【详细解答】信的最后一句说"I am afraid I shall report your company to the Consumers’Association．"即我恐怕要将你们公司告到消费者协会，由此可见这是一封投诉信。
【详细解答】短文首句说"Online shopping (网上购物) has become a major force in retailing this year…"，由此可知主题为Online shopping。
【详细解答】第一段说"(FDA) is taking steps to protect the country’s blood supply．"第二段说"The FDA has prodded new rules．．．new rules are designed to …"，第三、四段是说新条例的措施和目的。因此本题正确答案为选项C。
【详细解答】短文多处提及与工作相关的句子，如"We have jobs in most parts of theworld …"，"We have jobs for teachers, doctors, nurses, engineers, car mechanics and many others."由此可知，这是一则招聘去海外工作的广告。
【详细解答】快速在HEALTH AMBULANCE SERVICE一栏找到home nursing，其对应的电话号码是08675。
【详细解答】快速查找BLOOD DONORS一栏，其相应的机构为John Radcliffe Hospital。
【详细解答】在Departure dates栏里迅速找到09,16 Mar，可知其对应的价格为$ 849。
【详细解答】在Not included栏里可以找到local dept tax，故价格里不包括选项A。
【详细解答】迅速在ON HEARING YOUR FIRE ALARM栏里找到Those in class：will go to the Assembly Area…，可以确定答案选D。
【详细解答】在PROCEDURE一栏中可以查寻到Move quietly，故答案选C。www.59wj.com 本套真题测试的语言重点
hand down 留传下来，把……传下去
be guilty of 犯有……罪的
in the van of 处于……的领先地位
It is not so much…as… 与其说是……不如说是……
beyond the reach of 在……范围之外
be doomed to sth． 注定……
TIME LIMIT: 140 MIN.
Part Ⅰ WRITING ［45 MIN.］
SECTION A COMPOSITION
It is now generally accepted that vehicles (cars, trucks, etc.) are a major source of air pollution in cities. You are to suggest only ONE way to solve the problem.
Write on ANSWER SHEET ONE a composition of about 150 words on the following topic:
ONE WAY TO SOLVE THE PROBLEM
You are to write in three paragraphs.
In the first paragraph, state what your suggested way is.
In the second paragraph, state one or two advantages of your suggestion on.
In the last paragraph, bring what you have written to a natural conclusion.
Marks will he awarded for content, organization, grammar and appropriacy. Failure to follow the instructions may result in a loss of marks.
SECTION B NOTE-WRITING ［10 MIN.］
Write on ANSWER SHEET ONE a note of about 50-60 words based on the following situation:
You are Mark or Sally. You have got a ticket to a computer fair, but you now find that you are unable to go. Write a note to your friend, George, explaining why you are sending the enclosed ticket to him and telling him briefly how to get there.
Marks will be awarded for content, organization, grammar and appropriacy.
PART I WRITING
One Way to Solve the Problem
We all know that vehicles are the major source of air pollution in cities. To solve the headache, people have taken a variety of steps, but the result is not satisfying. Here, one way to solve the problem is to set gas thrifter in vehicle.
Setting gas thrifter in vehicle not only decreases the consumption of gas which is a major source of air pollution but also slows down the cost of possessing a vehicle which makes millaye price lower. Thereby, all vehicles set gas thrifter will make air have a lower carbon dioxide content deriving from burning gas and coal. The less carbon dioxide, the less air pollution. Therefore, through setting gas thrifter, vehicles will bum lower gases, and the problem will partly be solved.
Despite other ways to solve the problem, I think the best way is to set gas thrifter in vehicle for both effect and practice.
I have got a ticket to a computer fair. Though I would like to go there, I am unable to, because I have an important date on that day. As we all know, you am computer crazy; so I enclose the ticket to you. You can get to the fair by taking the No. 6 bus.
Wish you would enjoy yourself there.
All the best,
Yours, www.59wj.com 如果觉得《1999年全国英语专业四级考试答案》专四历年真题,yyzszb不错，可以推荐给好友哦。