2017年职称英语等级考试理工C级模拟试题(四)

日期:03-01| http://www.59wj.com |理工类|人气:710

2017年职称英语等级考试理工C级模拟试题(四)

  一、单选题

  (词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分) 。下面共有l5个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。)

  1、

  第1部分 词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分,建议10分钟以内完成)

  下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。

  First editions of certain popular books cannot be obtained for love or money.

  A) at any place

  B) at any price

  C) in any language

  D) in any country

  标准答案: c

  解析:

  2、

  In a bullfight, it is the movement, not the color, of objects that arouses the bull.

  A) confuses

  B) excites

  C) scares

  D) distributes

  标准答案: b

  解析:

  3、

  Many fine cooks insist on ingredients(成分) of the highest quality.

  A) demand

  B) rely on

  C) prepare for

  D) create

  标准答案: a

  解析:

  4、

  The company recommended that a new petrol station(should) be built here.

  A) ordered

  B) insisted

  C) suggested

  D) demanded

  标准答案: c

  解析:

  5、

  It hard for the young people to imagine what severe conditions their parents once lived under.

  A) sincere

  B) hard

  C) strict

  D) tight

  标准答案: b

  解析:

  6、

  The house stands as steady as a rock(稳如磐石) in the wind.

  A) continuous

  B) quick

  C) firm

  D) exceptional

  标准答案: c

  解析:

  7、

  You must shine your shoes.

  A) lighten

  B) clean

  C) wash

  D) polish

  标准答案: d

  解析:

  8、

  We shall take the treasure away to a safe place.

  A) clean

  B) pretty

  C) distant

  D) secure

  标准答案: d

  解析:

  9、

  Long before the concert began, big crowds of pop fans had assembled in the stadium.

  A) concentrated

  B) resembled

  C) gathered

  D) disappear

  标准答案: c

  解析:

  10、

  The immense change of the city astonished every member of the conference.

  A) surprised

  B) interested

  C) bored

  D) excited

  标准答案: a

  解析:

  11、

  It's impolite to cut in when two persons are holding a conversation.

  A) to stand in between

  B) to talk loudly

  C) to sit in between

  D) to interrupt

  标准答案: d

  解析:

  12、

  The old concerns lose importance and some of them vanish altogether.

  A) develop

  B) disappear

  C) locate

  D) renew

  标准答案: b

  解析:

  13、

  While serving in the Senate in the early 1970's Barbara Jordan supported legislation to ban discrimination and to deal with environment problems.

  A) list

  B) forbid

  C) handle

  D)investigate

  标准答案: b

  解析:

  14、

  She has proved that she can be relied on in a crisis.

  A) lived on

  B)depended on

  C)lived off

  D)believed in

  标准答案: b

  解析:

  15、

  A beautiful woman attended to me in that store yesterday.

  A) waited on

  B) talked to

  C) spoke to

  D) stayed with

  标准答案: a

  解析:

www.59wj.com

  二、匹配题

  ()

  16、

  第二部分:阅读判断(每题1分,共七分)

  阅读下面这篇短文,短文后列出了七个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑

  micro-chip research center created

  A research center has been set up in this far-east country to develop advanced micro-chip production technology. The center, which will start out with about US$14million,,will help the country develop its chip industry without always depending on imported technology.

  The center will make use of its research skills and facilities to develop new technology for domestic chip plants. The advent of the center will possibly free the country from the situation that it is always buying almost-outdated technologies from other countries, said the country’s flagship chipmaker. Currently, chip plants in this country are in a passive situation because many foreign governments don’t allow them to import the most advanced technologies, fearing they will be used for military purposes. Moreover, the high licensing fees they have to pay to technology provider are also an important reason for their decision of self-reliance.

  As mainstream chip production technology shifts from one generation to the next every three to five years, plants with new technology can make more powerful chips at lower costs, while plants with out dated equipments, which often cost billions of dollars to build, will be marginalized by the maker.

  More than 10 chip plants are being built, each costing millions of U.S. dollars. the majority of that money goes to overseas equipment vendors and technology owners- mainly from Japan and Singapore.

  Should the new center play a major role in improving the situation in industry, the country admits the US$14million in vestment is still rather small. This country is developing comprehensive technologies. Most of the investment is still rather small. the country is developing comprehensive technologies. Most of the investment will be spent on setting alliances with technology and intellectual property owners.

  练习:

  1.The country says that the investment of US$14 million is big enough for developing that country’ chip industry.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  2.That country gives top priorities to developing chips for military purposes.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  3.Although the licensing fees are not very high, that far-east country cannot afford to pay.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  4.Many western countries ban the exporting of the most advanced chip-making technologies to that country to prevent them from being used for military purposes.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  1 ------  请选择 E 2 ------  请选择 E 3 ------  请选择 E

  4 ------  请选择 E

  标准答案: B,C,C,A

  本题分数: 7.00 分,你答题的情况为 错误 所以你的得分为 .00 分

  解析:

  17、

  第三部分:概括大意与完成句子 (每题1分,共8分)

  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)1---4 题要求从所给的6个选项中为第2--5 段每段选择1个正确的小标题;(2)第5--8题要求从所给的6个选项中选择4个正确的选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

  标准答案: B,D,F,E

  解析:

  18、

  第三部分:概括大意与完成句子 (每题1分,共8分)

  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)1---4 题要求从所给的6个选项中为第2--5 段每段选择1个正确的小标题;(2)第5--8题要求从所给的6个选项中选择4个正确的选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

  标准答案: B,C,D,E

  解析:

  19、

  第四部分:阅读理解(每题3分,共45分)

  下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。

  The net cost of making a name for yourself,

  Companies are paying up $10,000 to register a domain name on the Internet even though there is no guarantee that they will get the name they want.

  The task of registering domains ending in .com, .org., edu. And .net is at present contracted out by the US government to the Virginia-based company Network Solutions. The contract runs out this year, and the government wants to bring in a different scheme.

  But last year, an ad hoc committee of the Internet’s great and good revealed its own plan. This involved setting up seven new domains, each indicating the kind of business or organization using that name. The committee recruited 88 companies around the world to act as registrars for its .firm, .ship, .web, .rec, .info, .nom domains. The US government has still to give the system its blessing, and may yet push ahead with its original scheme. Despite this, the 88 registrars have been taking applications for several months. They are due to start registering names this month with the Internet Council of registrars, which grew out of the ad hoc committee.

  To prevent conflicting names from being registered, the council will take one name from each registrar in turn before going back for the second name in their queues, and so on. This has led to a flourishing trade, with companies trying to buy a place near the head of the queue. Global Names of Singapore is charging $10,000 to make sure request for a name is the first one it sends off to the central database. Other registrars are charging nonrefundable deposits for places at the top of the queue. David Maher, chairman of the Policy Oversight Committee that is helping to set up and oversee the system, says that all registrars are subject to local laws regarding consumer protection and competition. But he says that the committee “will not act as an enforcement body in this area.”

  1. The domain name “.edu” is operated by

  A) the US government

  B) the company Network Solutions

  C) Internet Council of Registrars

  D)Both A and B

  2. the .firm, .ship, .web, .arts, .rec, .info and .nom domains are NOT run by

  A) a temporary committee organized by Internet’s influential services

  B) The US government.

  C) 88 registrars

  D) Internet Council of Registrars

  3. Global Names of Singapore is

  A) a company which applies for a name on the Internet

  B) a registrar

  C) a company under the supervision of Policy Oversight Committee

  D) the central database

  4. How can a company successfully register a name with the Internet?

  A) It must pay up to $10,000 or a nonrefundable deposit.

  B) Its application must be the first one at the top of the registration queue.

  C) It must get approval from the Policy Oversight Committee.

  D) Both A and B.

  5. What is the meaning of the phrases “net cost” in the title?

  A) The amount of money covering the basics.

  B) The registration fee for a domain name on the Internet.

  C) The amount of money for the construction of a network in a company.

  D) The amount of money paid to the Internet service annually

  标准答案: B,B,B,A,B

  解析:

  20、

www.59wj.com

  标准答案: B,B,A,C,D

  解析:

  21、

  Egypt felled by famine

  Even ancient Egypts mighty pyramid builders were powerless in the face of the famine that helped bring down their civilian around 2180BC. Now evidence gleaned from mud deposited by the River Nile suggests that a shift in climate thousands of kilometers to the south was ultimately to blem -- and the same or worse could happen today.

  The ancient Egyptians depended on the Niles annual floods to irrigate their crops. But any change in climate that pushed the African monsoons southwards out of Ethiopia would have diminished these floods.

  Dwindling rains in the Ethiopian highlands would have meant fewer plants to establish the soil. When rain did fall it would have washed large amounts of soil into the Blue Nile and into Egypt, along with sediment from the White Nile.

  The Blue Nile mud has a different isotope signature from that of the White Nile. So by analyzing isotope differences in mud deposited in the Nile Delta, Michael Krom of leeds University worked out what proportion of sediment came from each branch of the river.

  Krom reasons that during periods of drought, the amount of the Blue Nile mud in the river would be relatively high. He found that one of these periods, from 4,500 to 4,200 years ago, immediately predates the fall of the Egypts Old Kingdom.

  The weakened waters would have been catastrophic for the Egyptians. Changes that affect food supply dont have to be very large to have a ripple effect in societies, says Bill Ryan of the Lamont Doherty Earth Observatory in New York.

  Similar events today could be even more devastating, says team member Daniel Stanley, a geoarchaeologist from the Smithsonian Institution in Washington, D.C.. Anything humans do to shift the climate belts would have an even worse effect along the Nile system because the populations have increased dramatically.

  1. Why does the author mention pyramid builders?

  A. because they once worked miracles.

  B. because they were well-built

  C. because they were actually very weak

  D. because even they were unable to rescue their civilization

  2. Which of the following factors was ultimately responsible for the fall of the civilization of ancient Egypt?

  A. Change of climate

  B. famine

  C. food

  D. population growth

  3. Which of the following statements is true?

  A. The White Nile is the trunk of the River Nile

  B. The White Nile is the trunk of the Blue Bile

  C. The White Nile a branch of the Blue Nile

  D. The White Nile and the Blue Nile are branches of the River Nile

  4. According to Krom, Egypts Old Kingdom fell

  A. immediately after a period of drought

  B. immediately after a period of flood

  C. just before a drought struck

  D. just before a flood struck

  5. The word devastating in the last paragraph could be best replaced by

  A. frustrating

  B. damaging

  C. defeating

  D. worrying

  标准答案: D,A,D,A,B

  解析:

  22、

  第五部分:补全短文(每题2分,共10分)阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放会文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置。

  Agitated sunspots cause trouble

  If the lights in your house keep flicking, blame frequent sunspots.

  A sunspot is actually charged particles flying at the speed of 3 million kilometers an hour out of the surface of the sun to form sun storms.

  __1__.

  The earth, which is directly energized by the sun, is influenced by sun storms in a number of ways.

  __2__. Wireless short-wave communication, which depends on the wave's reflection against this layer of atmosphere, is likely to be jammed. It is said that mobile phone communication may be affected too.

  __3__. According to a research conducted by the Russian scientists from 1957 to 1960, the frequency of earthquake can be linked to the movement of the sunspots.

  Though little research has been carried out about how exactly the sunspot will negatively harm the health of the people, a paper published by a North Korea observatory says that sun storms may cause an increase in the incidence of heart disease and skin disease.__4__.

  Besides, the nervous system is also affected, and traffic accidents are more frequent when sunspots are active.

  It is hard to say when the sunspots are most violent during their active year but generally one active period is believed to last possibly eight days. Not long ago there were two violent sun storms breaking out, which seriously affected mobile phone communication, etc, in many parts of the world. __5__.

  A. Every 11 years, the sun, as its energy accumulate inside up to a certain point, will send out streams of charged particles, which affect the earth in different ways.

  B. One is that the magnetic field of the earth is much disturbed because of the sun's interference in the inosphere, which is 80 to 500 kilometers above the earth.

  C. Scientists also say that the active movement of the charged sun storm also has effects on earthquakes.

  D. So, scientists warn that people going outdoors should be careful to protect their exposed skin and eyes with clothes, umbrellas and sunglasses from the strong sunlight rich in ultraviolet rays.

  E. Ionosphere is high above the earth and so people on the earth are comparatively less affected by it.

  F. But the communication situation in each case returned to normal in about 24 hours.

  标准答案: F,E,D,C,B

  解析:

www.59wj.com

  23、

  第六部分:完型填空 (每题1分,共15分)

  阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案,并涂在答题卡相应的位置上。

  water

  From the beginning, water has furnished man with a source of food and a highway to travel upon. The first civilizations arose __1__ water was a dominant element in the environment, a challenge __2__ man's ingenuity. The Egyptians invented the 365-day calendar in response to the Nile's annual flooding. The Babylonians, __3__were among the most famous lawmaker in ancient times, invented laws __4__ water usage. Water inspired the Chinese to build a 1,000- __5__ canals, a complex system which, after nearly 2,500 years, remains still practically __6__ and still commands the astonishment of engineers. But __7__ never found complete solutions to their water problems. The Yellow River is also known as "China Sorrow"; it is so unpredictable and dangerous __8__ in a single flood it has caused a million __9 __ . Floods slowed the great __10__ of the Indus River Valley, and inadequate drainage ruined __11__ of its land. Today water dominates man __12__ it always has done. Its presence continues to __13__ the location of his homes and cities; its violent variability can __14__ man or his herds or his crops; its routs links him __15__his fellows; its immense value may add to already dangerous political conflicts. There are many examples of this in our own time.

  1. A) where B) the place C) when D) in the place

  2. A) with B) as C) to D) on

  3. A) they B) / C) that D) who

  4. A) regulates B) regulate C) regulated D) regulating

  5. A) miles B) mile C)mile's D) miles'

  标准答案: A,C,D,D,B

  解析:

  24、

  第六部分:完型填空 (每题1分,共15分)

  阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案,并涂在答题卡相应的位置上。

  water

  From the beginning, water has furnished man with a source of food and a highway to travel upon. The first civilizations arose __1__ water was a dominant element in the environment, a challenge __2__ man's ingenuity. The Egyptians invented the 365-day calendar in response to the Nile's annual flooding. The Babylonians, __3__were among the most famous lawmaker in ancient times, invented laws __4__ water usage. Water inspired the Chinese to build a 1,000- __5__ canals, a complex system which, after nearly 2,500 years, remains still practically __6__ and still commands the astonishment of engineers. But __7__ never found complete solutions to their water problems. The Yellow River is also known as "China Sorrow"; it is so unpredictable and dangerous __8__ in a single flood it has caused a million __9 __ . Floods slowed the great __10__ of the Indus River Valley, and inadequate drainage ruined __11__ of its land. Today water dominates man __12__ it always has done. Its presence continues to __13__ the location of his homes and cities; its violent variability can __14__ man or his herds or his crops; its routs links him __15__his fellows; its immense value may add to already dangerous political conflicts. There are many examples of this in our own time.

  6. A) in use B) for use C) by use D) on use

  7. A) ancient B) the ancients C) ancients D) ancients people

  8. A) that B) / C) because D) which

  9. A) people B) deaths C) damages D) ruins

  10. A) influence B) effect C) society D) civilization

  标准答案: A,B,A,B,D

  解析:

www.59wj.com

  25、

  第六部分:完型填空 (每题1分,共15分)

  阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案,并涂在答题卡相应的位置上。

  water

  From the beginning, water has furnished man with a source of food and a highway to travel upon. The first civilizations arose __1__ water was a dominant element in the environment, a challenge __2__ man's ingenuity. The Egyptians invented the 365-day calendar in response to the Nile's annual flooding. The Babylonians, __3__were among the most famous lawmaker in ancient times, invented laws __4__ water usage. Water inspired the Chinese to build a 1,000- __5__ canals, a complex system which, after nearly 2,500 years, remains still practically __6__ and still commands the astonishment of engineers. But __7__ never found complete solutions to their water problems. The Yellow River is also known as "China Sorrow"; it is so unpredictable and dangerous __8__ in a single flood it has caused a million __9 __ . Floods slowed the great __10__ of the Indus River Valley, and inadequate drainage ruined __11__ of its land. Today water dominates man __12__ it always has done. Its presence continues to __13__ the location of his homes and cities; its violent variability can __14__ man or his herds or his crops; its routs links him __15__his fellows; its immense value may add to already dangerous political conflicts. There are many examples of this in our own time.

  11. A) many B) lot C) much D) a lots

  12. A) for B) as C) because D) whereas

  13. A) govern B) control C) lead D) influence

  14. A) cause B) violate C) kill D) damage

  15. A) by B) on C) and D) to

  标准答案: C,B,A,C,D

  解析:

  .

如果觉得《2017年职称英语等级考试理工C级模拟试题(四)》理工类,zcyy不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 职称英语考试 - 模拟试题 - 理工类,zcyy,
在百度中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试理工C级模拟试题(四)
在谷歌中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试理工C级模拟试题(四)
在soso中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试理工C级模拟试题(四)
在搜狗中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试理工C级模拟试题(四)
相关分类导航|
热门推荐|