2017年职称英语等级考试理工AB级模拟试题(二)

日期:03-01| http://www.59wj.com |理工类|人气:527

2017年职称英语等级考试理工AB级模拟试题(二)

  一、单选题(词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分) 。下面共有l5个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。)

  1、第1部分 词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分,建议10分钟以内完成)

  下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。

  The government is debating the education laws.

  A) discussing

  B) defeating

  C) delaying

  D) declining

  A B C D

  标准答案: a

  解析:

  2、

  They had a far better yield than any other farm miles away around this year.

  A) goods

  B) soil

  C) climate

  D) harvest

  A B C D

  标准答案: d

  解析:

  3、

  During the past ten years there have been dramatic changes in the international situation.

  A) permanent

  B) powerful

  C) striking

  D) practical

  A B C D

  标准答案: c

  解析:

  4、

  During the past ten years there have been dramatic changes in the international situation.

  A) permanent

  B) powerful

  C) striking

  D) practical

  A B C D

  标准答案: c

  解析:

  5、

  The most crucial problem any economic system faces is how to use its scarce resources.

  A)puzzling

  B) difficult

  C) terrifying

  D) urgent

  A B C D

  标准答案: d

  解析:

  6、

  He made an immense amount of money in business.

  A)large

  B) small

  C) limited

  D) little

  A B C D

  标准答案: a

  解析:

  7、

  The substance can be added to gasoline to accelerate the speed of automobiles.

  A) quicken

  B)shorten

  C) loosen

  D) enlarge

  A B C D

  标准答案: a

  解析:

  8、

  We should never content ourselves with a little book knowledge only.

  A) convince

  B)satisfy

  C) comfort

  D) benefit

  A B C D

  标准答案: b

  解析:

  9、

  We should contemplated the problem from all sides

  A) deliberated

  B)thought

  C) described

  D) designed

  A B C D

  标准答案: a

  解析:

  10、

  His health had deteriorated while he was in prison.

  A) became better

  B)became worse

  C) became stronger

  D) became weaker

  A B C D

  标准答案: b

  解析:

  11、

  I meant to give you this book today, but I forgot.

  A) intended to

  B)tended to

  C) extended to

  D) pretended to

  A B C D

  标准答案: a

  解析:

  12、

  Smoking is inhibited in public places.

  A) instructed

  B)inquired

  C) forbidden

  D) strived

  A B C D

  标准答案: c

  解析:

  13、

  He is said to be suffering from terminal cancer and have asked for euthanasia (安乐死)

  A) acute

  B)chronic

  C) final

  D) fatal

  A B C D

  标准答案: d

  解析:

  14、

  I feel impelled to speak.

  A) promoted

  B)induced

  C) compelled

  D) improved

  A B C D

  标准答案: c

  解析:

  15、

  He is considered to have an aptitude (A)for music.

  A) appetite

  B)desire

  C) competence

  D) attitude

  A B C D

  标准答案: c

  解析:

www.59wj.com

  二、匹配题

  16、第二部分:阅读判断(每题1分,共七分, 建议12分钟以内完成)

  阅读下面这篇短文,短文后列出了七个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑

  Fermi Problem

  On a Monday morning in July,the World’s first atom bomb exploded in the New Mexico desert.Forty seconds later, the shock waves reached the base camp where the Italian.American physicist Enrico Fermi and his team stood.After a mental calculation.Fermi announced to his team that the bomb’s energy had equated 10,000 tons of TNT.The bomb team was impressed.But not surprised.Fermi’s genius was known throughout the scientific world.In 1938 he had won a Nobel Prize.Four years later he produced the first nuclear chain reaction.1eading US into the nuclear age. Since Fermi’s death in 1954.no physicist has been at once a master experimentalist

  and a leading theoretician.

  Like a11 virtuosos.Fermi had a distinctive style.He preferred the most direct route to an answer.He was very good at。dividing difficult problems into small,manageable bits—talent we all can use in our daily lives.

  To develop this talent in his students,Fermi would suggest a type of question now known as a Fermi problem.Upon first hearing one of these,you haven’t the remotest notion of the answer,and you feel certain that too 1ittle information had been given to solve it.Yet when the problem is broken into sub—problems,each answerable without the help of experts or books, you can come close to the exact solution.

  Suppose you want to determine Earth’s circumference without looking it up.Everyone knows that New York and Los Angeles are about 3,000 miles apart and that the time difference between them is three hours.Three hours is one—eighth of a day,and a day is the time it takes the planet to complete one rotation,SO its circumference must be eight times 3,000 or 24,000 miles.

  This answer differs from the true value,24,902.45 miles,by。less than four percent.

  Ultimately the value of dealing with everyday problems the way Fermi did lies in the rewards of making independent discoveries and inventions.It doesn’t matter whether the discovery is as important as determining the power of all atom or as small as measuring the distance between New York and Los Angeles.Looking up the answer,or letting someone else find it,deprives you of the pleasure and pride that accompany creativity,and deprives you of an experience that builds up self-confidence.Thus,approaching personal dilemmas as Fermi problems can become a habit that enriches your life.

  练习:

  1.Fermi’S team was impressed by Fermi’S announcement in the base camp because he could even work out the power of the atom bomb in his mind.

  A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  2.Fermi,an experimentalist as well as a theoretician,won a Nobel Prize for producing the first nuclear chain reaction in the world.

  A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  3.Dividing a big problem into small problems is a talent Fermi had and a talent that has practical value in life.

  A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  4.Fermi problem is to develop the talent of breaking a seemingly unanswerable problem into sub—problems and finding the solution to it,which is a typical Fermi problem.

  A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  标准答案: A,B,A,A

  解析:

  17、

  5.Then the fourth paragraph tells US how Fermi solved the problem of earth’s circumference without looking up.

  A.Right B。Wrong C.Not mentioned

  6.The last paragraph concludes the whole writing by stressing the value of important

  inventions and small discoveries.

  A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  7.Fermi was famous for inventing a device to calculate bomb’s energy accurately

  A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  标准答案: B,B,C

  解析:

  18、

www.59wj.com

  第三部分:概括大意与完成句子(每题1分,共8分, 建议10分钟以内完成)

  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)1---4 题要求从所给的6个选项中为第2--5 段每段选择1个正确的小标题;(2)第5--8题要求从所给的6个选项中选择4个正确的选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

  Museums in the Modern World

  1 Museums have changed.they are no longer places for the privileged few or for bored vacationers to visit on rainy days.Action and democracy are words used in descriptions of museums now.

  2 At a science museum in Ontario,Canada,you can feel your hair stand on end as harmless electricity passes through your body.At the Metropolitan Museum of Art in New York City, you can look at 17th century instruments while listening to their music.At the Modem Museum in Sweden,you can put on costumes provided by the Stockholm Opera.As these examples show, museums are.reaching out to new audiences,particularly the young, the poor, and the less educated members of the population.As a result,attendance is increasing.

  3 More and more,museums directors are realizing that people learn best when they can somehow become part of what they are seeing.In many science museums,for example,

  there are no guided tours.The visitor is encouraged to touch,listen,operate,and experiment so as to discover scientific principles for himself.He can have the experience of operating a spaceship or a computer.He can experiment with glass blowing and paper making.The purpose is not only to provide fun but also to help people feel at home in the world of science.The theory is that people who do not understand science will probably fear it,and those who fear science will not use it to best advantage.Many museums now provide educational services and children’s departments.In addition to the usual displays.they also offer film showings and dance programs.Instead of being places that one‘‘should”visit,they are places to enjoy.

  4 One cause of a11 these changes is the increase in wealth and leisure time.Another cause is the rising percentage of young people in the population.Many of these young people are college students or college graduates.They are better educated than their parents.they see things in a new and different way.They are not content to stand and look at works of art;they want art they can participate in.The same is true of science and history.In the US, certain groups who formerly were too poor to care about anything beyond the basic needs of daily life are now becoming curious about the world around them.The young people in these groups,like young people in general,have benefited from a better education than their parents received.All these groups,and the rest of the population as well.have been influenced by television,which has taught them about other places and other times.

  5 The effect of all this has been to change existing museums and to encourage the building of new ones.In the US and Canada alone,there are now more than 6,000 museums, almost twice as many as there were 25 years ago.About half of them are devoted to history, and the rest are evenly divided between the arts and sciences.The number of visitors, according to the American Association of museums,has risen to more than 700 million a year.

  6 In fact,the crowds of visitors at some museums are creating a major problem.Admission to museums has always been either free or very inexpensive,but now some museums are charging entrance fees for the first time or raising their prices.Even when raised, however, entrance fees are generally too low.to support a museum,with its usually 1arge building and its highly trained staff.

  练习:

  1. Paragraph 2

  2. Paragraph 3

  3. Paragraph 4

  4. Paragraph 5

  A Causes of Changes

  B Increasing Number of Museums and Visitors

  C Museums Getting Closer to More Spectators

  D Movies Shown in Museums

  E New Notions about the Management of Museums

  F Places to Visit

  标准答案: C,E,A,B

  解析:

www.59wj.com

  19、

  第三部分:概括大意与完成句子(每题1分,共8分, 建议10分钟以内完成)

  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)1---4 题要求从所给的6个选项中为第2--5 段每段选择1个正确的小标题;(2)第5--8题要求从所给的6个选项中选择4个正确的选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

  Museums in the Modern World

  1 Museums have changed.they are no longer places for the privileged few or for bored vacationers to visit on rainy days.Action and democracy are words used in descriptions of museums now.

  2 At a science museum in Ontario,Canada,you can feel your hair stand on end as harmless electricity passes through your body.At the Metropolitan Museum of Art in New York City, you can look at 17th century instruments while listening to their music.At the Modem Museum in Sweden,you can put on costumes provided by the Stockholm Opera.As these examples show, museums are.reaching out to new audiences,particularly the young, the poor, and the less educated members of the population.As a result,attendance is increasing.

  3 More and more,museums directors are realizing that people learn best when they can somehow become part of what they are seeing.In many science museums,for example,

  there are no guided tours.The visitor is encouraged to touch,listen,operate,and experiment so as to discover scientific principles for himself.He can have the experience of operating a spaceship or a computer.He can experiment with glass blowing and paper making.The purpose is not only to provide fun but also to help people feel at home in the world of science.The theory is that people who do not understand science will probably fear it,and those who fear science will not use it to best advantage.Many museums now provide educational services and children’s departments.In addition to the usual displays.they also offer film showings and dance programs.Instead of being places that one‘‘should”visit,they are places to enjoy.

  4 One cause of a11 these changes is the increase in wealth and leisure time.Another cause is the rising percentage of young people in the population.Many of these young people are college students or college graduates.They are better educated than their parents.they see things in a new and different way.They are not content to stand and look at works of art;they want art they can participate in.The same is true of science and history.In the US, certain groups who formerly were too poor to care about anything beyond the basic needs of daily life are now becoming curious about the world around them.The young people in these groups,like young people in general,have benefited from a better education than their parents received.All these groups,and the rest of the population as well.have been influenced by television,which has taught them about other places and other times.

  5 The effect of all this has been to change existing museums and to encourage the building of new ones.In the US and Canada alone,there are now more than 6,000 museums, almost twice as many as there were 25 years ago.About half of them are devoted to history, and the rest are evenly divided between the arts and sciences.The number of visitors, according to the American Association of museums,has risen to more than 700 million a year.

  6 In fact,the crowds of visitors at some museums are creating a major problem.Admission to museums has always been either free or very inexpensive,but now some museums are charging entrance fees for the first time or raising their prices.Even when raised, however, entrance fees are generally too low.to support a museum,with its usually 1arge building and its highly trained staff.

  练习:

  5.Now museums are no longer restricted to the privileged few,but .

  6.With the development of society, people,especially the young people, 7.To meet the needs of society,more museums .

  8.Two major problems for museums are that they have too many visitors and they

  A have higher demands of museums

  B are open to more people with different social background

  C to lengthen their opening hours

  D charge too little for admission 。

  E have been built and open to public

  F by lowering the admission fees

  标准答案: B,A,E,D

  解析:

www.59wj.com

  20、

  第四部分:阅读理解(每题3分,共45分, 建议40分钟以内完成)

  下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。

  难度B/C级

  Cousteau remembered

  Jacques-Ives Cousteau died in Paris on 26 June,1997 at the age of 87.His influence is great.Scientists respected his creative engineering;engineers praised his science.Cousteau,who claimed to be neither scientist nor engineer,contributed significantly to both disciplines—and to many more.

  Throughout his adventure—filled life,Cousteau challenged definitions.Yes,he was a captain in the French Navy,and early on,a filmmaker and natural storyteller.Later,he became a famous ocean explorer,designer of underwater equipment,expedition leader,author,speaker, businessman,environmentalist,teacher and leader of an influential organization (the Cousteau Society).

  A11 who care about the sea—and even those who don’t think much about the ocean one way or another一owe Cousteau a tremendous debt,The knowledge gained as a consequence of his direct contributions, and the strong others,have transformed the way the world thinks about the sea.His stories of encounters with sharks and other fish inspired many to go see themselves.Cousteau pioneered ventures in underwater living in the 1960’s:sub—sea labs where scientists submerged for days or weeks...——the underwater labs similar to Skylab or the space station.His films and television programmes won two Academy Rewards,three Emnies,and the hearts and minds of viewers worldwide for decades.

  Showered with honours.Cousteau remarked recently that he thought his most important accomplishment was to make people aware of——and care about——the ocean.Thanks to him.we grew concerned about our growing population and the consequences of overfishing and ocean pollution that threaten the health of the sea,and we were inspired to do something to improve the way things are done.

  We shared the sad feeling with Cousteau when Simone,his wife and partner for many years, died and when his son Phillippe was killed in a plane crash.We shared his joy when Jean—Michael,his eldest son.became an explorer and a spokesman for the sea in his own right.We were happy for Cousteau when he began a new family with his second wife,Fracine.And now that his voice of the ocean is silenced,we feel very sad.

  练习:

  1.According to the passage,Cousteau’s influence is great because he

  A)was both a scientist and an engineer.

  B)invented Skylab.

  C)made contributions to science and engineering.

  D)was a captain in the French Navy.

  2.From the second paragraph,we know that

  A)Cousteau did not like any scientific definitions.

  B)Cousteau wrote many adventure—filled stories.

  C)Cousteau’s main job was protecting environment.

  D)Cousteau’s contributions were not limited to science and engineering.

  3. of all me careers he followed,his main concern was concentrated on

  A)building the sub-water labs.

  B)ocean and ocean pollution.

  C)making films and television programmes.

  D)writing encounters with sea animals,such as sharks.

  4.What debt do we owe Cousteau according to Paragraphs 3 and 47

  A)His work has made us realise we should improve the way things are done.

  B)His contributions have pushed science toward a higher stage of development.

  c)His invention of sub.sea labs has made ocean exploration easier.

  D)His adventures have made people go and see the sea.

  5.Which of the following statements about Cousteau’s family life is NOT true?

  A)His second wife died sometime ago。

  B)His son Phillippe was killed in a plane crash.

  C)His first wife died before Cousteau.

  D)His elder son became the spokesman for the sea

  标准答案: C,D,B,A,A

  解析:

  21、

  难度B/A级

  Credit card only works when spoken to

  A credit card that will not work unless it hears its owner’s voice could become an important weapon in the fight against fraud.

  The card requires users to give a spoken password that it recognizes using a built—in

  Voice-recognition chip.The idea is to prevent thieves using a stolen card or fraudsters using someone else’s credit card details to buy goods online.

  A prototype built by engineers at Beepcard’s in Santa M0nica,California,represents the first attempt to pack a microphone,a loudspeaker, a battery and a voice-recognition chip into a standard-sized credit card. 、

  They are not quite there yet:the card is the length and width of an ordinary credit card,but it is still about three times as thick.Alan Sege,Beepcard’s CEO,says the company now plans to use smaller chips to slim it down to normal thickness.

  The voice card is based on all earlier Beepcard technology designed to prevent fraud in online transactions.This earlier card has no microphone.but has a built—in loudspeaker that it uses to “squawk’’ an acoustic ID signal via a computer’s microphone to an online server.

  By verifying that the signal matches the card details.the server can establish that the user is not simply keying in a credit card number but actually has the card to hand.The ID code changes each time the card is used in a pre-ordered sequence that only the server knows.

  This prevents fraudsters recording the beeps, noting the card details and then playing back the audible ID when they key in the details 1ater.But this earlier technology cannot prevent fraudulent use of stolen cards.The new one can.

  The new voice card also identifies itself by its ID squawk,but it will not do this until it has verified the legitimate user’s spoken password.Thieves will be unable to use the card because even if they knew the password they would have to be able to copy the owner’s voice with a high degree of accuracy.

  The challenge for Beepcard has been to develop voice-recognition and audio circuitry that can be powered by a mini battery embedded in a credit card.To maximize battery life, the electronics are only switched on when the card is being used.Pressing a button on the card’s surface prompts it to utter “Say your password” in female voice.If the voice-recognition software proves that the password is authentic.it sends its ID squawk which the server then identifies, allowing the transaction to proceed.

  词汇:

  fraudster n.骗子 beep n.(电子装置发出的)嘟嘟声

  online adj.&adv.联机的(地),在线 legitimate adj.合法的 ’

  的(地);实时操作的(地) fraudulent adj.欺骗性的;骗得的

  prototype n.原型;样品 circuitry n.电路系统

  squawk V.粗声叫出 embed V.埋置,嵌入,插入

  acoustic adj.声的;用声波操作的 utter v.发出(声音),说出

  verify v.证实,核实

  练习:

  1.How Can the credit card recognize the spoken password given by the user?

  A)By using a voice-recognition chip embedded in the card.

  B)By using a voice-recognition device built in the server.

  C)By fixing a microphone in the card.

  D)By fixing a loudspeaker in the card.

  2.Are the engineers at Beepcard satisfied with the model they have built? Why or why not?

  A)Yes,because the model they have built is a standardized credit card.

  B)No,because the model they have built is too heavy.

  C)No,because the model they have built is too thick.

  D)Yes,because the model they have built is used worldwide.

  3.What is the main difference between the earlier model and the new voice card?

  A)The new one can identify itself by its ID squawk.

  B)The new one Can produce beeps.

  C)The new one needs the user to key in ID details.

  D)The new one works only when it hears the password spoken by the user.

  4.What is the advantage of the voice card?

  A)It is safer because it requires more ID information.

  B)It is safer because the voice-recognition chip is built in.

  C)It.is safer because no one but the user can use the card.

  D)It is safer because it can hardly be cheated by fraudsters.

  5.According to the last paragraph,what is NOT involved in the process of using the voice card?

  A、Switching on the electronics to maximize the battery life.

  B)Pressing the “Say your password” button on the card’s surface.

  C)The password is verified.

  D)The ID squawk is sent to the server for it to identify.

  标准答案: A,C,D,C,A

  解析:

  22、

  难度A/B级

  A Phone that knows you’re busy

  It’s a modem conundrum:you’re too busy to be disturbed by incessant phone calls so you turn your cellphone off.But if you don’t remember to turn it back on when you’re less busy,you could miss some important calls.If only the phone knew when it was wise to interrupt you。you wouldn’t have to turn it Off at a11.Instead.it could 1et calls through during spells of relative inactivity.

  A bunch of behavior sensors and a clever piece of software could do just that,by analyzing your behavior to determine if it’s a good time to interrupt you.If built into a phone,the system may decide you’re too busy and ask the caller to 1eave a message or ring back later.In a desktop computer, the system could stop instant messages or spam annoying you when you’re busy.

  James Fogarty and Scott Hudson at Camegie Mellon University in Pennsylvania based their system on tiny microphones,cameras and touch sensors that reveal body language and activity.First they had to study different behaviors to find out which ones strongly predict whether your mind is interrupted.The potential “busyness’’ signals they focused on included whether the office doors were left open or closed,the time of day, if other people were with the person in question.how close they were to each other,and whether or not the computer was in use.

  The sensors monitored these and many other factors while four subjects were at work.At random intervals,the subjects rated how interruptible they were on a scale ranging from ‘‘highly interruptible’’ to “highly not—interruptible’”.Their ratings were then correlated with the various behaviors.“It is a shotgun approach’:we used all the indicators we could think of and then 1et statistics ferret out加which were important,”says Hudson.

  The model showed that using the keyboard,and talking on a landline儿or to someone else in the office correlated most strongly with how interruptible the subjects judged themselves to be.

  Interestingly,the computer was actually better than people at predicting‘。when someone was too busy to be interrupted.The computer got it right 82 per cent of the time,humans 77 per cent.

  Fogarty speculates that this might be because people doing the interrupting are inevitably biased towards delivering their message,whereas computers don’t care.

  The first application for Hudson and Fogarty’s system is likely to be in an instant messaging system,followed by office phones and cellphones.“There is no technological roadblock to it being deployed in a couple of years¨,”says Hudson.

  练习:

  1.What is the modem conundrum the author has in mind?

  A)You turn off your cellphone but forget to turn it back and miss important calls.

  B)You are too busy to make phone calls and miss important information.

  C)Too many calls are annoying,affecting your work efficiency.

  D)Too many calls are disturbing,producing serious noise pollution.

  2.According to paragraph 2,what could a bunch of behavior sensors and a clever piece of software do?

  A)They could help store messages.

  B)They could distinguish important calls from unimportant ones.

  C)They could interrupt you when you are not busy.

  D)They could send messages instantly.

  3.Which of the following is NOT included in paragraph 3 as a potential ‘'busyness” signal?

  A)Whether the office door is open or not.

  B)Whether there are people with the person in question or not.

  C)Whether the person is using the computer or not.

  D)Whether the person is bothered by a question or not.

  4.According to paragraph 4,what were the subjects required to do during the experiment?

  A)To control the sensors and many other factors.

  B)To rate the degrees to which they could be interrupted

  C)To read and analyze all the indicators

  D1 To decide which indicators were important statistics.

  5.Which of the following is NOT mentioned as strongly correlated with how interruptible they were?

  A)Working at the computer.

  B)Talking over the telephone.

  C)Repairing the keyboard.

  D)Talking with people in the office.

  标准答案: A,C,D,B,C

  解析:

www.59wj.com

  23、

  第五部分:补全短文(每题2分,共10分,建议在10分钟以内完成 )

  阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放会文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置。

  Sleeping giant

  Right now,an eruption is brewing in Yellowstone National Park.Sometime during the next two hours,the park’s most famous geyser,Old Faithful,will begin gurgling boiling water and steam. 1

  Old Faithful is not only a spectacular sight;it’s also.a constant reminder that Yellowstone sits on one of the largest volcanoes in the world.If you’ve never heard of Yellowstone’s volcano,you’re not alone. 2 Yet it has erupted three times during the last 2 million years.And one of those eruptions spewed enough volcanic ash and other debris to blanket half the United States.

  Yellowstone’s volcano is sometimes called a “supervolcano,” or extremely large and explosive caldera volcano. 3 .This supervolcano formed over a hot spot.an extremely hot area in Earth’s mantle.John Valley,a volcano professor,said that as the crust moves across a hot spot,the hot spot melts a section of the plate moving over it.Forming “one volcano after another.”

  The Yellowstone hot spot melts thick continental crust,which may cause catastrophic

  eruptions.According to experts the eruptions that created each of the three calderas in and around Yellowstone National Park were larger than any other volcanic eruption in recorded history.The most recent eruption,which happened 640,000 years ago,produced at least 1.000 cubic kilometers of ash and debris,which blanketed most of the western half of the United States. 4

  Geological evidence shows Yellowstone has blown its stack every 700,000 years or so.“If nature were truly that regular and reliable,we would be due for another eruption soon,’’ said Valley “However,these processes are subject to variability, so we don’t really know when the next eruption will happen.’’

  5 It is the volcanic energy that powers the geysers and hot springs.creates the mountains and canyons.and generates the unique ecosystems that support Yellowstone’s diverse wildlife.

  词汇:

  brew v.酝酿

  Yellowstone National Park 黄石国家公园

  geyser n.间歇泉

  crust n.地壳

  mantle n.地幔

  continental adj.大陆的

  gurgle v.泪泪地流

  spew v.喷涌

  caldera n.火山口洼地

  catastrophic aaj.灾难的

  variability n.可变性

  canyon n.峡谷

  练习:

  A. Three calderas make up more than a third Of Yellowstone National Park.

  B. The first Yellowstone eruption,2 million years ago,released more than double that amount of ash and debris.

  C.The volcano is so inconspicuous(不显眼的)that few people know it exists.

  D.Then, an enormous fountain will shoot high into the air.

  E.While the active geologist processes at Yellowstone do pose some risk to the public,they also make it a unique treasure.

  F.Yellowstone National Park attracts the interest of geologists the world over

  标准答案: D,C,A,B,E

  解析:

www.59wj.com

  24、

  第6部分:完型填空 (建议在15钟以内完成)

  阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案,并涂在答题卡相应的位置上。

  Crashed Cars to Text Message for Help

  There is no good place to have a car crash—but some places are worse than others.In a foreign country,for instance,__1__ to explain via cellphone that you are upside down in a ditch when you cannot speak the local language can fatally delay the arrival of the emergency services.

  But an answer may be at hand.Researchers funded by the European Commission0 are beginning tests of a system called E-merge that__2__ senses when a car has crashed and sends a text message’telling emergency services。in the 10cal language that the accident has taken place.

  The system was __3__ by ERTICO,a transport research organization based in Brussels, Belgium.Cars are fitted with a cellphone-sized device attached__4__the underside of the dashboard which is activated by the same sensor that triggers the airbag in a crash.The device __5__ a cellphone circuit,a GPS positioning unit and a microphone and loudspeaker.

  It registers the severity of the crash by__6__the deceleration data from the airbag’s sensor. Using GPS information,it works out which country the Car is in, and from this it determines __7__ which language to compose an alert message detailing precise location of the accident.

  The device then automatically makes a call to the local emergency services __8__.If the car’s occupants are conscious,they can communicate with the operator __9__ the speaker and microphone.

  E-merge also transmits the vehicles make,model, color and license number, and its heading’ when it crashed,which in rum indicates 0n which side of a multi-1ane highway it ended up.

  This __10__ the emergency services find the vehicle as soon as they arrive on the scene.“We can waste a large __11__ time searching for an incident,”says Jim Hammond,a(an) __12__ in vehicle technology at the Association of Chief Police Officers in the UK.Tests will begin soon with police car fleets in the UK.Trials have already started in Germany, Sweden,Spain,the Netherlands and Italy.

  In-car systems…that summon the emergency services after a crash have __1 3__ been fitted in some premium cars“.ERTICO says that __14__ EU states“are willing to fund the necessary infrastructure,E-merge could be working by 2008.

  A study by French car maker Renault”concluded that the system could save up to 6000 of the 40,000 lives lost each year on Europe’s roads,and prevent a similar number of serious injuries.

  The Renault study estimates that fitting E.merge to every car in Europe would eventually save around 1 50 billion per__15__in terms of reduced costs to health services and insurance companies, and fewer lost working days.

  Cellphone n.移动电话,手机

  Underside n.下侧;底面

  dashboardn.(车辆的)挡泥板;(汽车的)仪表板

  sensor n.传感器;敏感元件

  ,airbag n.(安全)气囊

  severity n.严重(性)

  deceleration n.减速

  occupant n.占有人,占用者

  1. A)try B) tried C) trying D) having tried

  2. A)automatically B) accidentally C) tremendously D) usually

  3. A)changed B) located C) developed D) copied

  4. A)by B) up C) about D) to

  5. A)forms B) is consisted of C) composed of D) includes

  标准答案: C,A,C,D,D

  解析:

  25、

  6. A)read B) reading C) reads D) being read

  7. A)on B) in C) of D) at

  8. A) car maker B) policeman C) doctor D) operator

  9. A) via B) near C) by D) besides

  10.A) assists B) causes C) makes D) helps

  标准答案: B,B,D,A,D

  解析:

  26、

  11. A) number of B) deal of C) amount of D) volume of

  12. A) writer B) reporter C) expert D) leader

  13. A)already B) long ago C) long before D) shortly

  14. A)although B) nevertheless C) however D) if

  15. A)city B) year C) person D) country

  标准答案: C,C,A,C,D

  解析:

  .

如果觉得《2017年职称英语等级考试理工AB级模拟试题(二)》理工类,zcyy不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 职称英语考试 - 模拟试题 - 理工类,zcyy,
在百度中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试理工AB级模拟试题(二)
在谷歌中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试理工AB级模拟试题(二)
在soso中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试理工AB级模拟试题(二)
在搜狗中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试理工AB级模拟试题(二)
相关分类导航|
热门推荐|