2017职称英语考试卫生类模拟试题及答案(1)

日期:03-01| http://www.59wj.com |卫生类|人气:246

2017职称英语考试卫生类模拟试题及答案(1)

  第1部分:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)

  下面共有15个句子,每个句子中均有 1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。

  1. It is useless to argue with him once he has made up his mind.

  A. settled B. solved

  C. said D. decided

  2. International applicants are not eligible for financial aid.

  A. impressed B. mutual

  C. qualified D. outraged

  3. Two events have highlighted the tensions in recent years.

  A. distorted B. extended

  C. emphasized D. illustrated

  4. You must shine your shoes.

  A. lighten B. clean

  C. wash D. polish

  5. Don‘t refuse to let me know if there is anything I can do for you.

  A. turn down B. reflect

  C. rejoy D. wait

  6. John takes after his mother in character.

  A. embarrasses B. humiliates

  C. identifies D. resembles

  7. They didn’t realize how serious the problem was.

  A. know B. forget

  C. doubt D. remember

  8. How many radios will your factory turn out this year?

  A. produce B. destroy

  C. export D. import

  9. They had a far better yield than any other farm miles around this year.

  A. goods B. soil

  C. climate D. harvest

  10. Even sensible men do absurd things sometimes.

  A. careless B. impulsive

  C. regrettable D. foolish

  .
        www.59wj.com

  11. We consume a lot more than we are able to produce.

  A. buy B. sell

  C. use D. waste

  12. The earthquake has cause serious damage to this city.

  A. destruction B. hurt

  C. injury D. wound

  13. I think this is a deliberate insult.

  A. careless B. intentional

  C. humiliating D. serious

  14. She longed to be envied and sought after.

  A. hoped B. wanted

  C. was eager D. wished

  15. The sisters can‘t tolerate each other.

  A. bear B. hate

  C. like D. criticize

  答案:1.D 2.C 3.C 4.D 5.A 6.D 7.A 8.A

  9.D 10.D 11.C 12.A 13.B 14.C 15.A

  第2部分:阅读判断(第16 ~ 22题,每题1分,共7分)

  阅读下面这篇短文,短文后列出7个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B 涂黑;如果该句的信息在文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑。

  “We hire talent.”

  Those are the words of Rod Franz, a civil service computer technology director, responding to the question of opportunities for women who are interested in pursuing careers as computer technicians.

  On at least one of three shifts in his operation, the male-female ratio is 50 - 50. That is not surprising because government and educational institutes are required by the law to make every effort to open hiring opportunities to women and minority workers.

  What may be even more interesting to young women is that, according to Franz, private industry is hiring women and minorities away from us. And, since private industry pays more, it succeeds.

  Managers in the rapidly growing computer service field are quick to agree. They strongly encourage women to train for technician jobs, and they actively recruit female technicians across the country. They believe that this career field offers a wealth of possibility for women.

  A recent study by the Devry Institute of Technology that involved 100 employment managers in the Chicago area showed, too, that the number of women entering the field of computer science is on the rise, and that those already in the field are moving up. A significant increase in the number of women in technical positions over the past five years was reported by 68 percent of the managers. Overall, companies reported a 20 percent increase in the number of women hired.

  The Devry study showed a strong willingness on the part of employment managers to hire qualified women. In jobs traditionally considered male positions, the stereotype is quickly being eroded. Companies want to hire well-qualified people, people who know what they are doing, according to the study. Personnel(人事部门)managers interviewed ranked specific skills and education as the primary qualifications for employment and, of the two, skills were clearly preferred.

  .
        www.59wj.com

  “We hire talent” are three key words. Employers want workers who are skilled and experienced on the particular equipment or in the specific area of work where their need is.

  16. Government and educational institutes are required by the law to make every effort to open hiring opportunities to women and minority workers.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  17. Managers in the rapidly growing computer service field preferred men to women.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  18. Women who are already in the field of computer science are being promoted.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  19. Overall, companies reported a 40 percent increase in the number of women hired.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  20. Employers prefer to hire more skilled women.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  21. In jobs traditionally considered female positions, the stereotype is quickly being eroded.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  22. Companies want to hire well-qualified people, who know what they are doing, according to the Devry study.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  答案:16.A 17.C 18.A 19.B 20.A 21.C 22.A

  第3部分:概括大意与完成句子(第23 ~ 30题,每题1分,共8分)

  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)第23 ~ 26题要求从所给的6个选项中为第1、2、4、5段每段选择1个正确的小标题;(2)第27 ~ 30题要求从所给的6个选项中选择4个正确选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

  A Brief Introduction of Hurricanes(龙卷风)

  1. Did you know that before 1950, hurricanes had no names? They were simply given numbers. The first names were simply Alpha, Bravo. Charlie, etc. But in 1953, female names were given because of the unpredictability(不可预知)factor of the storms. In 1979, realizing the sexist(性别歧视的)nature of such names, the lists were expanded to include both men and women.

  2. Hurricanes and typhoons(台风)are the same things. If they form in the Atlantic, we call these strong storms hurricanes, from the west Indian word hurricane, meaning “big wind”。 And if they are Pacific storms, they are called typhoons from the Chinese tai fun, meaning “great wind”。 To be classified as a hurricane, the storm must have maximum winds of at least 75 mph. These storms are big, many hundreds of miles in diameter.

  3. Hurricanes get their power from water vapor as it gives out its stored-up energy. All water vapor gives out heat as it condenses(凝结)from a gaseous state to a liquid state over fixed points on the equator(赤道)。 To make a hurricane, you must have extremely wet, warm air, the kind of air that can only be found in tropical regions.

  4. Scientists have determined that the heat given out in the process of water condensation can be as high as 95 billion kilowatts per hour. In just one day alone, the storm can produce more energy than many industrialized nations need in an entire year! The problem is that we don‘t know how to make such great energy work for us.

  .
        www.59wj.com

  5. Predicting the path of a hurricane is one of the most difficult tasks for forecasters. It moves at a typical speed of 15 mph. But not always. Some storms may race along at twice this speed, then suddenly stop and remain in the same location in the ocean for several days. It can be maddening(发疯的)if you live in a coastal area that may be hit.

  6. The biggest advance in early detection is continuous watch from weather satellites. With these, we can see the storms form and track them fully, from birth to death. While they can still kill people and destroy property, hurricanes will never surprise any nation again.

  23. Paragraph 1 ________

  24. Paragraph 2 ________

  25. Paragraph 4 ________

  26. Paragraph 5 ________

  A. Harnessing the Hurricane Energy

  B. Difficulty in Forecasting the Course of a Hurricane

  C. Huge Energy Stored in a Hurricane

  D. Forecasting a Hurricane through Satellite Watching

  E. Different Names for the Same Things

  F. A Short History of Naming Hurricanes

  27. Both male and female names are used for hurricanes in consideration of ________.

  28. Using weather satellites can ensure ________ of hurricanes.

  29. Energy specialists may be interested in ________ of hurricanes.

  30. Scientists cannot accurately predict the course of a hurricane due to ________.

  A. convenience

  B. sex equality

  C. its connection with humans

  D. the huge power

  E. the timely(及时的)discovery

  F. its uncertainty

  答案:23.F 24.E 25.C 26.B 27.B 28.E 29.D 30.F

  第4部分:阅读理解(第31~45题,每题3分,共45分)

  下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。

  第一篇

  Pessimism Increases Risk of Early Death

  A 70-year study of personality suggests that pessimism(悲观主义)is a risk factor for early death, especially among men.

  The study results also indicate that pessimism can be linked to increased risk for sudden death from accidents or violence, according to the report published in the March issue of Psychological Science.

  Christopher Peterson of the University of Michigan and his colleagues analyzed data from the Terman Life-Cycle Study, which began by studying California public-school children with high IQs in 1921 and followed them through their life. Most of the 1528 children were preadolescents(少年)when the study began. Those still living are now in their 80s. In 1936 and 1940, participants were asked to complete a questionnaire designed to obtain information about difficult life events and their effect on overall outlook. One such question was, “What do you regard as your most serious fault of personality or character?”

  .
        www.59wj.com

  Pessimists were defined as fatalistic(宿命论的)people who tend to blame themselves when things go wrong and who believe that one bad event can ruin the rest of their life. They also tend to expect bad things to happen to them and feel that they have little or no ability to change their situation.

  Males were more likely than females to be classified as pessimistic. Compared with individuals with a more cheerful and optimistic outlook, pessimists were more likely to die from accidents and violence (including suicide)。

  A pessimistic personality may lead to poor problem-solving ability, social difficulties and risky decision-making. Taken together, these variables put the pessimist at higher risk of untimely(不适时的)death, say the researchers. Such a person is less likely to avoid or escape potentially dangerous situations, the researchers concluded. “A pessimistic way of thinking in which people worry too much about bad events, foreshadows(预示)untimely death decades later,” according to Peterson.

  31. According to the passage, you may be a pessimistic person, if one failure makes you feel ________

  A. other people have been unfair to you.

  B. other people will help you.

  C. you cannot change a bad situation.

  D. you can do better next time.

  32. According to the passage, pessimists may feel all of the following EXCEPT ________

  A. helpless when faced with difficulties.

  B. cheerful when faced with troubles.

  C. hopeless when one bad event occurs.

  D. guilty when things go wrong.

  33. Which of the following statements is true, according to the passage? ________

  A. Pessimists believe that everything in life depends on fate.

  B. There are more pessimists among women than among men.

  C. Most pessimists will end up committing suicide.

  D. All pessimists will eventually die from accidents.

  34. The Terman Life-Cycle Study is a research program that studies ________

  A. people over 70 years old.

  B. people since their childhood.

  C. pessimistic people over 80 years old.

  D. only younger people.

  35. The analysis made by Christopher Peterson and his colleagues shows that pessimistic people ________

  A. will die from violence if they learn to be optimistic.

  B. will die soon if they are not able to learn to be cheerful and optimistic.

  C. will die from violence because their IQs are low.

  D. will more likely die from violence than optimistic people.

  答案:31.C 32.B 33.A 34.B 35.B

  .
        www.59wj.com 如果觉得《2017职称英语考试卫生类模拟试题及答案(1)》卫生类,zcyy不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 职称英语考试 - 模拟试题 - 卫生类,zcyy,
在百度中搜索相关文章:2017职称英语考试卫生类模拟试题及答案(1)
在谷歌中搜索相关文章:2017职称英语考试卫生类模拟试题及答案(1)
在soso中搜索相关文章:2017职称英语考试卫生类模拟试题及答案(1)
在搜狗中搜索相关文章:2017职称英语考试卫生类模拟试题及答案(1)
相关分类导航|
热门推荐|