2017年职称英语等级考试卫生C级模拟试题(二)

日期:03-01| http://www.59wj.com |卫生类|人气:767

2017年职称英语等级考试卫生C级模拟试题(二)

  一、单选题

  (词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分) 。下面共有l5个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。)

  1、

  第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)

  下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。

  Ihate his adopting an air of importance when he is talked to.

  A) adapting

  B)assuming

  C) effecting

  D)breathing

  标准答案: b

  2、

  Smoking is banned in school.

  A) permitted

  B)admitted

  C) forbidden

  D)prevented

  标准答案: c

  3、

  We have made an effort to boost participation in the program.

  A) attempt

  B)prompt

  C) energy

  D)source

  标准答案: a

  4、

  He is said to be very prominent in the field of medicine.

  A) grand

  B)outstanding

  C) splendid

  D)brilliant

  标准答案: b

  5、

  It was so dark that I could hardly see.

  A) barely

  B)rarely

  C) nearly

  D)almost

  标准答案: a

  6、

  It is in the right for one to do what he likes which doesn’t do any harm to others’ interest.

  A) sensitive

  B) comfortable

  C) relative

  D) reasonable

  标准答案: d

  7、

  The desk was a chaos of papers and unopened letters.

  A) pile

  B) mess

  C) chain

  D)mass

  标准答案: b

  8、

  Can you mend the hole in my shirt?

  A) repair

  B) find

  C)despair

  D)compare

  标准答案: a

www.59wj.com

  9、

  The secretary is very careful and never overlooks any little points.

  A) misses

  B)examining

  C) noticing

  D)jumping

  标准答案: a

  10、

  It is so precious a picture that it is kept in a sealed box.

  A) beautiful

  B)primary

  C) attractive

  D)valuable

  标准答案: d

  11、

  So far the project has been carried out smoothly.

  A) with effort

  B)with difficulty

  C) without difficulty

  D)without effort

  标准答案: c

  12、

  Bad food is a source of illness.

  A) resource

  B)origin

  C) reason

  D)step

  标准答案: b

  13、

  I hope you can submit you term papers before the deadline.

  A) hand in

  B)hand out

  C) hand on

  D)hand back

  标准答案: a

  14、

  The new evidence backed up my argument.

  A) supported

  B)reported

  C) transported

  D)suspected

  标准答案: a

  15、

  The part-time job really takes up most of my spare time.

  A) transfers

  B)occurs

  C) occupies

  D)spends

  标准答案: c

www.59wj.com

  二、匹配题

  16、

  第二部分:阅读判断(每题1分,共七分)

  阅读下面这篇短文,短文后列出了七个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑

  难度C级

  Smoking

  Since 1939, numerous studies have been conducted to determine whether smoking is a health hazard. The trend of the evidence has been consistent and indicates that there is a serious health risk. Research teams have conducted studies that show beyond all reasonable doubt that tobacco smoking is associated with a shortened life expectancy.

  Cigarette smoking is believed by most research workers in this field to be an important factor in the development of cancer of the lungs and cancer of the throat and is believed to be related to cancer of some other organs of the body. Male cigarette smokers have a higher death rate from heart disease than non-smoking males. Female smokers are thought to be less affected because they do not breathe in the smoke so deeply.

  Apart from statistics, it might be helpful to look at what tobacco does to the human body. Smoke is a mixture of gases, vaporized chemicals, minute particles of ash and other solids. There is also nicotine, which is powerful poison, and black tar. As smoke is breathed in, all those components from deposits on the membranes of the lungs. One point of concentration is where the air tube and bronchus divides. Most lung cancer begins at this point.

  Filters and low tar tobacco are claimed to make smoking to some extent safer, but they can only slightly reduce, not eliminate the hazards.

  1. It is easy to determine whether smoking is hazardous.

  A. Right B.Wrong C. Not mentioned

  2. Smoking reduces one's life expectancy.

  A. Right B.Wrong C. Not mentioned

  3. Smoking may induce lung cancer.

  A. Right B.Wrong C. Not mentioned

  4. There is evidence that smoking is responsible for breast cancer.

  A. Right B.Wrong C. Not mentioned

  标准答案: B,A,A,C

  17、

  5. Male smokers have a lower death rate from heart disease than female smokers

  A. Right B.Wrong C. Not mentioned

  6. Nicotine is poisonous.

  A. Right B.Wrong C. Not mentioned

  7. Filters and low tar tobacco make smoking safer.

  A. Right B.Wrong C. Not mentioned

  标准答案: B,A,B

www.59wj.com

  18、

  第三部分:概括大意与完成句子(每题1分,共8分)

  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)1---4 题要求从所给的6个选项中为第2--5 段每段选择1个正确的小标题;(2)第5--8题要求从所给的6个选项中选择4个正确的选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

  难度C级

  The paper Chase

  “Running a house is a lot like running a business.” says Stephanie Denton, a professional organizer based in Cincinnati, Ohio, who specializes in both residential and commercial paperwork and record keeping. To get a successful grip on organizing documents, bills, and other materials, Denton suggests the following tips:

  Create a space in which you can always do your paperwork. This is perhaps the most important element of a successful system. If you can’t devote an entire desk to the task, at least invest in a rolling file cart to store active paperwork and a two-drawer file cabinet for family records. Store the rolling file cart wherever it is most convenient and comfortable to do your work, whether that is the kitchen, office, or family room.

  When in doubt, throw it out. The first step to implementing a workable filing system is to eliminate paper you don’t use, don’t need, or that you could easily access again elsewhere. Throw out duplicate statements, old catalogs, and all of the coupons, mailings, or offerings you’ll never have an opportunity to use or even read.

  Set aside two days a month to pay bills. If a monthly due date doesn’t fit into your cycle, call up the creditor and suggest a more convenient date. Keep two manila folders at the front of your system for current bills –one to correspond with each bill-paying day –and file all incoming bills. Keep a list in the front of each folder of what needs to be paid in case the invoice never arrives or gets misplaced.

  Think of your filing system not as a rigid tool, but as a living, breathing system that can accommodate your changing needs. A good filing system is both mentally and physically flexible. Everyone’s needs are different, says Denton, but when devising a filling system, ask yourself: “where would I look for this?” Create main headings for your filing system, such as Investments, Taxes, Children, and so forth, and file individual folders under the main headings. Never overstuff your files.

  1. Paragraph 2 ___

  2. Paragraph 3____

  3. Paragraph 4 ___

  4. Paragraph 5____

  A. Find a place to work on

  B. Implementing a workable filing system

  C. What is a good filing system

  D. How to invest in a rolling file cart

  E. Get rid of unimportant things

  F. Dealing with bills

  标准答案: A,E,F,C

  19、

  5. Stephanie Denton is expert ___.

  6. You can out your file cart anywhere you like, on condition ___.

  7. Coupons should be thrown away because ___.

  8. “Mentally flexible” indicates the fact ___.

  A. they are useless

  B. in paper chase

  C. that it is easily reached

  D. that different people have different requirements

  E. they are not comfortable

  F. in investing in coupons

  标准答案: B,C,A,D

www.59wj.com

  20、

  第四部分:阅读理解(每题3分,共45分)

  下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。

  难度B/C级

  Inspecting a Used Car

  The scariest part of buying a used car is not being completely sure of what condition it’s in.A car that’s been in a major accident is always a bigger risk,but sellers often try to hide this information.Andrew Bleakley, evaluator-inspector,runs a mobile vehicle inspection service in Montreal.For about$80 he will perform a full,unbiased inspection on a used vehicle.In his 10 years as a professional inspector, Bleakley has seen a lot.He warns.“Watch out for dealer demonstration vehicles which are used.not new.They may have been in a collision.”He adds that it is not uncommon in Ontario and Quebec especially for unscrupulous sellers to roll back the odometer or to even disengage it.Bleakiey has special tools to check for this.

  Bleakley always recommends hiring all independent technician to inspect the condition of a used car before you buy it.The problem is finding someone qualified to do the inspection.Which he says generally doesn’t mean just any mechanic.A thorough mechanical inspection includes checking the compression,all major systems,including the engine,electrical and charging systems,transmission and drive line,fluids,brakes,suspension,and steering.Essential,too, is all inspection of the car’s body and finally a road test.There are,however, a few things everyone can do before buying a used Car:

  Do a visual check of the car.Look at the right rear door hinges.If they are very worn, or the door doesn’t close well,the car may have been used as a taxi.Holes in the roof could mean the car was used for deliveries.

  Check for oil leaks on the pavement.Note that leaks are not necessarily a significant

  problem--it depends on the cause.

  Don’t assume that new.100king brake and accelerator pedals mean the car hash’t been

  driven much.Resellers know people check these details and can buy new pads for around$6.

  Copy down the vehicle identification number(VIN)。a 17-character combination of

  numbers and letters,from the vehicle’s dashboard.In Ontado,ask the dealer or seller for the Used Vehicle Information Package.This gives details of previous owners,any outstanding liens on the car, and the fair market value of the vehicle.

  词汇:

  collision n.碰撞;碰撞事故

  odometer n.里程表

  compression n.压缩;压缩量

  brake n.刹车

  pedal n.踏脚

  lien n.扣押权

  unscrupulous adj.不择手段的

  disengage v.松开;使脱离

  transmission n.传输

  suspension n.悬架

  hinge n.铰链

  dashboard 仪表板

  1. According to the passage, in buying a second-hand vehicle it is most important to know__.

  A) How long it has been used.

  B) What color it is.

  C) Whether it has been in a collision.

  D) Whether it leaks oil.

  2. All of the following are mentioned as tricks which dishonest second-hand car dealers may play upon their customers EXCEPT___.

  A) To re-paint the car.

  B) To roll back the odometer.

  C) To replace the old pedal.

  D) To disengage the odometer.

  3. “An independent technician” in the first sentence of the second paragraph means__.

  A) A technician who checks a car free of charge.

  B) A technician who learned his trade all by himself.

  C) A technician who works for a particular car-dealer.

  D) A technician who runs his own inspection service.

  4.According to Bleakly, before buying a used car all the inspection work can ___.

  A) Be done by mechanic together with the dealer.

  B) Only be done by a qualified mechanic

  C) Be done by the buyer himself.

  C) Be done by a qualified mechanic together with the buyer.

  5. According to the passage, from which of the following can the buyer obtain reliable information of the previous owner?

  A) The vehicle identification number.

  B) The unbiased inspector.

  C) The second-hand car dealer.

  D) The Used Vehicle Information Package.

  标准答案: C,A,D,D,D

www.59wj.com

  21、

  C级

  Football

  Football is, I suppose, the most popular game in England: one has only to go to one of the important matches to see this. Rich and poor, young and old, one can see them all there, shouting and cheering for one side or the other.

  One of the most surprising things about football in England to a stranger is the great knowledge of the game which even the smallest boy seems to have. He can tell you the names of the players in most if the important teams. He has photographs of them and knows the results of a large number off matches. He will tell you, with a great air of authority, who he expects will win such and such a match, and his opinion is usually as valuable as that of men three or four times his age.

  Most schools in England take football seriously --much more seriously than nearly all-European schools, where lessons are all-important, and games are left for private arrangements. In England, it is believed that education is not only a matter of filling a boy's mind with facts in a classroom; education also means character training. One of the best ways of training character is by means of games, especially team games, where the boy has to learn to work with others for his team, instead of working selfishly for himself alone. The school therefore arranges games and matches for its pupils. Football is a good team game, it is good exercise for the body, it needs skill and a quick brain, it is popular and it is cheap. As a result, it is the school's favorite game in the winter.

  1. In England football is a game enjoyed

  A) only by young people.

  B) only by rich people.

  C) only by boys.

  D) by people of all ages and classes.

  2. A stranger in England will be surprised to find that in that country

  A) people have little knowledge of football.

  B) girls are more interested in football than boys.

  C) even small boys know a lot about football.

  D) children are not interested in football at all.

  3. There is a great difference between schools in England and those in Europe in that

  A) European schools take football seriously.

  B) European schools often arrange football matches for their pupils.

  C) schools in England care little about lessons.

  D) schools in England believe character training to be part of education.

  4. According to the passage, which of the following is NOT true of the football game?

  A) it makes people selfish.

  B) it encourages cooperation.

  C) it is good for health.

  D) it is not expensive.

  5. What is the author's attitude towards the football game in England?

  A) critical.

  B) positive.

  C) negative.

  D) doubtful.

  标准答案: D,C,D,A,B

  22、

  C级

  Need for emphasis on treatment

  AIDS programs in developing countries put little emphasis on treatment, the World Health Organization said Tuesday, asking for more small community-based clinics to be opened to treat HIV-infected people.

  An estimated 36 million to 46 million people are living with AIDS, two-thirds of them in Africa, but only 440,000 people in developing countries were receiving treatment by the end of 2003, the UN health agency said in its annual report.

  “Without treatment, all of them will die a premature and in most cases painful death, ” the WHO said in the 169-page World Health Report.

  WHO Director General Lee Jong-wook said community-based treatment should be added to disease prevention and care for suffers in AIDS programs.

  “Future generations will judge our time in large part by our response to the AIDS disease,” Lee said.

  “By tackling it decisively we will also be building health systems that can meet the health needs of today and tomorrow. This is a historic opportunity we cannot afford to miss, ” he adds.

  Antiretroviral drugs enable people hit by AIDS to live longer. The annual cost of treatment, which was about $ 10,000 when the drugs were first developed, has dropped to about $ 150.

  Treatment programs also help AIDS prevention efforts, the report said, citing great demands for testing and counseling where treatment has been made available.

  Good counseling in turn leads to more effective prevention in those who are uninfected, and significantly reduces the potential for HIV carriers to pass on the infection, the report said.

  Since its discovery in 1980s, more than 20 million have died of AIDS, mostly in poor countries.

  1. Which is true of many AIDS sufferers in developing countries?

  A. they put too little emphasis on treatment

  B. they are not receiving any treatment

  C. they refuse to be treated.

  D. they live longer than those in developed countries

  2. The WHO publishes its World Health Report ___.

  A. once every two years

  B. once a decade

  C. once a year

  D. twice a year

  3. According to Lee, our response to AIDS disease is ___.

  A. a matter of great significance

  B. a matter of little significance

  C. overemphasized

  D. timely

  4. AIDS treatment programs may also result in ___.

  A. better drugs

  B. lower yearly cost

  C. more effective prevention

  D. greater emphasis on treatment

  5. How many people have died of AIDS so far?

  A. 36 million

  B. 46 million

  C. around 440,000

  D. more than 20 million

  标准答案: B,C,A,C,D

www.59wj.com

  23、

  第五部分:补全短文(每题2分,共10分)

  阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放会文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置。

  难度C级

  Bedwetting (尿床)

  Millions of kids and teenagers from every part of the world wet the bed every single night. It’s so common that there are probably other kids in your class who do it. Most kids don’t tell their friends, so it’s easy to feel kind of alone, like you might be the only one on the whole planet who wets the bed. ___1___.

  The fancy name for bedwetting is nocturnal enuresis. Enuresis runs in families. This means that if you urinate, or pee, while you are asleep, there’s a good chance that a close relative also did it when he or she was a kid. __2__.

  The most important thing to remember is that no one wets the bed on purpose. It doesn’t mean that you’re lazy or a slob. __3__. For some reason, kids who wet the bed are not able to feel that their bladders is full and don’t wake up to pee in the toilet. Sometimes a kid who wets the bed will have a realistic dream that he’s in the bathroom peeing – only to wake up later and discover he’s all wet. May kids who wet the bed are very deep sleepers. ___4___.

  Some kids who wet the bed do it every single night. Others wet some nights and are dry on others. A lot of kids say that they seem to be drier when they sleep at a friend’s or a relative’s house. __5__. So the brain may be thinking, “Hey, Don’t wet someone else’s bed! ” This can help you stay dry if you’re not aware of it.

  A. The good news is that almost all kids who wet the bed eventually stop.

  B. Trying to wake up someone who wets the bed is often like trying to wake a log—they just stay asleep.

  C. It’s something you can’t help doing.

  D. just like you may have inherited your mom’s blue eyes or your uncles’ long legs, you probably inherited bedwetting, too.

  E. That’s because kids who are anxious about wetting the bed may no sleep much or only very lightly.

  F. But you are not alone.

  标准答案: F,D,C,B,E

  24、

  第6部分:完型填空 (每题1分,共15分)

  阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案,并涂在答题卡相应的位置上。

  难度C级

  A health profile (概貌)

  A health profile is a portrait of all of the factors that influence your health. To draw your health profile, you will __1__ what diseases run in your family, what health hazards you may be exposed to __2__ work, how your daily __3__ compares to the recommended standards, how much time per week you __4__ exercising and what type of exercise you engage __5__, how stressful your work and family environments are, what kinds of illnesses you get regularly, and __6__ or not you have any one of a number of addictions. __7__ this portrait, you should have a checkup to determine how your blood, heart, and lungs are functioning. This checkup will serve __8__ a baseline, to which you can then compare later tests.

  __9__ this profile is thoroughly drawn, you can begin to think about setting health priorities based __10__ your particular portrait. For example, if you drink two martinis(马提尼酒) every evening, have a high-stress __11__, are overweight, smoke a pack of cigarettes a day, and use marijuana (大麻烟)occasionally on weekends, you should quit smoking first, followed __12__ losing the excess weight, reducing the stress of your job, giving up your marihuana habit, and then finally giving some __13__ to those martinis if you want to prevent first cancer, and then heart disease. Even for the youthful working person who has never been sick a day in his life, who is __14__ excellent health, a good look at all health habits and at work and home environments any suggest changes that will __15__ him in the future.

  1. A. know B. have known C. need know D. need to know

  2. A. with B. in C. on D. at

  3. A. diet B. meals C. food D. dinner

  4. A. use B. devote C. spend D. take

  5. A. on B. in C. with D. about

  标准答案: D,D,A,C,B

  25、

  6. A. if B. whether C. either D. neither

  7. A. To complete B. Completing C. Completion D. To be completed

  8. A. as B. for C. on D. about

  9. A. Unless B. Once C. If D. Although

  10.A. around B. with C. about D. on

  标准答案: B,A,A,B,D

  26、

  11.A. work B. task C. job D. place

  12.A. on B. with C. after D. by

  13.A.thought B. idea C. thinking D. talk

  14.A.for B. in C. with D. on

  15. A. reap B. harvest C. benefit D. lead

  标准答案: C,D,A,B,C

  .

如果觉得《2017年职称英语等级考试卫生C级模拟试题(二)》卫生类,zcyy不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 职称英语考试 - 模拟试题 - 卫生类,zcyy,
在百度中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试卫生C级模拟试题(二)
在谷歌中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试卫生C级模拟试题(二)
在soso中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试卫生C级模拟试题(二)
在搜狗中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试卫生C级模拟试题(二)
相关分类导航|
热门推荐|