2017年职称英语等级考试综合AB级模拟试题(二)

日期:03-01| http://www.59wj.com |综合类|人气:680

2017年职称英语等级考试综合AB级模拟试题(二)

  一、单选题 (词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分) 。下面共有l5个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。)

  1、The government is debating the education laws.

  A) discussing

  B) defeating

  C) delaying

  D) declining

  标准答案: a

  2、They had a far better yield than any other farm miles away around this year.

  A) goods

  B) soil

  C) climate

  D) harvest

  标准答案: d

  3、During the past ten years there have been dramatic changes in the international situation.

  A) permanent

  B) powerful

  C) striking

  D) practical

  标准答案: c

  4、The most crucial problem any economic system faces is how to use its scarce resources.

  A)puzzling

  B) difficult

  C) terrifying

  D) urgent

  标准答案: d

  5、He made an immense (B)amount of money in business.

  A)large

  B) small

  C) limited

  D) little

  标准答案: a

  6、The substance can be added to gasoline to accelerate (B)the speed of automobiles.

  A) quicken

  B)shorten

  C) loosen

  D) enlarge

  标准答案: a

  7、We should never content (B)ourselves with a little book knowledge only.

  A) convince

  B)satisfy

  C) comfort

  D) benefit

  标准答案: b

  8、We should contemplated (B)the problem from all sides

  A) deliberated

  B)thought

  C) described

  D) designed

  标准答案: a

www.59wj.com

  9、His health had deteriorated (B)while he was in prison.

  A) became better

  B)became worse

  C) became stronger

  D) became weaker

  标准答案: b

  10、I meant to give you this book today, but I forgot.

  A) intended to

  B)tended to

  C) extended to

  D) pretended to

  标准答案: a

  11、Smoking is inhibited (A)in public places.

  A) instructed

  B)inquired

  C) forbidden

  D) strived

  标准答案: c

  12、He is said to be suffering from terminal (B)cancer and have asked for euthanasia (安乐死)

  A) acute

  B)chronic

  C) final

  D) fatal

  标准答案: d

  13、I feel impelled (B)to speak.

  A) promoted

  B)induced

  C) compelled

  D) improved

  标准答案: c

  14、It's prudent (A)to take a thick coat in cold weather when you go out.

  A) controversial

  B)reasonable

  C) sensible

  D) sensitive

  标准答案: c

  15、He is considered to have an aptitude (A)for music.

  A) appetite

  B)desire

  C) competence

  D) attitude

  标准答案: c

www.59wj.com

  二、匹配题

  16、第二部分:阅读判断(每题1分,共七分, 建议12分钟以内完成)

  阅读下面这篇短文,短文后列出了七个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑

  难度A/B级

  American Sports

  The United States is a sports-loving nation. Sports in America take a variety of forms: organized competitive struggles, which draw huge crowds to cheer their favorite team to victory; athletic games, played for recreation anywhere sufficient space is found; and hunting and fishing. Most sports are seasonal, so that what is happening in sports depends upon the time of year. Some sports are called spectator sports, as the number of spectators greatly exceeds the number playing in the game.

  Baseball is the most popular sport in the US. It is played throughout the spring and summer, and professional baseball teams play well into the fall. Although no other game is exactly like baseball, perhaps the one most nearly like it is the English game of cricket.

  Football is the most popular sport in the fall. The game originated as a college sport more than 75 years ago. It is still played by almost every college and university in the country, and the football stadiums of some of the largest universities seat as many as 80,000 people. The game is not the same as European football or soccer. In American football there are 11 players on each team, and they are dressed in padded uniforms and helmets because the game is rough and injuries are likely to occur.

  Basketball is the winter sport in American schools and colleges. Like football, basketball originated in the US and is not popular in other countries. Many Americans prefer it to football because it is played indoors throughout the winter and because it is a faster game. It is a very popular game with high schools, and in more than 20 states, state-wide high school matches are held yearly.

  Other spectator sports include wrestling, boxing, and horse racing. Although horse-racing fans call themselves sportsmen, the accuracy of the term is questionable, as only the jockeys who ride the horses in the races can be considered athletes. The so-called sportsmen are the spectators, who do “not assemble” primarily to see the horses race, but to bet upon the outcome of each race. Gambling is the attraction of horse racing.

  练习:

  1.Hunting and fishing are mainly favored by men, young and old, in the US.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  2.Professional baseball teams can continue to play for a long period of time in the fall after the regular baseball seasons of spring and summer.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  3.Baseball shares many features with the English game of cricket.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  4.Football can be classified as a spectator sport.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  标准答案: C,A,A,A

www.59wj.com

  17、

  5.Many Americans like basketball better than football because the latter is so harsh that players have to wear special uniforms.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  6.Basketball in American is so popular with universities that nationwide university matches are held yearly.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  7.Horse-racing fans cannot be considered sportsmen because they are spectators whose primary interest is gambling.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  标准答案: B,C,A

  18、第三部分:概括大意与完成句子(每题1分,共8分, 建议10分钟以内完成)

  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)1---4 题要求从所给的6个选项中为第2--5 段每段选择1个正确的小标题;(2)第5--8题要求从所给的6个选项中选择4个正确的选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

  Museums in the Modern World

  1 Museums have changed.they are no longer places for the privileged few or for bored vacationers to visit on rainy days.Action and democracy are words used in descriptions of museums now.

  2 At a science museum in Ontario,Canada,you can feel your hair stand on end as harmless electricity passes through your body.At the Metropolitan Museum of Art in New York City, you can look at 17th century instruments while listening to their music.At the Modem Museum in Sweden,you can put on costumes provided by the Stockholm Opera.As these examples show, museums are.reaching out to new audiences,particularly the young, the poor, and the less educated members of the population.As a result,attendance is increasing.

  3 More and more,museums directors are realizing that people learn best when they can somehow become part of what they are seeing.In many science museums,for example,

  there are no guided tours.The visitor is encouraged to touch,listen,operate,and experiment so as to discover scientific principles for himself.He can have the experience of operating a spaceship or a computer.He can experiment with glass blowing and paper making.The purpose is not only to provide fun but also to help people feel at home in the world of science.The theory is that people who do not understand science will probably fear it,and those who fear science will not use it to best advantage.Many museums now provide educational services and children’s departments.In addition to the usual displays.they also offer film showings and dance programs.Instead of being places that one‘‘should”visit,they are places to enjoy.

  4 One cause of a11 these changes is the increase in wealth and leisure time.Another cause is the rising percentage of young people in the population.Many of these young people are college students or college graduates.They are better educated than their parents.they see things in a new and different way.They are not content to stand and look at works of art;they want art they can participate in.The same is true of science and history.In the US, certain groups who formerly were too poor to care about anything beyond the basic needs of daily life are now becoming curious about the world around them.The young people in these groups,like young people in general,have benefited from a better education than their parents received.All these groups,and the rest of the population as well.have been influenced by television,which has taught them about other places and other times.

  5 The effect of all this has been to change existing museums and to encourage the building of new ones.In the US and Canada alone,there are now more than 6,000 museums, almost twice as many as there were 25 years ago.About half of them are devoted to history, and the rest are evenly divided between the arts and sciences.The number of visitors, according to the American Association of museums,has risen to more than 700 million a year.

  6 In fact,the crowds of visitors at some museums are creating a major problem.Admission to museums has always been either free or very inexpensive,but now some museums are charging entrance fees for the first time or raising their prices.Even when raised, however, entrance fees are generally too low.to support a museum,with its usually 1arge building and its highly trained staff.

  练习:

  1. Paragraph 2

  2. Paragraph 3

  3. Paragraph 4

  4. Paragraph 5

  A Causes of Changes

  B Increasing Number of Museums and Visitors

  C Museums Getting Closer to More Spectators

  D Movies Shown in Museums

  E New Notions about the Management of Museums

  F Places to Visit

  标准答案: C,E,A,B

www.59wj.com

  19、

  5.Now museums are no longer restricted to the privileged few,but .

  6.With the development of society, people,especially the young people,

  7.To meet the needs of society,more museums .

  8.Two major problems for museums are that they have too many visitors and they

  A have higher demands of museums

  B are open to more people with different social background

  C to lengthen their opening hours

  D charge too little for admission 。

  E have been built and open to public

  F by lowering the admission fees

  标准答案: B,A,E,D

  20、第四部分:阅读理解(每题3分,共45分, 建议40分钟以内完成)

  下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。

  难度B/C级

  Mother knows the best?

  Once while being prepped for a television interview, I was chatting with the host about stay-at-home fathers.I made the point that one reason we’re seeing more stay-at-home dads may be that it’s no longer a given that a man makes more money than his wife.Many families now take earning power into account when deciding which parent will stay home.

  At that point,one of the male crew members commented, almost to himself but loud

  enough for my benefit,“It should be the better parent who stays home.”A lot of guys say things like that.Usually it’s code for, “My wife(read:any woman)is the better parent.”

  I was a stay-at-home father for eight years, so his declaration made me bristle.It implied that our family’s choice could only have been correct if 1 was a “better” parent than my wife.

  I think men shoot themselves in the foot with this kind of thinking.I suppose an argument could have been made that when I began staying home my wife was the “better” parent:She had spent more time with Ry,could read him better and calm him more quickly.And given a choice.he’d have picked her over me.But as she was the more employable one.my wife went out to work and I looked after our son.

  Know what? I caught up.Because of the increased time I spent with him.I soon knew Ry well,understood what he needed and could look after him more or 1ess as well as my wife could.Actually, the experience helped me unlock one of the world’s great secrets:Women are good at looking after children because they do it.It’s not because of any innate female aptitude or a mother’s instinct--which I think is mostly learned anyway.It’s because they put in the time and attention required to become good at the job.

  Women obviously get a biological head start from giving birth and nursing.but over the long term experience is more important.When I got the experience myself, I was good.too.As good? I don’t know.Who cares? Children are not made of glass.other people ale capable of looking after them besides Mom.

  练习:

  1.Which of the following does the first paragraph imply?

  A)Men are no longer given the opportunity to stay at home.

  B)In more and more families the wife is earning more than the husband.

  C)The author works at a TV station.

  D)More and more men choose to stay at home to look after their children.

  2.the author decided to stay at home to look after their son eight years ago because

  A)he though the was the better parent.

  B)it was easier for his wife to find a job.

  C)their son Ry liked him better.

  D)he was earning less than his wife.

  3.Which of the following is NOT mentioned as a thing that a good parent should do with his or her child?

  A)Spending more time with him.

  B、taking him t0 school.

  C)Reading stories to him.

  D)Being able to calm him down.

  4. Women generally are better than men at taking care of children because

  A)they were born with the ability.

  B)they just enjoy doing it.

  C)they spend more time with them.

  D)they have learned to do it at school.

  5.which of the following is the conclusion the author draws at the end of the article?

  A)He is better than his wife at taking care of children.

  B)He is as good as his wife at taking care of children.

  C)Anyone Can take good care of children as far as he has the experience.

  D)Children prefer to be taken care of by their mother than by anyone else.

  标准答案: B,B,B,C,C

www.59wj.com

  21、难度B/A级

  Eat to Live

  A meager diet may give you health and long 1ife,but it’s not much fun—and it might not even be necessary.We may be able to hang on to most of that youthful vigor even if we don,t start to diet until old age.

  Stephen Spindler and his colleagues from the University of California at Riverside have found that some of an elderly mouse’s liver genes can be made to behave as they did when the mouse was young simply by limiting its food for four weeks.The genetic rejuvenation won,t reverse other damage caused by time for the mouse,but could help its 1iver metabolize drugs or get rid of toxins.

  Spindler’s team fed three mice a normal diet for their whole lives,and fed another three on half-rations。Three more mice were switched from the normal diet to half-feed for a month when they were 34 months old——equivalent to about 70 human years.

  The researchers checked the activity of 11,000 genes from the mouse livers.and found that 46 changed with age in the normally fed mice.The changes were associated with things like inflammation and free radical production--probably bad news for mouse health.In the mice that had dieted all their lives,27 of those 46 genes continued to behave like young genes.But the most surprising finding was that the mice that only started dieting in old age also benefited from 70 per cent of these gene changes.

  “This is the first indication that these effects kick in pretty quickly,” says Huber Warner from the National Institute on Aging near Washington,D.C..

  No one yet knows if calorie restriction works in people as it does in mice, but Spindler is hopeful.“There’s attracting and tempting evidence out there that it will work.”he says.

  If it does work in people,there might be good reasons for rejuvenating the liver.As we get older, our bodies are less efficient at metabolizing drugs,for example.A brief period of time of dieting,says Spindler, could be enough to make sure a drug is effective.

  But Spindler isn’t sure the trade-off is worth it. “The mice get less disease,they live longer.but they’re hungry,”he says.“Even seeing what a diet does,it’s still hard to go to a restaurant and say:‘I can only eat half of that’.’’

  Spindler hopes we soon won’t need to diet at a11.His company,Life Span Genetics in California,is looking for drugs that have the effects of calorie restriction.

  练习:

  1.According to the passage,which of the following is NOT true?

  A)Eating less than usual might make US live longer.

  B)If we go Oil a diet when old,we may keep healthy.

  C)Dieting might not be needed.

  D)We have to begin dieting from childhood.

  2.Why does the author mention an elderly mouse in paragraph 2?

  A)To describe the influence of old age on mice.

  B)To illustrate the effect of meager food on mice.

  C)To tell US how mice’s liver genes behave.

  D)To inform US of the process of metabolizing drugs.

  3.What can be inferred about completely normally fed mice mentioned in the passage?

  A)They will not experience free radical production.

  B)They will experience more genetic rejuvenation in their lifetime.

  C)They have more old liver genes to behave like young genes.

  D)They are more likely to suffer from inflammation.

  4.According to the author,which of the following most interested the researchers?

  A) The mice that started dieting in old age.

  B)27 of those 46 old genes that continued to behave like young genes.

  C)Calorie restriction that works in people.

  D)Dieting that makes sure a drug is effective.

  5.According to the last two paragraphs,Spindler believes that

  A)calorie restriction is very important to young people.

  B)seeing the effect of a diet,people.will eat less than normal.

  C)dieting is not a good method to give US health and a long life.

  D)drugs do not have the effects of calorie restriction.

  标准答案: D,B,D,A,C

  22、难度A级

  Kasparov:Chess Computers Beatable…For Now

  Humans will continue to beat computers for years.but the machines are 1ikely to dominate in matches played over several games,according to the world’s top chess player.

  “We will not see a machine replacing a human being in our lifetime.Man will be able to beat a computer in at least one game for a very long time,”Kasparov told a press conference in Moscow a week after settling for a draw in a six.game match with the computer Deep Junior in New York.But while human intuition can provide an advantage in individual games.“Man will never be able to play 8 or 10 games in a row to an equal level,”Kasparov said.He gradually declines for a variety of external factors:the weather,a headache,family strains or whatever.”

  In his Man vs.Machine contest in the United States,Kasparov won the first game,but lost the third after committing a mid—game blunder.He then adopted a safety—first strategy, and in the sixth game passed up a chance to win by accepting a draw in a position some analysts said was favourable.

  Kasparov—watchers believe he was determined above all not to lose to Deep Junior because he was still smarting from a defeat to another computer, Deep Blue.in 1997.That 10ss clearly rankled Kasparov, and he said at the time that the computer had been receiving assistance from its human operators.

  The Russian,who has reigned undisputedly as the world’s top player since 1985,said he was“satisfied overall”with his result against Deep Junior.although“if I’d been in better shape and had more time to prepare the result might have been different.”He stressed the importance of psychology in chess between one human player and another, and described the “psychological discomfort”involved in adapting to a confrontation with a machine.In chess with humans. “you’re always attempting to impose your decisions on the personality of your rival.A game is always an exchange of errors,of imprecision.It’s psychology.There’s never complete exactitude or purity in a game of chess,”he said.“But playing against a machine,beyond a certain point,to win or even to save the game you have to play will absolute exactitude.which is not a human quality.Knowing this specificity of your rival creates a psychological discomfort which is very difficult to overcome.”

  Kasparov was at pains to stress that his l 997 defeat was an aberration:“The main thing was to show that what happened then had nothing to do with the fight between man and machine.Any impartial specialist can see that Deep Junior is much stronger than Deep Blue.The real battle begins now.”

  1.According to Kasparov,

  A)humans can beat computers in individual games.

  B)computers will never take the place of human beings in games.

  C)human beings can never beat computers in individual or series games

  D)human intuition plays an important role in games.

  2.In the contest with Deep Junior in the United States,Kasparov

  A)lost the game.

  B)won the game.

  C)settled for a draw.

  D)left the game unfinished.

  3.Which of the following statements is true about Kasparov’S contest with Deep Blue in 19977

  A)He made up his mind to win Deep Blue.

  B)He was smart enough to have beaten Deep Blue.

  C)Deep Blue received human assistance.

  D)Kasparov was unwilling to admit his defeat by Deep Blue.

  4.According to Kasparov, a human VS machine chess game may involve all the following qualities EXCEPT that

  A)it involves psychological discomfort in the mind of the human player.

  B) it demands the human player of absolute exactitude.

  C)it creates an exchange of errors between man and machine.

  D)it is difficult to overcome psychological discomfort.

  5.Kasparov’s remarks on his 1997 defeat imply that

  A) man was no match to computer in intelligence.

  B)Deep Blue was unbeatable.

  C)Deep Blue also made blunders.

  D)if he had made no blunders,he should have beaten Deep Blue.

  标准答案: A,C,D,C,D

www.59wj.com

  23、第五部分:补全短文(每题2分,共10分,建议在10分钟以内完成 )

  阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放会文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置。

  "Happy Birthday to You" (综合AB补全短文第3讲)

  The main problem in discussing American popular culture is also one of its main characteristics: it won’t stay American. No matter what it is, whether it is films, food and fashion, music, casual sports or slang, it’s soon at home elsewhere in the world. There are several theories why American popular culture has had this appeal.

  One theory is that it has been “advertised” and marketed through American films, popular music, and more recently, television. ________1____ They are ,after all, in competition with those produced by other countries.

  Another theory, probably a more common one, is that American popular culture is internationally associated with something called “the spirit of America.” ____2____

  The final theory is less complex: American popular culture is popular because a lot of people in the world like it.

  Regardless of why it spreads, American popular culture is usually quite rapidly adopted and then adapted in many other countries. _______3______ “Happy Birthday to You,” for instance , is such an everyday song that its source, its American copyright, so to speak, is not remembered. Black leather jackets worn by many heroes in American movies could be found , a generation later, on all those young men who wanted to make this manly-look their own.

  Two areas where this continuing process is most clearly seen are clothing and music. Some people can still remember a time when T-shirts, jogging clothes, tennis shoes, denim jackets, and blue jeans were not common daily wear everywhere. Only twenty years ago, it was possible to spot an American in Paris by his or her clothes. No longer so: those bright colors, checkered jackets and trousers, hats and socks which were once made fun of in cartoons are back again in Paris as the latest fashion. ______4_______

  The situation with American popular music is more complex because in the beginning, when it was still clearly American , it was often strongly resisted. Jazz was once thought to be a great danger to youth and their morals, and was actually outlawed in several countries. Today, while still showing its rather American roots, it has become so well established. Rock ‘n’ roll and all its variations, country & western music, all have more or less similar histories. They were first resisted, often in American as well, as being “low-class,” and then as “a danger to our nation’s youth.” _______5_______ And then the music became accepted and was extended and developed, and exported back to the U.S..

  A.As a result, its American origins and roots are often quickly forgotten.

  B. But this theory fails to explain why American films, music, and television programs are so popular in themselves.

  C. American in origin, informal clothing has become the world’s first truly universal style.

  D. The BBC,for example, banned rock and roll until 1962.

  E. American food has become popular around the world too.

  F. This spirit is variously described as being young and free, optimistic and confident, informal and disrespectful.

  标准答案: B,F,A,C,D

www.59wj.com

  24、第6部分:完型填空 (建议在15钟以内完成)

  阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案,并涂在答题卡相应的位置上。

  Something Men Do Not Like to Do

  Eric Brown hates shopping.“It’s just not enjoyable to me,”said the 28-year-old.Chicago man who was carrying several shopping bags along the city’s main street,Michigan Avenue.“When I, m out____1___,I basically know what 1 want to get.I rush in.I buy it.I___2___”

  Common wisdom says that guys hate to shop.You Can ask generations of men.But people

  who study shopping say that a number of social,cultural and economic factors are now

  ___3___this“men-hate-to-shop”notion.

  “___4___social class,ethnicity, age—men say they hate to shop,”says Sharon Zukin,

  a City University of New York sociology professor.“Yet when you ask them deeper questions, it turns out that they___5___tO shop.Men generally like to shop for___6___,music and

  hardware.But if you ask them about the shopping they do for books or music,they’11 say

  ‘Well' that’s not shopping.That’s ___7___”

  In other words,what men and women call“buying things’’and how they approach that task are ___8____

  Women will___ 9___ through several 1,000-square-metre stores in search 0f the perfect

  party dress.Men will wander through 100 Internet sites in search of the ___lO___digital

  camcorder.

  Women see shopping as a social event.Men see it as a mission or a___11___to be won.

  “Men are frequently shopping to win,’’says Mary Ann McGrath,a marketing professor at Loyola University of Chicago.“They want to get the best deal. They want to get the best one,The last one and if they do that it__12__them happy.”

  When women shop,“they’re doing it in a way where they want__l3__ to be very happy,”says McGrath.“They’re kind of shopping for love.”

  In fact, it is in clothing where we see a male-female__14__most clearly.Why, grumble some men,are all male clothes navy,grey, black or brown? But would they wear 1ight

  green and pink?

  These days,many guys wear a sort of“uniform”,says Paco Underhill,author of“Why We Bye”, “It’s been hard for them to understand what it means to be fashion.Conscious in a business way. It becomes much,much easier if you__15__your range of choices.”

  词汇:

  grumble n.抱怨,发牢骚

  ethnicity n.种族特点

  camcorder n.摄像放像机

  练习:

  1.A)playing B)fishing C)shopping D)traveling

  2.A)get out B)stay in C)look round D)move about

  3。A)confirming. B)challenging C)proving D)supporting

  4.A)Regardless of B)Because of C)Owing to D)Thanks to

  5.A)want B)like C)hate D)hope

  标准答案: C,A,B,A,B

  25、

  6.A)coats B)pants C)socks D)books

  7.A)relaxation B)rest C)exercise D),research

  8.A)similar B)inclusive C)contradictory D)different

  9.A)wander B)go C)walk D)run

  10.A)cheap B)fashionable C)presentable D)perfect

  标准答案: D,D,D,A,D

  26、

  11.A)task B)play C)game D)destination

  12.A)brings B)causes C)makes D)keeps

  13.A)everybody B)nobody C)anybody D)no one

  14.A)competition B)comparison C)division D)confrontation

  15.A)broaden B)expand C)extend D)narrow

  标准答案: C,C,A,C,D

  .

如果觉得《2017年职称英语等级考试综合AB级模拟试题(二)》综合类,zcyy不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 职称英语考试 - 模拟试题 - 综合类,zcyy,
在百度中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试综合AB级模拟试题(二)
在谷歌中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试综合AB级模拟试题(二)
在soso中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试综合AB级模拟试题(二)
在搜狗中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试综合AB级模拟试题(二)
相关分类导航|
热门推荐|