2017年职称英语考试综合类模拟试题及答案(4)

日期:03-01| http://www.59wj.com |综合类|人气:156

2017年职称英语考试综合类模拟试题及答案(4)

一、单项选择题。

1.词汇选项

1.John is collaborating with Mary in writing a book.
A) cooperating
B) merging
C) combining
D) associating
2.I can no longer tolerate his actions.
A) put up with
B) accept
C) take
D) suffer from
3.Mary lost control of her car and collided with a tree.
A) came across
B) ran into
C) met
D) knocked
4.Mary was compelled to take in washing to help support her family.
A) pleaded
B) appealed
C) forced
D)instructed
5.The child couldn't comprehend the advanced textbook.
A) interpret
B) read
C) understand
D) translate
6.You must shine your shoes.
A) lighten
B) clean
C) wash
D) polish
7.What were the effects of the decision she made?
A) reasons
B) results
C) causes
D) bases
8.First editions of certain popular books cannot be obtained for love or money.
A) at any place
B) at any price
C) in any language
D) in any country
9.In a bullfight, it is movement, not the color, of subjects that arouses the bull.
A) confuses
B) excites
C) scares
D) diverts
10.The workers finally called off the strike.
A) put off
B) ended
C) cancelled
D) participated in
11.The firemen acted quickly because lives were at stake.
A) in danger
B) in despair
C) out of condition
D) out of danger
12.Helen will leave immediately.
A) far away
B) right away
C) right here
D) soon
13.We shall take the treasure away to a safe place.
A) clean
B) pretty
C) distant
D) secure
14.An important part of the national government is the Foreign Service, a branch of their specialized branches.
A) a unity
B) a division
C) an embassy
D) an invasion
15.A beautiful woman attended to me in that store yesterday.
A) waited on
B) talked to
C) spoke to
D) stayed with

www.59wj.com

二、综合题。

1.阅读判断

The First settlement in North America
It is very difficult to say just when colonization began. The first hundred years after Christopher Columbuss journey of discovery in 1492 did not produce any settlement on the North America continent but rather some Spanish trading posts further south, a great interest in gold and adventure, and some colorful crimes in which the English had their part. John Cabot, originally from Genoa but a citizen of Venice, was established as a trader in Bristol, England, when he made a journey in 1497. But his ship, the Matthew, with its crew of eighteen, did no more than see an island (probably off the New England coast) and return home. He and his son made further voyages across the north Atlantic which enabled the English crown to claim a "legal" title to North America. But for a long time afterwards the Europeans interest in America was mainly confined to the Spanish activities further south.
The first beginning of permanent settlement in North America were nearly a hundred years after Columbuss first voyage. The Englishman Sir Walter Raleigh claimed the whole of North America for England, calling it Virginia. In 1585 he sent a small group of people who landed in Roanoke Island, but they stayed only for a year and then went back to England with another expedition, led by Drake, in 1587. A second group who landed in 1587 had all disappeared when a further expedition arrived in 1590.
The first permanent settlement in North America was in 1607. English capitalists founded two Virginia companies, a southern one based in London and a northern one based in Bristol. It was decided to give the name New England to the northern area. The first settlers in Virginia were little more than wage slaves to the company. All were men and the experiment was not very successful. Many died. Those who survived lived in miserable conditions. By 1610 the colony had only a thousand people.
16. We know for sure that colonization began at the end of the 15th century.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
17. Among the early settlers in South America in the 16th century were Spanish traders.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
18. With John Cabots arrival at an island off the New England coast in 1497, the British Crown claimed to be the legal owner of North America.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
19. There were eighteen people on board the Matthew during its voyage to North America in 1497.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
20. The first attempt made by European people to settle down permanently in North America occurred in the 1580s.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
21. The name Virginia was given to North America by Sir Walter Raleigh.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
22. The name New England was given to the northern area of North America by the boss of one of the two Virginia companies.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned

2.概括大意与完成句子

How to Argue with your Boss
1. Before you argue with your boss, check with the bosss secretary to determine his mood. If he ate nails for breakfast, it is not a good idea to ask him for something. Even without the boss's secretary, there are keys to timing: don't approach the boss when he's on deadline; don't go in right before lunch, when he is apt to be distracted and rushed; don't go in just before or after he has taken a vacation.
2. If you're mad, that will only make your boss mad. Calm down first. And don't let a particular concern open the floodgates for all your accumulated frustration. The boss will feel that you think negatively about the company and it is hopeless trying to change your mind. Then, maybe he will dismiss you.
3. Terrible disputes can result when neither the employer nor the employee knows what is the problem the other wants to discuss. Sometimes the fight will go away when the issues are made clear. The employee has to get his point across clearly in order to make the boss understand it.
4. Your boss has enough on his mind without your adding more. If you can't put forward an immediate solution, at least suggest how to approach the problem. People who frequently present problems without solutions to their bosses may soon find they can't get past the secretary.
5. To deal effectively with a boss, it's important to consider his goals and pressures. If you can put yourself in the position of being a partner to the boss, then he will be naturally more inclined to work you to achieve your goals.
23. Paragraph 2________
24. Paragraph 3________
25. Paragraph 4________
26. Paragraph 5________
A. Keep Your Voice Low All the Time
B. Put Yourself in the Bosss Position
C. Propose Your Solution
D. Dont Go in When You are Angry
E. Make the Issue Clear
F. Never Give in
27. If you want to ask the boss for anything, it is important to find out first________.
28. It is necessary to make clear to the boss____________
29. It is not wise to present the boss with a problem___________
30. You must be considerate and think of the troubles__________
A. to give the boss your advice
B. how he is feeling
C. the boss may have
D. what you really want to talk to him about
E. without suggesting a way to solve it
F. how unhappy you are

www.59wj.com

3.阅读理解

第一篇

Knitting
My mother knew how to knit, but she never taught me. She assumed, as did many women of her generation, that knitting was no longer a skill worth passing down from mother to daughter. A combination of feminism, consumerism and household gadgetry made many women feel that such homely accomplishments were no obsolete. My grandmother still knitted, though, and every Christmas she made a pair of socks for my brother and me, of red wool. They were the ones we wore under our ice skates, when it was really important to have warm feet.
Knitting is a nervous habit that happens to be productive. It helped me quit smoking by giving my hands something else to do. It is wonderful for depression because no matter what else happens, you are creating something beautiful. Time spent in front of the television or just sitting is no longer time wasted.
I love breathing life into the patterns. Its true magic, finding a neglected, dog-eared old book with the perfect snowflake design, buying the same Germantown knitting worsted my grandmother used, in the exact blue to match my daughters eyes, taking it on the train with me every day for two months, working feverishly to get it done by Christmas, staying up late after the stocking are filled to sew in the sleeves and weave in the ends.
Knitting has taught me patience. I know that if I just keep going, even if it takes months, there will be a reward. When I make a mistake, I know that a temper tantrum will not fix it, that I just have to go back and take out the stitches between and start over again.
People often ask if I would do it for money, and the answer is always a definite no. In the first place, you could not pay me though for the hours I put into a sweater. But more important, this is an activity I keep separate from such considerations. I knit to cover my children and other people I love in warmth and color. I knit to give them something earthly that money could never buy.
Knitting gives me life an alternative rhythm to the daily deadline. By day I can write about Northern Ireland or the New York City Police Department and get paid for it, but on the train home, surrounded by people with laptops, I stage my little rebellion. I take out my old knitting bag and join the centuries of women who have knitted for love.
31. Which of the following reasons does NOT explain the fact that "Knitting was no longer a skill worth passing down from mother to daughter"?
A) The struggle of women for equal rights.
B) The belief that it is good to buy and use a lot of goods.
C) The plain feature of Knitting.
D) The introduction of domestic devices.
32. At what time did the author wear the stocks her grandmother had knitted for her?
A) In winter.
B) When she went skiing.
C) During the Christmas holiday.
D) When she needed to keep her feet warm for skating.
33."Knitting is nervous habit" means _____ .
A) knitting involves the work of one's nerves
B) Knitting gets on one's nerves
C) Knitting makes one nervous
D) Knitting may act as a trigger for a nervous breakdown
34. Which of the following is false concerning knitting according the author?
A) It helps one give up ones bad habit.
B) It helps one get rid of ones bad mood.
C) It requires patience.
D) It is profit-making business.
35. What is NOT her purpose for knitting according to this passage?
A) It saves money.
B) It activate one's life.
C) It enriches one's life.
D) It is a pleasant pastime.

4.阅读理解

第二篇
I'm Sorry, I Won't Apologize
Almost daily, news reports include accounts of public figures or heads of companies being forced to say they're sorry. In a recent case, Marge Schott, managing partner of the Cincinnati Reds, at first did not want to apologize for her remark that Hitler "was good at the beginning but he just went too far. "Under pressure, she finally said that she regretted her remarks "offended many people". Predictably — and especially given her history with such comments — many were not satisfied with this response and successfully lobbied for her resignation.
This particular use of "I'm sorry" has a familiar ring. The other day my husband said to me, "I'm sorry I hurt your feelings." I knew he was really trying. He has learned, through our years together, that apologies are important to me. But he was grinning, because he also knew that "I'm sorry I hurt your feelings" left open the possibility — indeed, strongly suggested — that he regretted not what he did but my emotional reaction. It sometimes seems that he thinks the earth will open up and swallow him if he admits fault.
It may appear that insisting someone admit fault is like wanting him to humiliate himself. But I don't see it that way, since it's no big deal for me to say I made a mistake and apologize. The problem is that it becomes a big deal when he won't.
This turns out to be similar to the Japanese view. Following a fender bender, according to a Times article, the Japanese typically get out of their cars and bow, each claiming responsibility. In contrast, Americans are instructed by their insurance companies to avoid admitting fault. When an American living in Japan did just that — even though he knew he was to blame — the Japanese driver "was so incensed by the American's failure to show contrition that he took the highly unusual step of suing him."
The Japanese driver and I are not the only ones who are offended when someone obviously at fault doesn't just fess up and apologize. A woman who lives in the country told me of a similar reaction. One day she gave her husband something to mail when he went into town. She stressed that it was essential the letter be mailed that day, and he assured her it would. But the next day, when they left the house together, she found her unmailed letter in the car. He said, "Oh, I forgot to mail your letter." She was furious — not because he had forgotten, but because he didn't apologize.
36. What was Marge Schott forced to do?
A) To make a prediction of the future.
B) To say "Hitler was good at the beginning."
C) To say "Im sorry."
D) To count figures.
37. The author felt _____ .
A) her husband regretted the choice he had made
B) her husband regretted what he did
C) her husband regretted her emotional response
D) her husband regretted the dirty words he had used
38. According to the author, when one makes a mistake, he should _____ .
A) admit it and apologize
B) avoid admitting it
C) wxplain it away
D) make every effort to maintain his face
39. According to the passage, what would Japanese drivers usually do after a car accident?
A) They would admit their own faults.
B) They would blame each other.
C) They would avoid admitting faults
D) They would sue each other.
40. What was the woman angry about?
A) Her husband's failure to apologize.
B) Her husband's failure to mail the letter.
C) Her husband's failure to go into town.
D) Her husband's failure to leave the house together with her.

www.59wj.com

5.阅读理解

第三篇

Taxi Riding
In a moment of personal crisis, how much help can you expect from a New York taxi driver? I began studying this question after watching the "Taxicab Confessions," a series of documentaries in which hidden cameras record the secrets of unsuspecting taxi riders. I found the results varied.
One morning I got into three different taxis and announced: "Well, it's my first day back in New York in seven years. I've been in prison." Not a single driver replied, so I tried again. "Yeah, I shot a man in Reno," I explained, hoping the driver would ask me why, so I could say casually, "Just to watch him die." But nobody asked. The only response came from a Ghanaian driver: "Reno? That is in Nevada?"
Taxi drivers were uniformly sympathetic when I said I'd just been fired. "This is America," a Haitian driver said. "One door is closed. Another is open." He argued against my plan to burn down my bosss house: "If you do something silly and they put you away, you cannot look for another job." A Pakistani driver even turned down a chance to profit from my loss of hope: he refused to take me to the middle of the George Washington Bridge, a $20 trip. "Why you want to go there? Go home and relax. Don't worry. Take a new job."
One very hot weekday in July, while wearing a red ski mask and holding a stuffed pillowcase with the work "BANK" on it, I tried hailing a taxi five times outside different banks. The driver picked me up every time. My ride with Guy-Caaude Thevenain, a Haitian driver, was typical of the superb assistance I received.
"Is anyone following us?"
"No," said the driver, looking in his rearview mirror at traffic and me.
"Lets go across the park," I said. "I just robbed the bank there. I got $25,000."
"$25,000?" he asked.
"Yeah, you think it was wrong to take it?"
"No, man, I work 8 hours and I don't make almost $70. If I can do that, I do it too."
As we approached 86th and Lexington, I pointed to the Chemical Bank.
"Hey, there's another bank," I said, "could you wait here a minute while I go inside?"
"No, I can't wait. Pay me now." His reluctance may have had something to do with money — taxi drivers think the rate for waiting time is too low — but I think he wanted me to learn that even a bank robber can't expect unconditional support.
41. From the Ghanaian drivers response, we can infer that ______ .
A) he was indifferent to the killing
B) he was afraid of the author
C) he looked down upon the author
D) he thought the author was crazy
42. Why did the Pakistani driver refuse to take the author to the middle of the George Washington Bridge?
A) Because he didn't want to help the author get over his career crisis.
B) Because he wanted to go home and relax.
C) Because it was far away from his home.
D) Because he suspected that the author was going to commit suicide.
43. What is author's interpretation of the drivers reluctance "to wait outside the Chemical bank"?
A) The driver thought that the rate for waiting time was too low.
B) The driver thought it wrong to support a taxi rider unconditionally.
C) The driver was frightened and wanted to leave him as soon as possible.
D) The driver wanted to go home and relax.
44. Which of the following statements is true about New York taxi drivers?
A) They are ready to help you do whatever you want to.
B) They refuse to pick up those who would kill themselves.
C) They are sympathetic with those who are out of work.
D) They work only for money.
45. What does the passage mainly discuss?
A) How to make taxi riders comfortable.
B) How to deal with taxi riders.
C) The attitudes of taxi drivers towards the taxi riders having personal crises.
D) The attitudes of taxi drivers towards violent criminals

6.第5部分:补全短文

Robotic Highway Cones
A University of Nebraska professor has developed robotic cones and barrels(锥形路标和路障). ____1____ They can even be programmed to move on their own at any particular part of the day, said Shane Farritor, an assistant professor of mechanical engineering at Nebraska.
For example, if workers arrived at 6 a.m., the cones could move from the side of the highway to block off the lane at that time. ____2____ “It just seems like a very good application for robots,”Farritor said. “The robotic cones would also help remove people from hazardous jobs on the highway putting barrels and cones into place,”Farritor said in a report on his creation.
____3____ This fund allowed Farritor to work on the project with graduate students at Nebraska and his assistant Steve Goddard.
The robots are placed at the bottom of the cones and barrels and are small enough not to greatly change the appearance of the construction aides(辅助用具). “It would look exactly the same,”Farritor said. “Normally there's a kind of rubbery, black base to them. ____4____”
Farritor has talked with Officials from the Nebraska Department of Roads about how the robots would be most useful to what they might need.
The robots could come in handy following a slow-moving maintenance operation,like painting a stripe on a road or moving asphalt,where now the barrels have to be picked up and moved as the operation proceeds. “That way you don't have to block off a 10-mile strip for the operation,”Farritor said.
While prototypes have been made, they are not in use anywhere. Farritor said he has applied for a patent and is considering what to do next. ____5____He is also thinking about marketing the robots to roads departments and others across the country who may benefit from them.
A. And they can return to the original place at the end of the day.
B. He is thinking about starting a small business.
C. Farritor was“Inventor of the Year”in 2003.
D. Work on the idea began in 2002 using a National Academy of Sciences grant.
E. We replace that with a robot.
F. These robotic cones and barrels can move out of the way, or into place, from computer commands made miles away.

www.59wj.com

7.完型填空

An Absent-minded Professor
Professor Smith lived alone. He was very absent-minded. He used to __51__ the university to give a lecture and find that he had forgotten to bring his notes. Or he __52__ lose his spectacles and be unable to see the __53__. He could never find any chalk to __54__ with, and he often forgot the time and would ramble __55__ for hours because he had __56__ his watch at home. But the most __57__ thing of all about him was his __58__. His overcoat was rarely __59__, as most of the buttons were __60__. His shoes were usually untied because he had lost the laces. He __61__ his comb as well because his hair was always standing __62__, that is unless he was __63__ his battered old hat with the brim missing. His trousers were __64__ by an old tie instead of a belt. He was a chain smoker. He would smoke __65__ in class. Cigarette ash was liberally scattered over his waistcoat.
51. A) arrive in B) arrive at C) arrive D) arriving
52. A) was used to B) was accustomed to C) could D) would
53. A) blackboard B) floor C) door D) window
54. A) teach B) deliver C) write D) address
55. A) of B) at C) in D) on
56. A) put B) placed C) left D) forgotten
57. A) exciting B) amazing C) attractive D) delightful
58. A) appearance B) act C) behavior D) conduct
59. A) tied B) fastened C) ironed D) patched
60. A) losing B) falling C) missing D) hanging
61. A) has lost B) loses C) must have lost D) must lose
62. A) on end B) up C) aside D) back
63. A) putting on B) wearing on C) wearing D) having
64. A) rounded up B) stuck together C) put together D) held up
65. A) even B) frequently C) constantly D) continuously

www.59wj.com

答案部分

一、单项选择题。

1.「正确答案」 A
「答案解析」 collaborate v. 合作
A)合作,协作B)合并,结合C)(使)联合,(使)结合D)使联合
2.「正确答案」 A
「答案解析」 tolerate v. 忍受, 容忍
A)忍受,容忍B)接受,认可 C)拿,接受D)遭受
3.「正确答案」 B
「答案解析」 collide with 冲突
A)偶遇 B)跑进,撞上,陷入C)遇见 D)敲打
4.「正确答案」 C
「答案解析」 compel vt. 强迫,迫使
A)辩护,恳求 B)求助,诉请C)强制,强加 D)教导,命令,指示
5.「正确答案」 C
「答案解析」 comprehend v. 领会,理解
A)解释,说明,口译 B)阅读 C)懂,了解D)翻译,解释
6.「正确答案」 D
「答案解析」 shine vt. 擦亮
A)减轻,(使)发亮 B)打扫,使干净 C)洗涤,洗清 D)擦亮
7.「正确答案」 B
「答案解析」 effect n. 结果,作用,影响
A)理由,原因B)结果,成效C)原因 D)基本成分
8.「正确答案」 B
「答案解析」 for love or money无论如何,B) at any price无论如何
9.「正确答案」 B
「答案解析」 arouse v. 激起;唤起
A)搞乱,使糊涂 B)刺激,使兴奋 C)惊吓,使恐慌 D)使转向
10.「正确答案」 C
「答案解析」 call off放弃,取消
A)推迟,拖延 B)结束,终止 C)取消 D)参加,参与,分享
11.「正确答案」 A
「答案解析」 at stake 危如累卵,危险
A)在危险中,垂危 B)绝望 C)健康状况不好 D)脱离危险
12.「正确答案」 B
「答案解析」 immediately adv. 立即,马上,直接地
A)遥远,深远 B)立刻
13.「正确答案」 D
「答案解析」 safe adj. 安全的
A)干净的 B)漂亮的 C)远的 D)安全的,可靠的
14.「正确答案」 B
「答案解析」 branch n. 部门,分支
A)个体,统一 B)部门 C)大使馆 D)入侵
15.「正确答案」 A
「答案解析」 attended to照顾
A)服侍,招待,拜访B)责备,谈话 C)对…说话D)与…并驾齐驱

二、综合题。

1.「正确答案」 16. B 17. A 18. B 19. B 20. A 21. A 22. C
2.「正确答案」 23-30 DECB BDEC
「答案解析」
23. D. 分析:该段落中没有明显的特征词/短语重复出现的特点,注意对特殊位置的句子句意进行分析,确认段落中心(第2句和第3句, 这两句都是祈使句,在教读者怎样去做,同时也反应了作者自己的观点—“首先安静下来”),因此判断答案为D.
24. E.分析:段落中近义结构 {the issues are made clear(问题被弄清楚) 和get his point across clearly(让他的观点被清楚地理解)}的反复出现直接暗示段落中心E.
25. C. 分析:段落中solution的重复出现,和段落第2句的特殊结构(祈使句)揭示段落中心,共同揭示C是答案。
26. B. 分析:根据段首句的句意(为了更好地应对老板, 很重要的一点是要考虑到老板的目标和他承受的压力)和段落中直接出现的结构“如果把你放在老板的位置上”,确认答案B.
27. B. 分析:find out后需要跟宾语,而B,D,F都可以作宾语成分,在借助相关原文:Before you argue with your boss, check with the boss's secretary to determine his mood(在你和老板争论之前,首先在老板的秘书那里弄清楚老板的情绪如何)判断B(他现在的感觉)是答案。
28. D. 分析:make clear(把……表述清楚)后需要跟宾语,而D,F都可以作宾语成分,借助搭配句意(有必要向老板表达清楚你到底想对他谈些什么)选择答案D.
29. E. 分析:根据搭配句意(向老板提出一个问题却不建议怎样去解决这个问题,这样做是不明智的)和对文章大意的理解选择E(作状语)。
30. C. 分析:根据搭配句意(你必须考虑周全,考虑到老板可能遇到的问题)选择C(作定语)。
3.「正确答案」 31. C 32. D 33. A 34. D 35. A
4.「正确答案」 36. C 37. C 38. A 39. A 40. A
5.「正确答案」 41. A 42. D 43. B 44. C 45. C
6.「正确答案」 46-50 FADEB
7.「正确答案」 51. B 52. D 53. A 54. C 55. D
56. C 57. B 58. A 59. B 60. C
61. C 62. A 63. C 64. D 65. A

如果觉得《2017年职称英语考试综合类模拟试题及答案(4)》综合类,zcyy不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 职称英语考试 - 模拟试题 - 综合类,zcyy,
在百度中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合类模拟试题及答案(4)
在谷歌中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合类模拟试题及答案(4)
在soso中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合类模拟试题及答案(4)
在搜狗中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合类模拟试题及答案(4)
相关分类导航|
热门推荐|