earn 
  D. schools fail to offer students appropriate vocational guidance
  58. Which of the following statements is most important according to the passage?
  A. Your job must suit your interest.
  B. Your job must set a pattern of life.
  C. Your job must offer you a high salary.
  D. Your job must not ruin your talents.
  59.The best title for this passage would be ____.
  A. What Can A Good Job Offer
  B. Earning A Living 
  C. Correct Attitude On Job-hunting
  D. How To Choose A Job
  60. The word “pathetic”in paragraph 2 most probably means ____ .
  A. splendid      B. miserable                                    
  C. disgusted     D. touching

  Part B
  Directions:

  The 12,000 members of the Electricity Workers’ Union on strike last week and since then there has been no electricity. For question 61-65, match the names with the statements below. Mark your answers on ANSWER SHEET 1.

  Mr. Mike Smith:

  It wasn’t an easy decision, but we’ve been asking for a decent wage for years. Now at last people are beginning to listen to us. We’re only asking for a 25 percent increase in our wages. 250 dollars a week. That’s all. It’s pity so many people have to be inconvenienced by out strike. But please don’t blame us. Blame the government for refusing our claim.

  Mr. Tom Brown:

  It’s totally unreasonable to demand so much money when we are trying desperately to control inflation. If wages go up, so do prices. If we gave in to the electricity workers, all the other unions would want more, with the inevitable result that the crisis would become uncontrollable. What we’re trying to impress upon everybody is that inflation hurts everybody, especially the poor people. We offer the electricity workers a 10 percent increase. And that’s already too much. My stand at this meeting will be to persuade the Union to see reason.

  Mr. Bob Davis:

  Everybody will be hurt by this strike, including the electricity workers themselves. The economy will be destroyed and many people will lose their jobs. Already people are saying that the big unions have too much power and shouldn’t be allowed to strike. O course the electricity want to get more money. Don’t we all?

  Mr. Baker:

  My opinion is “Get the Army in”. All the power stations should be managed by the army. The strikers should be thrown into prison. That’s what this country needs. Why must we all suffer just because a few men are greedy? If they don’t like their jobs, nobody ‘s forcing them to work. They should try and live on 50 dollars a week like I have to. Perhaps they’d keep their mouths shut then.

  Miss Slater:

  Let’s face it. It’s neither here nor there. The electricity workers are in a strong position. Perhaps we can’t do anything bout it. What I say is: let them have their 250 dollars so we can return to work. I mean, the government wastes the taxpayers’ money all the time on trivial things. How can anyone say 250 dollars is “too much”? Pop singers get more. Nurses get less. It’s just one of those things.

  Now match each of the persons (61 to 65) to the appropriate statement.
  Note: there are two extra statements.
  Statements

  61. Mr. Mike Smith
  62. Mr. Tom Brown
  63.Mr. Bob David
  64.Mrs. baker
  65. Miss Slater

  [A] A % increase is already too much, and I’m here to persuade the Union to see reason.
  [B] I hope that strikes should be banned in all sectors relating to the nation’s security and stability.
  [C] We will never go back to work until our goals are achieved.
  [D] I think that the government should give in to the electricity worker’s demands.
  [E] I strongly suggest that all the power stations should be run by the army and that the strikers should be put into prison.
  [F] I must take you clear that strikes will destroy the economy and that many people will lose their jobs.
  [G] We are forced to call a strike because the government rejected our wage claim.
  Section Ⅳ Writing (40 minutes)
  You should write your responses to both Part A and Part B of this section on ANSWER SHEET 2.

科目名称 精讲班 报名
主讲 课时 试听  
公共英语一级 30
公共英语二级
公共英语三级 古老师
公共英语四级

   特别提醒:基于安全需要,通过上门收费或学习卡支付的用户不能赠送vip,通过网上支付、银行转帐、邮局汇款方式汇款将赠送vip。

.

www.59wj.com

 Part A

  66. Write a letter to a publishing house asking for information on a book about American culture. Your letter should include:
  1. the name of the book  2. the price of the book   3. the discount of group order
  You should write approximately 100 words. Do not sign your own name at the end of the letter. Use “Li Ping’ instead. You do not need to write the address.

  Part B
  For this part, you are required to write a composition approximately 120 words entitled Advertisement. You are advised to arrange your idea in three paragraphs with keys words for each paragraph given. The following are the word must use in your composition.

  Keywords: criticism, advertise, important, development, newspaper, TV, information, product, customer, manufacture, TV station, money, poor, quality, can’t sell well, too many

  答案与题解:


  1-25 (略)


  26.B in one sense:在某种意义上,固定用法。 其余几个词都不能和in 搭配。本句的意思是:“在某种意义上,有多少人讲英语, 就有多少种英语。”

  27.B 只有no 后面可以接名词。

  28.D in the same way。固定用法。本句的意思是:“没有两个人讲的英语完全一样。”

  29.A  difference between them, 它们之间的区别。本句的意思是:“我们总能听到他们之间的区别。”

  30.B vary in 在…方面不同。固定用法。

  31.A  in different geographical areas: 这里指不同的地理区域英语的发音会有很大不同。

  32.D use as a model, 意思是:作为一个范例。本句的意思是:“我们如何决定把哪种英语作为范例去学习呢?”

  33.D 因为前面出现一个名词question, 所以可以断定选D。本句的意思是:“对于学英语的人来讲这个问题很难回答。”

  34.C根据上下文判断,  需要if 引导一个条件状语从句。本句的意思是:“如果你生活在印度或西非这样的国家。”

  35.A as: 表示列举。

  36.C a long tradition of speaking English : 这里指讲英语的古老的传统。

  37.C select:选择。本句的意思是:“在印度或西非这样有着讲英语的古老的传统的国家里, 你应当广泛学习这里众多的发音。

  38.B  根据上下文的意思选B。本句的意思是:“在这样的环境里如果你把BBC或这类的英语当作标准来学习的话, 你就错了。”

  39.C or anything of this sort : 这里指任何诸如此类的。

  40.A  where 引导的定语从句。本句的意思 是:“如果你生活在没有讲英语的传统的这样的国家里。”

  41.D take …as…, 把…看做…。本句的意思 是:“你必须把一些实用的英语的发音当作标准来学习。”

  42.A some form of practical English pronunciation :这里指有实际用途的英语发音。

  43.D it does not matter…没有关系。本句的意思是:“选择哪种形式都没有关系。”

科目名称 精讲班 报名
主讲 课时 试听  
公共英语一级 30
公共英语二级
公共英语三级 古老师
公共英语四级

   特别提醒:基于安全需要,通过上门收费或学习卡支付的用户不能赠送vip,通过网上支付、银行转帐、邮局汇款方式汇款将赠送vip。

.

www.59wj.com

44.A  the most effective way …最有效发方法。

  45.B  本句的意思是:“最有效的方法是:把你最常听到的英语作为标准来学习。”

  46.A  文章的第一段谈到睡眠能使身体健康, 第二段、第三段谈到睡眠的几种状态,最后一段谈到很快入睡的几种方法。因此整篇文章都围绕睡眠而谈, 因此A为正确答案。

  47.D. drowsy :瞌睡的, 想睡的。 因为上一句的意思是:“如果你睡觉有困难的话, 有人建议慢慢的深深呼吸。”紧接着作者说:“另外一些人认为喝热牛奶能使你…, 根据上下文应该选“瞌睡的”, 因此只有D 最符合题意。sick : 有病的;stand up :起立。 asleep : 睡着的。

  48.B  答案在文章的第一段第二句话:“Sleep is necessary for good health.”意思是:“睡眠有利于身体健康。”因此本句的意思是睡眠不足有害健康。只有B最符合题意。

  49.D 答案在第三段第二句话:“Scientists who study sleep state that when dreaming occurs your eyeballs begin to move more quickly.”意思是:“研究睡眠的科学家指出一个人做梦的时候眼球移动速度加快。”因此正确答案为D。

  50.D 文章中没有谈到成年人的平均睡眠时间。

  51.B 文章的第一段只有一句话:“Obviously television has both advantages and disadvantages.”意思是:“显然, 电视既有缺点又有优点”, 紧接着文章围绕着这一主题展开讨论。因此本段的作用是引出文章的主题。B 最符合题意。


  52.D  答案在文章第二段的第二句话:“In the first place, television is not only a convenient source of entertainment, but also a comparatively cheap one.”意思是:“电视不仅是很方便的娱乐的来源, 而且相对便宜。”因此只有D最符合题意。

  53.B 答案在文章的第二段有这样两个句子:“some people think that this is where the danger lies.” “He is completely passive and has everything presented to him without any effort on his part.”有些人认为电视的危险在于观众变的被动了。因此B为正确答案。


  54.A 答案在第三段的第一句话:“television , it is often said, keeps one informed about current events and the latest developments in science and politics.”电视能使人们了解科学、政治领域里的最新发展。因此A 最符合题意。

  55.C 答案在文章的最后一句话:“It is the uses that is put to that determine value to society.”意思是:“电视的使用决定它对社会的价值。”因此C 正确答案。


  56.B 答案可以在最后一段找到:“Nothing is more pathetic than taking on  a job in which you have no interest, for it will not only discourage your desire to succeed in life but also ruin your talents.”因此有些人事业不成功的原因是选择了不合适的工作。因此B 是正确答案。

  57.D 答案在第一段的中间有一句话:“the reason behind all this confusion is that there never has been  proper vocational guidance in our educational institution.” 造成这种状况的原因是我们的教育机构没有给学生们进行适当的职业指导。因此D 为正确答案。


  58.A 答案在第二段第一句话。“In choosing a career you should first consider the type of work which will suit your interest. “选择职业的时候首先要考虑的是这个工作你是否有兴趣。”因此A 正确答案。

  59.D 文章的第一段谈到:“年轻人找工作时候的随意性, 因为他们没有经过任何的培训。” 第二段谈到:“选择职业的时候首先考虑的是自己是否有兴趣。”因此文章的标题应当是:“如何选择工作”因此D为正确答案。

  60.B miserable: 痛苦的 。splendid: 辉煌的。disgusted: 厌恶的。touching: 接触的。因此只有B 最符合题意。

  61. G   62. A.  63. F  64. E   65. D

  Writing

  Part A

  Dear Sir,
  I am a university student majoring in English. We are going to have a course about American history next term. My professor recommended a book called Essential to the American Culture to us. It is said that the book was published last month and sold well. So I want to ask some information about it. Could you tell me the price of the book plus the postage and packing? Is there a discount if I order 30 books for my class?


  Please reply soon. Thank you!

  Yours Sincerely
  Part B

  Advertisement
  Despite of people’s criticism, advertisement is essential to the development of many industries in China.


  In talking of advertising, we may think of commercials on TV, or advertisement on magazines or newspaper. Nowadays advertisement is everywhere and become part of our lives. With advertisement, the customers know the information about the latest products of the manufacturers. TV stations can make money by selling time to play the advertisements. Advertisement also provides manufactures a good channel to sell their products.


  The manufacturers should realize that if their products are of poor quality, they can’t sell well. The TV stations should remember that too many advertisements will spoil the viewers’ enjoyment of their favorite programs.

科目名称 精讲班 报名
主讲 课时 试听  
公共英语一级 30
公共英语二级
公共英语三级 古老师
公共英语四级

   特别提醒:基于安全需要,通过上门收费或学习卡支付的用户不能赠送vip,通过网上支付、银行转帐、邮局汇款方式汇款将赠送vip。

.

www.59wj.com 如果觉得《2012年3月公共英语考试三级模拟试题一及答案》Pets三级,pets不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 公共英语考试 - 模拟试题 - Pets三级,pets,
在百度中搜索相关文章:2012年3月公共英语考试三级模拟试题一及答案
在谷歌中搜索相关文章:2012年3月公共英语考试三级模拟试题一及答案
在soso中搜索相关文章:2012年3月公共英语考试三级模拟试题一及答案
在搜狗中搜索相关文章:2012年3月公共英语考试三级模拟试题一及答案
相关分类导航|
热门推荐|