2017年职称英语等级考试综合C级模拟试题(五)

日期:03-01| http://www.59wj.com |综合类|人气:928

2017年职称英语等级考试综合C级模拟试题(五)

  一、单选题

  (词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分) 。下面共有l5个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。)

  1、

  第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)

  下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。

  .Since the Great Depression, the United States government has protected farmers from damaging drops in grain prices.

  A) slight

  B) surprising

  C) sudden

  D) harmful

  标准答案: d

  2、

  They have a far better yield than any other farm for miles around.

  A) expectation

  B) soil

  C) climate

  D) harvest

  标准答案: d

  3、

  The Klondike was the scene of one of the biggest gold rushes the world has ever known.

  A)location

  B) view

  C) event

  D) landscape

  标准答案: a

  4、

  Jim has gained so much weight that a lot of his clothes don't fit him any more.

  A) put off

  B)put down

  C) put on

  D) put up

  标准答案: c

  5、

  When she was invited to the party, she readily accepted.

  A) willingly

  B) suddenly

  C) firmly

  D) quickly

  标准答案: a

  6、

  Because of her rudeness to the customers, the waitress has been fired.

  A) expired

  B) resigned

  C) designed

  D) dismissed

  标准答案: d

  7、

  A plastic wheel can be as tough as a metal one.

  A) useful

  B) tight

  C) rough

  D) strong

  标准答案: d

  8、

  The city has decided to do away with all the old buildings in its center.

  A) get rid of

  B) move away

  C) repair

  D) paint

  标准答案: a

  9、

  A will is a document written to ensure that the wishes of the deceased(死者) are realized.

  A) fulfilled

  B) affected

  C) advised

  D) received

  标准答案: a

  10、

  A beautiful woman attended to me in that store yesterday.

  A) waited on

  B) talked to

  C) spoke to

  D) stayed with

  标准答案: a

www.59wj.com

  11、

  There is always excitement at the Olympic Games when an athlete breaks a previous record of performance.

  A) beats

  B)matches

  C) maintains

  D)announces

  标准答案: a

  12、

  Loud noises can be annoying.

  A) hateful

  B) painful

  C) horrifying

  D)irritating

  标准答案: d

  13、

  They always mock me because I am ugly.

  A) smile at

  B) look down at

  C) look up to

  D)laugh at

  标准答案: d

  14、

  These are our motives for doing it.

  A) reasons

  B) arguments

  C) targets

  D)stimuli

  标准答案: a

  15、

  The conference explored the possibility of closer trade links.

  A) rejected

  B) investigated

  C) proposed

  D) postponed

  标准答案: b

  二、匹配题

  ()

  16、

  第二部分:阅读判断(每题1分,共七分)

  阅读下面这篇短文,短文后列出了七个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑

  American Sports

  The United States is a sports-loving nation. Sports in America take a variety of forms: organized competitive struggles, which draw huge crowds to cheer their favorite team to victory; athletic games, played for recreation anywhere sufficient space is found; and hunting and fishing. Most sports are seasonal, so that what is happening in sports depends upon the time of year. Some sports are called spectator sports, as the number of spectators greatly exceeds the number playing in the game.

  Baseball is the most popular sport in the US. It is played throughout the spring and summer, and professional baseball teams play well into the fall. Although no other game is exactly like baseball, perhaps the one most nearly like it is the English game of cricket.

  Football is the most popular sport in the fall. The game originated as a college sport more than 75 years ago. It is still played by almost every college and university in the country, and the football stadiums of some of the largest universities seat as many as 80,000 people. The game is not the same as European football or soccer. In American football there are 11 players on each team, and they are dressed in padded uniforms and helmets because the game is rough and injuries are likely to occur.

  Basketball is the winter sport in American schools and colleges. Like football, basketball originated in the US and is not popular in other countries. Many Americans prefer it to football because it is played indoors throughout the winter and because it is a faster game. It is a very popular game with high schools, and in more than 20 states, state-wide high school matches are held yearly.

  Other spectator sports include wrestling, boxing, and horse racing. Although horse-racing fans call themselves sportsmen, the accuracy of the term is questionable, as only the jockeys who ride the horses in the races can be considered athletes. The so-called sportsmen are the spectators, who do “not assemble” primarily to see the horses race, but to bet upon the outcome of each race. Gambling is the attraction of horse racing.

  练习:

  1. Hunting and fishing are mainly favored by men, young and old, in the US.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  2. Professional baseball teams can continue to play for a long period of time in the fall after the regular baseball seasons of spring and summer.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  3. Baseball shares many features with the English game of cricket.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  4. Football can be classified as a spectator sport.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  标准答案: C,A,A,A

  17、

  5. Many Americans like basketball better than football because the latter is so harsh that players have to wear special uniforms.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  6. Basketball in American is so popular with universities that nationwide university matches are held yearly.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  7. Horse-racing fans cannot be considered sportsmen because they are spectators whose primary interest is gambling.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  标准答案: B,C,A

www.59wj.com

  18、

  1.Paragraph 2________

  2.Paragraph 3________

  3.Paragraph 4________

  4.Paragraph 5________

  A. Keep Your Voice Low All the Time

  B. Put Yourself in the Boss’s Position

  C. Propose Your Solution

  D. Don’t Go in When You are Angry

  E. Make the Issue Clear

  F. Never Give in

  标准答案: D,E,C,B

  19、

  5.If you want to ask the boss for anything, it is important to find out first________.

  6.It is necessary to make clear to the boss____________

  7.It is not wise to present the boss with a problem___________

  8.You must be considerate and think of the troubles__________

  A. to give the boss your advice

  B. how he is feeling

  C. the boss may have

  D. what you really want to talk to him about

  E. without suggesting a way to solve it

  F. how unhappy you are

  标准答案: B,D,E,C

  20、

www.59wj.com

  第四部分:阅读理解(每题3分,共45分)

  下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。

  标准答案: D,A,B,B,D

  21、

  The business of wedding

  Every couple who goes to the altar believes that they will make that trip only once in their lives. They want the day to be perfect, and they are asking for much more than good weather. they want the most beautiful clothes, the freshest flowers. Moreover, her family who will foot the bill is not in any mood to economize.

  A quick look at any bride magazine will reveal that plenty of attractive goods and services compete for a share of the wedding budget. Besides the obvious choices of rings, dresses, flowers, and photographs, there are the less apparent expenses: a lavish cake, a rehearsal dinner, a receptions, music for both the ceremony and the reception, tips, and even napkins and matchbooks printed with the couple’s names and the wedding date.

  As the arrangements are generally complicated, there are plenty of services that can ea hired to help with the planning and execution of the every aspect of the wedding: planning the photographs, selecting the wedding rings, choosing the flowers, picking the honeymoon spot, and so on. One magazine lists over 350such pamphlets published of course by businesses who have something to offer. Considering that weddings do more than 12billion dollars worth of business annually in the US alone, such activity isn’t surprising.

  What is surprising is that no one company dominates the industry. It seems that when people plan for a day as special to them as a wedding, they resist standardization. They turn instead to the small local suppliers known to them or to their friends. Family members or friends often serve as photographers, caterers and musicians. This not only helps bring the wedding cost down, but makes it more personal.

  What about the couple that doesn’t want to take in this billion-dollar industry? They can go to city hall and get married for less than the price of a hamburger.

  练习:

  1. What does the expression“this billion-dollar industry”refer to ?

  A) The budgets of weddings.

  B) The business of weddings.

  C) The planning and execution of weddings.

  D) The high wedding expense.

  2. Which of the following is not mentioned?

  A) The wedding budget.

  B) The wedding breakfast.

  C) The wedding date.

  D) The wedding cost.

  3. Not a single company can dominate the industry because

  A) People resist standardization.

  B) Parents want to reduce the wedding cost

  C) Many couples can’t afford more than the price of a hamburger.

  D) Family members are surprised at the complicated arrangements.

  4. Which of the following can best replace the phrase “foot the bill”in the first paragraph?

  A) play football

  B) bring the bill

  C) approve the bill

  D) pay the bill

  5. The writer’s attitude towards the annual 12-billion-dollar business of wedding appears to be

  A. positive.

  B. negative.

  C. indifferent.

  D. objective.

  标准答案: B,B,A,D,D

www.59wj.com

  22、

  Some Things we know about language

  Many things about language are a mystery, and many will always remain so. But some things we do know.

  First, we know that all human beings have a language of some sort, There is no race of men anywhere on earth so backward that it has no language, no set of speech sounds by which the people communicate with none another, Furthermore, in historical times, there has never been a race of men without a language.

  Second, there is no such thing as a primitive language, There are many people whose cultures are undeveloped, who are, as we say, uncivilized, but the languages they speak are not primitive. In all know languages we can see complexities that must have been 1 tens of thousands of years in developing.

  This has not always been well understood; indeed, the direct contrary2 has often been stated. Popular ideas of the language of the American Indians will illustrate. Many people have supposed that the Indians communicated in a very primitive system of noises. Study has proved turn out3 to be very complicated and very old. They are certainly different from the languages that most of us are familiar with, but they are no more primitive than English and Greek4.

  A third thing we know about language is that all languages are perfectly adequate. That is, each one is a perfect means of expressing the culture of the people who speak the language.

  Finally, we know that language changes. It is natural and normal for language to change; the only languages which do not change are the dead ones. This easy to understand if we book backward in time. Change goes on in all aspects of language. Grammatical features change as do speech sounds, and change in vocabulary are sometimes very extensive and may occur very rapidly. Vocabulary is the least stable part of any languages5.

  1. In the second paragraph the author thinks that

  A) some backward race doesn’t have a language of its own

  B) some race in history didn’t possess a languages of its own.

  C) Any human race, whether backward or not, has a language.

  D) Some races on earth can communicate without language

  2. According to the author, people of undeveloped cultures can have languages.

  A) complicated

  B) uncivilized

  C) primitive

  D) well-known

  3.The author has used American Indian languages as an example to show that they are

  A) just as old as some well-known languages.

  B) Just as sophisticated as some well-known languages.

  C) More developed than some well-known languages.

  D) More complex than some well-known languages.

  4.Which of the following statements is INCORRECT?

  A) A languages is a means of expressing a particular culture.

  B) All languages can well express their respective cultures.

  C) American Indian languages are as sophisticated as English

  D) Some languages are better than other languages.

  5. According to the author, language changes are most likely to occur in

  A) grammar.

  B) Pronunciation

  C) Vocabulary.

  D) Intonation

  标准答案: C,A,B,D,C

www.59wj.com

  23、

  第五部分:补全短文(每题2分,共10分)

  阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放会文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置。

  标准答案: C,B,F,E,A

  本题分数: 10.00 分,你答题的情况为 错误 所以你的得分为 .00 分

  24、

  第6部分:完型填空 (每题1分,共15分)

  阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案,并涂在答题卡相应的位置上。

  Talking to kids about SARS

  School age children may be learning about SARS from adults and the media, but many may not know what to make of the situation, says a national health charity.

  The Lung Association says parents should take the time to talk to their __1__ and explain the facts about SARS and how to avoid illness.

  The following is based on recommendation __2__ Thursday by the Lung Association:

  -- Ask your children if they have heard __3__ SRS at school, from friends, from TV, etc. finding out what they already know can be a good __4__ to start the conversation and to dispel any misconceptions they might have about the illness and how it is spread.

  -- School age children are usually old __5__ to understand concepts such as getting sick from germs and how to avoid illness. A simple reminder __6__ to cough on people and to wash their hands often may be sufficient for younger kids. All children should be s

  hown how to __7__ their hands properly.

  -- Remember to keep it simple so __8__ not to overwhelm children with information, but answer them truthfully. Kids can tell when you're not being honest or if you're hiding something, and sometimes the unknown can be scarier than the __9__. Parents with anxious children will know __10__ their kids will handle information on SRAS and can tailor their discussion accordingly.

  -- One way to explain the illness is to tell children that SARS is like a bad breathing problem. It is __11__ from a cold, but people can catch it in the same ways -- such as coughing on someone, not washing your hands or sharing a glass with a sick person.

  -- Describe how SARS is spread, but mention that the chance of __12__ SARS is small. There is no reason to tell children people are dying of SRAS __13__ they ask. Never use the threat of death as a way to remind kids to wash their hands.

  -- Children should be encouraged to trust __14__ parents and other caregivers. Explain that many smart people, __15__ doctors and scientists, are working on the problem and looking out for everyone's health.

  1. A. families B. children C. friends D. doctors

  2.A. Released B. Held C. C. secured D. regarded

  3.A. with B. from C. about D. on

  4.A. way B. path C. pass D. wheel

  5.A. already B. yet C. enough D. somewhat

  标准答案: B,A,C,A,C

  25、

  6.A. not B. neither C. nor D. no

  7.A. hold B. put C. shake D. wash

  8.A. as B. since C. that D. far

  9.A. disease B. information C. truth D. fear

  10.A. why B. how C. when D. what

  标准答案: A,D,A,C,B

  26、

  11.A. worse B. different C. separated D. similar

  12.A. curing B. fighting C. knowing D. getting

  13.A. unless B. since C.after D. while

  14.A. some B. their C.our D. other

  15.A. as B. except C.ike D. despite

  标准答案: B,D,A,B,C

  .

如果觉得《2017年职称英语等级考试综合C级模拟试题(五)》综合类,zcyy不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 职称英语考试 - 模拟试题 - 综合类,zcyy,
在百度中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试综合C级模拟试题(五)
在谷歌中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试综合C级模拟试题(五)
在soso中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试综合C级模拟试题(五)
在搜狗中搜索相关文章:2017年职称英语等级考试综合C级模拟试题(五)
相关分类导航|
热门推荐|