2017年职称英语等级考试理工AB级模拟试题(四)

日期:03-01| http://www.59wj.com |理工类|人气:536

2017年职称英语等级考试理工AB级模拟试题(四)

  一、单选题

  (词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分) 。下面共有l5个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。)

  1、

  第一部分:下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。

  1.Sally likes to tease her brother about his girl friends.

  A) charm

  B) laugh at

  C) criticize

  D) respect

  标准答案: b

  解析:

  2、

  America’s emphasis on the importance of education for everyone has spurred scientific research.

  A) encouraged

  B) endangered

  C) endorsed

  D) enlarged

  标准答案: a

  解析:

  3、

  You have to follow the guide whose sole interest is to cover all spots according to his strict schedule.

  A) obvious

  B) simple

  C) only

  D) assumed

  标准答案: c

  解析:

  4、

  In 1861 it seemed inevitable that the Southern states would break away from the Union.

  A) strange

  B) certain

  C) inconsistent

  D) proper

  标准答案: b

  解析:

  5、

  Techniques to harness the energy of the sun are being developed.

  A) convert

  B) store

  C) utilize

  D)receive

  标准答案: c

  解析:

  6、

  First editions of certain popular books cannot be obtained for love or money.

  A) at any place

  B) at any price

  C) in any language

  D) in any country

  标准答案: b

  解析:

  7、

  In a bullfight, it is the movement, not the color, of objects that arouses the bull.

  A) confuses

  B) excites

  C) scares

  D) diverts

  标准答案: b

  解析:

  8、

  Sulfur has occasionally been found in the earth in an almost pure state.

  A) regularly

  B) accidentally

  C) sometimes

  D) successfully

  标准答案: c

  解析:

  9、

  Many fine cooks insist on ingredients(成分) of the highest quality.

  A) demand

  B) rely on

  C) prepare for

  D) create

  标准答案: a

  解析:

  10、

  The company recommended that a new petrol station(should) be built here.

  A) ordered

  B) insisted

  C) suggested

  D) demanded

  标准答案: c

  解析:

  11、

  It hard for the young people to imagine what severe conditions their parents once lived under.

  A) sincere

  B) hard

  C) strict

  D) tight

  标准答案: b

  解析:

  12、

  They agreed to settle the dispute by peaceful means.

  A) solve

  B)determine

  C) untie

  D)complete

  标准答案: a

  解析:

  13、

  The police contended that the difficulties they faced were too severe.

  A) argued

  B) predicted

  C) said

  D) suggested

  标准答案: a

  解析:

  14、

  He expressed concern that the ship might be in distress.

  A) despair

  B) difficulty

  C)need

  D)danger

  标准答案: d

  解析:

  15、

  The most pressing problem any economic system faces is how to use its scarce resources.

  A)puzzling

  B) difficult

  C) terrifying

  D) urgent

  标准答案: d

  解析:

www.59wj.com

  二、匹配题

  ()

  16、

  第二部分:阅读判断(每题1分,共七分)

  阅读下面这篇短文,短文后列出了七个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑

  rescue platform

  In the aftermath of the terrorist attacks on the World Trade Center, security experts are trying to develop new ways of rescuing people from burning skyscrapers. One idea is a platform capable of flying vertically and hovering in the air like a helicopter. The platform would rise up and down alongside a skyscraper and pick up people trapped in high stories.

  The idea for the vertical takeoff platform was hatched more than ten years ago by a Russian aerospace engineer, David Metreveli, who has since moved to Israel. Metreveli’s design, called the Eagle, calls for two jet engines that turn four large horizontal propellers. The spinning of the propellers generates the necessary lift, or upward force, to raise the platform. The more power is supplied to the propellers, the higher the platform rises. Moving the platform sideways involves applying differing amounts of power to each propeller.

  Helicopters are now used in some cases to get people out of burning buildings. Escape baskets slung from them dangle beside the building for people to climb into. Unfortunately, the baskets cannot reach every floor of a building because the ropes from which they hang become unstable beyond a certain length.

  So far, Metreveli has built a small-scale model of the Eagle to test his idea. In the wake of September 11, he has been able to secure enough funding to start building a larger, 4-meter by 4-meter prototype, which he calls the Eaglet.

  练习:

  1. A rescue platform called the Eagle is capable of moving vertically but not sideways.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  2. The four propellers are fitter horizontally to the Eagle.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  3. With the help of jet engines, the Eagle can fly at a speed of 100 miles an hour.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  4. In the third paragraph, the word helicopter refers to the Eagle.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  标准答案: B,A,C,B

  解析:

  17、

  第二部分:阅读判断(每题1分,共七分)

  阅读下面这篇短文,短文后列出了七个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑

  rescue platform

  In the aftermath of the terrorist attacks on the World Trade Center, security experts are trying to develop new ways of rescuing people from burning skyscrapers. One idea is a platform capable of flying vertically and hovering in the air like a helicopter. The platform would rise up and down alongside a skyscraper and pick up people trapped in high stories.

  The idea for the vertical takeoff platform was hatched more than ten years ago by a Russian aerospace engineer, David Metreveli, who has since moved to Israel. Metreveli’s design, called the Eagle, calls for two jet engines that turn four large horizontal propellers. The spinning of the propellers generates the necessary lift, or upward force, to raise the platform. The more power is supplied to the propellers, the higher the platform rises. Moving the platform sideways involves applying differing amounts of power to each propeller.

  Helicopters are now used in some cases to get people out of burning buildings. Escape baskets slung from them dangle beside the building for people to climb into. Unfortunately, the baskets cannot reach every floor of a building because the ropes from which they hang become unstable beyond a certain length.

  So far, Metreveli has built a small-scale model of the Eagle to test his idea. In the wake of September 11, he has been able to secure enough funding to start building a larger, 4-meter by 4-meter prototype, which he calls the Eaglet.

  练习:

  5. The more jet engines are fitted to the propellers, the more people the platform can carry.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  6. In the wake of September 11, Mr. Metreveli has secured enough funding to build up a small-scale model of the Eagle to test his idea.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  7. Mr. Metreveli is designing for Israel a more advanced form of rescue platform than the Eagle or the Eaglet.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  标准答案: C,B,C

  解析:

  18、

www.59wj.com

  第三部分:概括大意与完成句子 (每题1分,共8分)

  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)1---4 题要求从所给的6个选项中为第2--5 段每段选择1个正确的小标题;(2)第5--8题要求从所给的6个选项中选择4个正确的选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

  the mir space station

  The Russian Mir Space Station, which came down in 2001 at last after 15 years of pioneering the concept of long-term human space flight, is remembered for its accomplishments in the human space flight history. It can be credited with many firsts in space.

  During Mir’s lifetime, Russia spent about US$4.2 billion to build and maintain the station.

  The Soviet Union launched Mir, which was designed to last from three to five years, on February 20, 1986, and housed 104 astronauts over 12 years and seven months, most of whom were not Russian. In fact, it became the first international space station by playing host to 62 people from 11 countries. From 1995 through 1998, seven astronauts from the United States took turns living on Mir for up to six months each. They were among the 37 Americans who visited the station during nine stopovers by space shuttles.

  The more than 400 million the United States provided Russian for the visits not only kept Mir operating, but also gave the Americans and their partners in the international station project valuable experience in long-term flight and multinational operations.

  A debate continues over Mir’s contributions to science. During its existence, Mir was the laboratory for 23,000 experiments and carried scientific equipment, estimated to be worth $80 million, from many nations. Experiments on Mir are credited with a range of findings, from the first solid measurement of the ration of heavy helium atoms in space to how to grow wheat in space. But for those favouring human space exploration, Mir showed that people could live and work in space long enough for a trip to Mars. The longest single stay in space is the 437.7 days that Russian astronaut Valery Polyakov spent on Mir from 1994 to 1995. And Sergie Avdeyev accumulated 747.6 days in space in three trips to the space station. The longest American stay was that of Shannon Lucid, who spent 188 days aboard Mir in 1996.

  Despite the many firsts Mir accomplished, 1997 was a bad year out of 15 for Mir. In 1997, an oxygen generator caught fire. Later, the main computer system broke down, causing the station to drift several times and there were power failures.

  Most of these problems were repaired, with American help and suppliers, but Mir’s reputation as a space station was ruined.

  Mir’s setbacks are nothing, though, when we compare them with its accomplishments. Mir was a tremendous success, which will be remembered as a milestone in space exploration and the space station that showed long-term human habitation in space was possible. But it’s time to move on to the next generation. The International Space Station being built will be better, but it owes a great debt to Mir.

  练习:

  1. Paragraph 4 ____________

  2. Paragraph 5 ____________

  3. Paragraph 6 ____________

  4. Paragraph 8 ____________

  A Undeniable Mir’s Achievements

  B Rewards Following the U.S. Financial Injection

  C Mir’s Problem Year

  D Mir Regarded as a Complete Failure

  E Mir’s Firsts in Scientific Experiments and Space Exploration

  F A great Debt Owned to the International Space Station

  标准答案: B,E,C,A

  解析:

  19、

  第三部分:概括大意与完成句子 (每题1分,共8分)

  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)1---4 题要求从所给的6个选项中为第2--5 段每段选择1个正确的小标题;(2)第5--8题要求从所给的6个选项中选择4个正确的选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

  the mir space station

  The Russian Mir Space Station, which came down in 2001 at last after 15 years of pioneering the concept of long-term human space flight, is remembered for its accomplishments in the human space flight history. It can be credited with many firsts in space.

  During Mir’s lifetime, Russia spent about US$4.2 billion to build and maintain the station.

  The Soviet Union launched Mir, which was designed to last from three to five years, on February 20, 1986, and housed 104 astronauts over 12 years and seven months, most of whom were not Russian. In fact, it became the first international space station by playing host to 62 people from 11 countries. From 1995 through 1998, seven astronauts from the United States took turns living on Mir for up to six months each. They were among the 37 Americans who visited the station during nine stopovers by space shuttles.

  The more than 400 million the United States provided Russian for the visits not only kept Mir operating, but also gave the Americans and their partners in the international station project valuable experience in long-term flight and multinational operations.

  A debate continues over Mir’s contributions to science. During its existence, Mir was the laboratory for 23,000 experiments and carried scientific equipment, estimated to be worth $80 million, from many nations. Experiments on Mir are credited with a range of findings, from the first solid measurement of the ration of heavy helium atoms in space to how to grow wheat in space. But for those favouring human space exploration, Mir showed that people could live and work in space long enough for a trip to Mars. The longest single stay in space is the 437.7 days that Russian astronaut Valery Polyakov spent on Mir from 1994 to 1995. And Sergie Avdeyev accumulated 747.6 days in space in three trips to the space station. The longest American stay was that of Shannon Lucid, who spent 188 days aboard Mir in 1996.

  Despite the many firsts Mir accomplished, 1997 was a bad year out of 15 for Mir. In 1997, an oxygen generator caught fire. Later, the main computer system broke down, causing the station to drift several times and there were power failures.

  Most of these problems were repaired, with American help and suppliers, but Mir’s reputation as a space station was ruined.

  Mir’s setbacks are nothing, though, when we compare them with its accomplishments. Mir was a tremendous success, which will be remembered as a milestone in space exploration and the space station that showed long-term human habitation in space was possible. But it’s time to move on to the next generation. The International Space Station being built will be better, but it owes a great debt to Mir.

  练习:

  5. Mir enhanced the confidence in the scientists that humans living in space for a long time was ____.

  6. In Mir, the U.S. astronauts created ____.

  7. When we think of Mir in terms of its achievements, its setbacks are ______.

  8. The writer tend to think that Mir was ______.

  A everything

  B a great success

  C a tremendous failure

  D nothing

  E many firsts

  F quite possible

  标准答案: F,E,D,B

  解析:

www.59wj.com

  20、

  第四部分:阅读理解(每题3分,共45分)

  下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。

  prolonging human life

  Prolonging human life has increased the size of the human population. Many people alive today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago. Because more people live longer, there are more people around at any given time. In fact, it is a decrease in death rates, not an increase in birthrates, that has led to the population explosion.

  Prolonging human life has also increased the dependency load. In all societies, people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them. In hunting and gathering cultures, old people who could not keep up might be left behind to die. In times of famine, infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved, whereas if the parents survived they could have another child. In most contemporary societies, people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not. We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work; we also have rules which require people to retire at a certain age. Unless these people were able to save money for their retirement, somebody else must support them. In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty. Older people have more illness than young or middle-aged people; unless they have wealth or private or government insurance, they must often “go on welfare” if they have a serious illness.

  When older people become senile or too weak and ill to care for themselves, they create grave problems for their families. In the past and in some traditional cultures, they would be cared for at home until they died. Today, with most members of a household working or in school, there is often no one at home who can care for a sick or weak person. To meet this need, a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built. These are often profit-making organizations, although some are sponsored by religious and other nonprofit groups. While a few of these institutions are good, most of them are simply “dumping grounds” for the dying in which “care” is given by poorly paid, overworked, and underskilled personnel..

  练习:

  1. The writer believes that the population explosion results from

  A an increase in birthrates.

  B the industrial development.

  C a decrease in death rates.

  D cultural advances.

  2. It can be inferred from the passage that in hunting and gathering cultures

  A it was a moral responsibility to keep old-aged people alive.

  B infants could be left dead in times of starvation.

  C parents had to impart the cultural wisdom of the tribe to their children.

  D death was considered to be freedom from hardships.

  3. According to the passage, which of the following statements about retired people in the United States is true?

  A Many of them have a very hard life.

  B They cannot live a decent life without enough bank savings.

  C They rely mainly on their children for financial support.

  D Most of them live with their children and therefore are well looked after.

  4. In Paragraph 3, the phrase “this need” refers to

  A the need to prolong the lives of old people.

  B the need to enrich the life of the retired people.

  C the need to build profit-making nursing homes.

  D the need to take care of sick and weak people.

  5. Which of the following best describes the writer’s attitude toward most of the nursing homes, and convalescent hospitals?

  A Sympathetic.

  B Unfriendly.

  C Optimistic.

  D Critical.

  标准答案: C,B,A,D,D

  解析:

  21、

  forecasting methods

  There are several different methods that can be used to create a forecast. The method a forecaster chooses depends upon the experience of the forecaster, the amount of information available to the forecaster, the level of difficulty that the forecast situation presents, and the degree of accuracy or confidence needed in the forecast.

  The first of these methods is the persistence method; the simplest way of producing a forecast. The persistence method assumes that the conditions at the time of the forecast will not change. For example, if it is sunny and 87 degree today, the persistence method predicts that it will be sunny and 87 degree tomorrow. If two inches of rain fell today, the persistence method would predict two inches of rain for tomorrow. However, if weather conditions change significantly from day to day, the persistence method usually breaks down and is not the best forecasting method to use.

  The trends method involves determining the speed and direction of movement for fronts, high and low pressure centers, and areas of clouds and precipitation. Using this information, the forecaster can predict where he or she expects those features to be at some future time. For example, if a storm system is 1000 miles west of your location and moving to the east at 250 miles per day, using the trends method you would predict it to arrive in your area in 4 days. The trends method works well when systems continue to move at the same speed in the same direction for a long period of time. If they slow down, speed up, change intensity, or change direction, the trends forecast will probably not work as well.

  The climatology method is another simple way of producing a forecast. This method involves averaging weather statistics accumulated over many years to make the forecast. For example, if you were using the climatology method to predict the weather for New York City on July 4th, you would go through all the weather data that has been recorded for every July 4th and take an average. The climatology method only works well when the weather pattern is similar to that expected for the chosen time of year. If the pattern is quite unusual for the given time of year, the climatology method will often fail.

  The analog method is a slightly more complicated method of producing a forecast. It involves examining today’s forecast scenario and remembering a day in the past when the weather scenario looked very similar (an analog). The forecaster would predict that the weather in this forecast will behave the same as it did in the past. The analog method is difficult to use because it is virtually impossible to find a predict analog. Various weather features rarely align themselves in the same locations they were in the previous time. Even small differences between the current time and the analog can lead to very different results.

  1. What factor is NOT mentioned in choosing a forecasting method?

  A Imagination of the forecaster.

  B Necessary amount of information.

  C Practical knowledge of the forecaster.

  D Degree of difficulty involved in forecasting.

  2. Persistence method will work well

  A. if weather conditions change greatly from day to day.

  B. if weather conditions do not change much.

  C. on sunny days.

  D. on rainy days.

  3. The limitation of the trends method is the same as the persistence method in that

  A. it makes predictions about weather.

  B. it makes predictions about precipitation.

  C. the weather features need to be well defined.

  D. the weather features need to be constant for a long period of time.

  4. Which method may involve historical weather data?

  A. The trends method.

  B. The analog method.

  C. Both climatology method and analog method.

  D. The trends method and the persistence method.

  5. It will be impossible to make weather forecast using the analog method

  A. when the current weather scenario differs from the analog.

  B. when the current weather scenario is the same as the analog.

  C. when the analog is over ten years old.

  D. when the analog is a simple repetition of the current weather scenario.

  标准答案: A,B,D,C,A

  解析:

www.59wj.com

  22、

  Egypt felled by famine

  Even ancient Egypts mighty pyramid builders were powerless in the face of the famine that helped bring down their civilian around 2180BC. Now evidence gleaned from mud deposited by the River Nile suggests that a shift in climate thousands of kilometers to the south was ultimately to blem -- and the same or worse could happen today.

  The ancient Egyptians depended on the Niles annual floods to irrigate their crops. But any change in climate that pushed the African monsoons southwards out of Ethiopia would have diminished these floods.

  Dwindling rains in the Ethiopian highlands would have meant fewer plants to establish the soil. When rain did fall it would have washed large amounts of soil into the Blue Nile and into Egypt, along with sediment from the White Nile.

  The Blue Nile mud has a different isotope signature from that of the White Nile. So by analyzing isotope differences in mud deposited in the Nile Delta, Michael Krom of leeds University worked out what proportion of sediment came from each branch of the river.

  Krom reasons that during periods of drought, the amount of the Blue Nile mud in the river would be relatively high. He found that one of these periods, from 4,500 to 4,200 years ago, immediately predates the fall of the Egypts Old Kingdom.

  The weakened waters would have been catastrophic for the Egyptians. Changes that affect food supply dont have to be very large to have a ripple effect in societies, says Bill Ryan of the Lamont Doherty Earth Observatory in New York.

  Similar events today could be even more devastating, says team member Daniel Stanley, a geoarchaeologist from the Smithsonian Institution in Washington, D.C.. Anything humans do to shift the climate belts would have an even worse effect along the Nile system because the populations have increased dramatically.

  1. Why does the author mention pyramid builders?

  A. because they once worked miracles.

  B. because they were well-built

  C. because they were actually very weak

  D. because even they were unable to rescue their civilization

  2. Which of the following factors was ultimately responsible for the fall of the civilization of ancient Egypt?

  A. Change of climate

  B. famine

  C. food

  D. population growth

  3. Which of the following statements is true?

  A. The White Nile is the trunk of the River Nile

  B. The White Nile is the trunk of the Blue Bile

  C. The White Nile a branch of the Blue Nile

  D. The White Nile and the Blue Nile are branches of the River Nile

  4. According to Krom, Egypts Old Kingdom fell

  A. immediately after a period of drought

  B. immediately after a period of flood

  C. just before a drought struck

  D. just before a flood struck

  5. The word devastating in the last paragraph could be best replaced by

  A. frustrating

  B. damaging

  C. defeating

  D. worrying

  标准答案: D,A,D,A,B

  解析:

  23、

  第五部分:补全短文(每题2分,共10分)

  阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放会文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置。

  Dung to death

  Fields across Europe are contaminated with dangerous levels of the antibiotics given to farm animals. The drugs, which are in manure sprayed onto fields as fertilizers, could be getting into our food and water, helping to create a new generation of antibiotic-resistant “superbugs”.

  The warning comes from a researcher in Switzerland who looked at levels of the drugs in farm slurry. ___1____.

  Some 20,000 tons of antibiotics are used in the European Union and the US each year. More than half are given to farm-animals to prevent disease and promote growth. ___2___.

  Most researchers assumed that humans become infected with the resistant strains by eating contaminated meat. But far more of the drugs end up in manure than in meat products, says Stephen Mueller of the Swiss Federal Institute for Environmental Science and Technology in Dubendorf.____3____

  With millions of tons of animals manure spread onto fields of crops such as wheat and barley each year, this pathway seems an equally likely route for spreading resistance, he said. The drugs contaminate the crops, which are then eaten. ___4____

  Mueller is particularly concerned about a group of antibiotics called sulphonamides. ____5___His analysis found that Swiss farm manure contains a high percentage of sulphonamides; each hectare of field could be contaminated with up to 1 kilogram of the drugs. This concentration is high enough to trigger the development of resistance among bacteria. But vets are not treating the issue seriously.

  There is growing concern at the extent to which drugs, including antibiotics, are polluting the environment. Many drugs given to humans are also excreted unchanged and are not broken down by conventional sewage treatment.

  练习:

  A. They do not easily degrade or dissolve in water.

  B. And manure contains especially high levels of bugs that are resistant to antibiotics, he says.

  C. Animal antibiotics is still an area to which insufficient attention has been paid.

  D. But recent research has found a direct link between the increased use of these farmyard drugs and the appearance of antibiotic-resistant bugs that infect people.

  E. His findings are particularly shocking because Switzerland is one of the few countries to have banned antibiotics as growth promoters in animals feed.

  F. They could also be leaching into tap water pumped from rocks beneath fertilized fields.

  标准答案: E,D,B,F,A

  解析:

www.59wj.com

  24、

  第六部分:完型填空 (每题1分,共15分)

  阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案,并涂在答题卡相应的位置上。

  squishy(易压扁的)cellphones (大哥大) add a buzz(震动声) to calls

  Vibrating rubber cellphones could be the next big thing in mobile communications. They allow people to communicate by squishing the phone to transmit 1 along with their spoken words. According to a research team at the MIT Media Lab in Cambridge, Massachusetts, the idea will make 2 more fun.

  Many mobile phones can already be made to vibrate 3 ring when you do not want people to know you are getting a call. But these vibrations, 4 by a motor spinning an eccentric weight inside the device, are too crude for subtle communication, says Angela Chang of the lab’s Tangible Media Group. “they’ re 5 on or off,” she says.

  But when you grip Chang’s prototype latex cellphone, your fingers and thumb wrap around five 6 speakers. They vibrate 7 your skin around 250 times per second. Beneath these speakers sit pressure sensors, so you can transmit vibration as well as 8 it. When you squeeze with a finger, a vibration signal is transmitted 9 your caller’s corresponding finger. Its 10 depends on how hard you squeeze.

  She says that within a few minutes of being given 11 the phones, students were using the vibration feature to add emphasis to what they were saying or to interrupt the other speaker. Over time, people even began to transmit their 12 kind of ad hoc “Morse code”. Which they would repeat back to show they were following what the other person was saying. “It was pretty easy to communicate, though we didn’t specifically pre-arrange 13,” says David Milovich, one of the students who tried out the device.

  Chang thinks “vibralanguages” could 14 for the same reason as texting: sometimes people want to communicate something 15 everyone nearby knowing what they’re saying. “And imagine actually being able to shake someone’s hand when you close a business deal,” she says.

  练习:

  1. A)voices B)messages C)vibrations D)feelings

  2. A) phoning B)talking C)working D)texting

  3. A) as much as B)as well as C)in spite of D)instead of

  4. A)being caused B)caused C)to be caused D)having caused

  5. A)never B)seldom C)either D)neither

  标准答案: C,A,D,B,C

  解析:

  25、

  第六部分:完型填空 (每题1分,共15分)

  阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案,并涂在答题卡相应的位置上。

  squishy(易压扁的)cellphones (大哥大) add a buzz(震动声) to calls

  Vibrating rubber cellphones could be the next big thing in mobile communications. They allow people to communicate by squishing the phone to transmit 1 along with their spoken words. According to a research team at the MIT Media Lab in Cambridge, Massachusetts, the idea will make 2 more fun.

  Many mobile phones can already be made to vibrate 3 ring when you do not want people to know you are getting a call. But these vibrations, 4 by a motor spinning an eccentric weight inside the device, are too crude for subtle communication, says Angela Chang of the lab’s Tangible Media Group. “they’ re 5 on or off,” she says.

  But when you grip Chang’s prototype latex cellphone, your fingers and thumb wrap around five 6 speakers. They vibrate 7 your skin around 250 times per second. Beneath these speakers sit pressure sensors, so you can transmit vibration as well as 8 it. When you squeeze with a finger, a vibration signal is transmitted 9 your caller’s corresponding finger. Its 10 depends on how hard you squeeze.

  She says that within a few minutes of being given 11 the phones, students were using the vibration feature to add emphasis to what they were saying or to interrupt the other speaker. Over time, people even began to transmit their 12 kind of ad hoc “Morse code”. Which they would repeat back to show they were following what the other person was saying. “It was pretty easy to communicate, though we didn’t specifically pre-arrange 13,” says David Milovich, one of the students who tried out the device.

  Chang thinks “vibralanguages” could 14 for the same reason as texting: sometimes people want to communicate something 15 everyone nearby knowing what they’re saying. “And imagine actually being able to shake someone’s hand when you close a business deal,” she says.

  练习:

  6. A)tiny B)large C)loud D)low

  7. A)against B)above C)over D)on

  8. A)using B)hearing C)receiving D)feeling

  9. A)for B)with C)from D)to

  10 A)strength B)loudness C)speed D)rhythm

  标准答案: A,A,C,D,A

  解析:

  26、

  第六部分:完型填空 (每题1分,共15分)

  阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案,并涂在答题卡相应的位置上。

  squishy(易压扁的)cellphones (大哥大) add a buzz(震动声) to calls

  Vibrating rubber cellphones could be the next big thing in mobile communications. They allow people to communicate by squishing the phone to transmit 1 along with their spoken words. According to a research team at the MIT Media Lab in Cambridge, Massachusetts, the idea will make 2 more fun.

  Many mobile phones can already be made to vibrate 3 ring when you do not want people to know you are getting a call. But these vibrations, 4 by a motor spinning an eccentric weight inside the device, are too crude for subtle communication, says Angela Chang of the lab’s Tangible Media Group. “they’ re 5 on or off,” she says.

  But when you grip Chang’s prototype latex cellphone, your fingers and thumb wrap around five 6 speakers. They vibrate 7 your skin around 250 times per second. Beneath these speakers sit pressure sensors, so you can transmit vibration as well as 8 it. When you squeeze with a finger, a vibration signal is transmitted 9 your caller’s corresponding finger. Its 10 depends on how hard you squeeze.

  She says that within a few minutes of being given 11 the phones, students were using the vibration feature to add emphasis to what they were saying or to interrupt the other speaker. Over time, people even began to transmit their 12 kind of ad hoc “Morse code”. Which they would repeat back to show they were following what the other person was saying. “It was pretty easy to communicate, though we didn’t specifically pre-arrange 13,” says David Milovich, one of the students who tried out the device.

  Chang thinks “vibralanguages” could 14 for the same reason as texting: sometimes people want to communicate something 15 everyone nearby knowing what they’re saying. “And imagine actually being able to shake someone’s hand when you close a business deal,” she says.

  练习:

  11 A)students B)them C)--- D)her

  12 A)own B)unique C)other D)different

  13 A)codes B)systems C)wave bands D)call time

  14 A)make out B)go without C)give in D)take off

  15 A)with B)without C)for D)against

  标准答案: C,A,A,D,B

  解析:

  .

如果觉得《2017年职称英语等级考试理工AB级模拟试题(四)》理工类,zcyy不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 职称英语考试 - 模拟试题 - 理工类,zcyy,
在百度中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试理工AB级模拟试题(四)
在谷歌中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试理工AB级模拟试题(四)
在soso中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试理工AB级模拟试题(四)
在搜狗中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试理工AB级模拟试题(四)
相关分类导航|
热门推荐|