2017职称英语考试精选模拟试题(综合类C级)

日期:03-01| http://www.59wj.com |综合类|人气:958

2017职称英语考试精选模拟试题(综合类C级)

  一、单选题:

  1、 第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)

  下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。

  答案一律涂在答题卡相应的位置上。

  1. The policeman asked him to identify the thief.

  A) name B) chased C) capture D) separate

  标准答案:a

  2、 We were all there when the accident occurred.

  A) happened B) broke C) spread D) appeared

  标准答案:a

  3、 The herb medicine eventually cured her diseases.

  A) nicely B) apparently C) finally D) naturally

  标准答案:c

  4、 We had a long conversation about her parents.

  A) talk B) speech C) debate D) discussion

  标准答案:a

  5、 Please let me know if you are able to attend the meeting.

  A) go to B) prepare for C) speak to D) do to

  标准答案:a

  6、 I didn’t ask because I was afraid of looking stupid.

  A) foolish B)boring

  C) childish D)exciting

  标准答案:a

  7、 They are still calculating the impact of automation on the lives of factory workers.

  A) affect B) influence C) pressure D)passion

  标准答案:b

  8、 Our examination has been postponed until next Friday.

  A) put on B) put down C) put off D)put in

  标准答案:c

  9、 If you are smart, you’d buy now before prices go up.

  A clever B elegant C loyal D brave

  标准答案:a

  10、 He was said to have been removed from the position of manager for a recent conflict with an important customer.

  A dismissed B released C picked D exposed

  标准答案:a

  11、 I don't feel secure when I am alone in the house.

  A safe B pretty C distant D obvious

  标准答案:a

  12、 My sister has a talent for music.

  A interest B limitation C dream D gift

  标准答案:d

  13、 He left his job largely because he was homesick.

  A. just B. even C. mainly D probably

  标准答案:c

  14、 We hold that no country should interfere in the internal affairs of other countries.

  A. catch B. keep C. imagine D. maintain

  标准答案:d

  15、 Did you ever discover who had been sending you the flowers these days?

  A. uncover B. find C. observe D. recognize

  标准答案:b

  .
       
       
       
        www.59wj.com

  二、匹配题:

  第二部分:阅读判断(每题1分,共七分)

  阅读下面这篇短文,短文后列出了七个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如

  果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑。

  Moderate earthquake strikes England

  A moderate earthquake struck parts of southeast England on 28 April 2007, toppling chimneys from houses and rousing residents

  from their beds. Several thousand people were left without power in Kent County. One woman suffered minor head and neck

  injuries.

  "It felt as if the whole house was being slid across like a fun-fair ride," said the woman.

  The British Geological Survey said the 4.3-magnitude quake4 struck at 8:19 a.m. and was centered under the English

  Channel, about 8.5 miles south of Dover6 and near the entrance to the Channel Tunnel.

  Witnesses said cracks appeared in walls and chimneys collapsed across the county. Residents said the tremor had lasted

  for about 10 to 15 seconds.

  "I was lying in bed and it felt as if someone had just got up from bed next to me," said Hendrick van Eck, 27, of

  Canterbury8 about 60 miles southeast of London. "I then heard the sound of cracking, and it was getting heavier and heavier.

  It felt as if someone was at the end of my bed hopping up and down."

  There are thousands of moderate quakes on this scale around the world each year, but they are rare in Britain. The April

  28 quake was the strongest in Britain since 2002 when a 4. 8-magnitude quake struck the central England city of Birmingham.

  The country's strongest earthquake took place in the North Sea in 1931, measuring 6.1 on the Richter scale. British

  Geological Survey scientist Roger Musson said the quake took place on 28 April in an area that had seen several of the

  biggest earthquakes ever to strike Britain, including one in 1580 that caused damage in London and was felt in France. Musson

  predicted that it was only a matter of time before another earthquake struck this part of England. However, people should not

  be scared too mush by this prediction, Musson said, as the modern earthquake warning system of Britain should be able to

  detect a forthcoming quake and announce it several hours before it takes place. This would allow time for people to evacuate

  and reduce damage to the minimum.

  1. During the April 28 earthquake, whole England was left without power.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  2. The Channel Tunnel was closed for 10 hours after the earthquake occurred.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  3. It was reported that one lady had got her head and neck injured, but not seriously.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  4. France and several other European countries sent their medical teams to work side by side with the British doctors.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  标准答案:B,C,A,C

  解  析:1. B题句说2007年4月28日的地震致使全英格兰都停电,与短文第一段第一句表达的内容不符。短文说地震殃及英格兰东南部的肯

  特郡部分地区,电力中断,几千名居民无电可用。所以,题句是错误的,答案为B。

  .
       
       
       
        www.59wj.com

  2. C本题所说的意思是:地震发生后,海峡隧道关闭了10小时。题句表达的内容短文中找不到,故答案为C。

  3. A题句的意思是:地震中一个妇女的头部和颈部受了点轻伤。题句表达的意思与第一段第一句表达的内容相符。所以选项 A 是答案。

  4. C题句表达的意思是:法国和其他几个欧洲国家派遣他们的医疗队去英国与当地的医生并肩工作。这一内容短文中找不到,故答案为 C。

  5. The country's strongest earthquake took place in London .in 1580.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  6. Musson predicted that another earthquake would occur in southeast England sooner or later.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  7. It can be inferred from the passage that England is rarely hit by high magnitude earthquakes.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  标准答案:B,A,A

  解  析:5. B题句所说的英国最强烈的地震于1580 年发生在伦敦,这与短文表述的事实不符。短文第七段第一句明白无误地说,英国最强

  烈的地震于1931年发生在北海。题句表达的信息是错误的,故答案为 B。

  6. A题句说 Musson 预言在英格兰东南部迟早将发生另一次地震。这一说法与短文最后一段第三句所表达的意思相符。短文中说,另一次地震

  将袭击英格兰东南部,这只是个时间问题。所以答案是A。

  7. A短文第六段第一句说,全球每年发生强度为里氏 4 级左右的地震有几千次,但是这种中等强度的地震英格兰很少发生。据此,读者可以容

  易地推断出,高震级的地震在英格兰就更少见了。

  第三部分:概括大意与完成句子(每题1分,共8分)

  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)1---4 题要求从所给的6个选项中为第2--5 段每段选择1个正确的小标题;(2)第5--8题要求从所给的6个选项中选择4个正确的选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

  The fridge

  The fridge is considered a necessity. It has been so since the 1960s when packaged food first appeared with the label: "store in the refrigerator."

  In my fridgeless Fifties childhood, I was fed well and healthily. The milkman came daily, the grocer, the butcher, the baker, and the ice-cream man delivered two or three times a week. The Sunday meat would last until Wednesday and surplus bread and milk became all kinds of cakes. Nothing was wasted and we were never troubled by rotten food. Thirty years on, food deliveries have ceased, fresh vegetables are almost unobtainable in the country.

  The invention of the fridge contributed comparatively little to the art of food preservation. A vast variety of well-tried techniques already existed -- natural cooling, drying, smoking, slating, sugaring, bottling…

  What refrigeration did promote was marketing -- marketing hardware and electricity, marketing soft drinks, marketing dead bodies of animals around the globe in search of a good price.

  Consequently, most of the world's fridges are to be found, not in the tropics where they might prove useful, but in the wealthy countries with mild temperatures where they are climatically almost unnecessary. Every winter, millions of fridges hum away continuously, and at vast expanse, busily maintaining an artificially-cooled space inside an artificially-heated house -- while outside, nature provides the desired temperature free of charge.

  The fridge's effect upon the environment has been evident, while its contribution to human happiness has been insignificant. If you don't believe me, try it yourself. Invest in a food cabinet and turn off your fridge next winter. You may miss the hamburgers but at least you'll get ride of that terrible hum.

  1. Paragraph 2 ________ A. The invention of the fridge

  2. Paragraph 4 ________ B. The pollution caused by fridges

  3. Paragraph 5 ________ C. The widespread need for fridges

  4. Paragraph 6 ________ D. The days without the fridge

  E. The waste of energy caused by fridges

  F. The fridge's contribution to commerce

  标准答案:D,F,E,B

  解  析:1. D。分析: 段首句(观点句)说“在我童年的时候还没有冰箱, 但是我吃的很好, 吃的是很健康的食物”,接着提到了“送奶工每天送奶,食品商等每周几次的送货” , 这在内容上是具体说明“没有使用冰箱时生活的情况”, 在该段最后一句中提到“三十年过去了, 供货者已经不再送食物(上门)了,…”,结合该句内容不难推断该段中前面部分的主要内容是有关“没有冰箱”时生活情况的描述,因此判断D (没有冰箱的日子)是答案。

  .
       
       
       
        www.59wj.com

  2. F。 分析: 段首句是观点句, 该句说“冰箱的确促进了市场销售”,而“marketing(市场销售)”这个词也是在段落中反复出现, 因此判断选项中应该出现与该词相呼应的词或内容, 因此判断F(commerce(贸易)与marketing(销售)呼应)是答案。

  3. E。分析: 该段段首句很长,但是注意到段首句中出现了由转折词but所引导的转折句(段首句/段未句中的转折分句处的句意往往很可能是段落的主题句), 该部分内容说“但是(世界上绝大多数的冰箱被发现是用在那些气候温和的,富有国家里, 这些国家从气候上说几乎是没有必要使用冰箱。)”, 借助这部分内容判断E(由冰箱所造成的能源浪费)是答案的最佳选项。

  4. B。分析: 段首句是观点句, 该句说“冰箱对环境的影响一直是很显著的(借助常识和背景知识, 我们能意识到这里所说“对环境的影响”是指“对环境的污染”), 而冰箱对人类所带来的幸福却是微不足道的”, 这个句子很明确地反映了作者的观点, 对比剩下的被选项, 判断B(冰箱所带来的污染)是最佳的选项。

  5. Before fridges came into use, it was still possible for people to have fresh foods because ____________________.

  6. The invention of the fridge has not provided a new, economical way in which ____________________.

  7.An important contribution made by the invention of the fridge is that ______________.

  8. If you stop using the fridge, at least you won't be troubled by the noise ____________________.

  A. milk, meat, vegetables, etc. were delivered

  B. it has promoted the sales of many kinds of commodities

  C. foods can be preserved

  D. most kids like iced soft drinks

  E. every housewife needs food

  F. the fridge produced when it is working

  标准答案:A,C,B,F

  解  析:5 A。分析:空格所在句子的基本时态(主句时态)是一般过去时, 所以空格所在的结构(从句结构)应该是过去时态的一种,所以只有A, D,F可能是答案。从搭配语意(在冰箱开始使用之前, 因为牛奶,肉, 蔬菜等食物都会送上门, 所以人们仍然可能获得新鲜的食物。)上看, A最合适。

  6. C。分析:从搭配语意(冰箱的发明并没有提供出一种新型的, 经济的方法来保存食物。)上看, C最合适。

  7. B。分析:空格前面部分的内容说“冰箱的发明所作出的一个重要的贡献是…”,我们在解答概括大意部分的题时,已经了解到“市场销售/贸易”是“冰箱的贡献”, 对比剩下的选项, 判断B(冰箱促进了各种商品的销售)是答案。

  8. F。分析:空格前面部分的内容说“如果你停止使用冰箱, 至少你不会被…噪音所影响。”, 从搭配语意上直接选择F(当冰箱工作时产生的)。

  第四部分:阅读理解(每题3分,共45分)

  下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。

  第1篇

  Silence Please

  If there is one group of Workers across the Western world who wm be glad that Christmas is over that group is shop workers.

  It is not that they like to complain.They realize that they are going to be rushed off their feet at Christmas.They know that their employers need happy customers to make their profits that pay their wages.But there is one thing about working in a Shop over Christmas that is too bad to tolerate.

  That thing is music.These days,au Shops and many offices have what is known as “Piped music1” or “muzak” playing for au the hours that they are open.Muzak has an odd history. During the 1940s,music was played to cows as part of a scientific experiment.It was found that COWS which listened to simple,happy music produced more milk.Perhaps workers and customers who listened to simple, happy music would be more productive and spend more money.

  In fact,nobody knows what effect playing muzak in shops has on profits.It is simply something that everybody does.But we are learning more about the effect of constantly repeated hearings of songs on the people who have to hear them all the time.

  Research shows that repeated hearings of complex pieces of music bring greater enjoyment before becoming tiresome.And that point come mach sooner with simple songs2.

  “That’s especially the case with tunes that arc already familiar one that tipping point3 is reached,repeated listening become unpleasant,says professor John Sloboda of UK’s Keele University’s music psychology group.“And the less control you have over what you hear, the less you like it”

  That′s why police forces in the US often try and resolve hostage situations by playing pop songs over and over again at high volume.Eventually, it becomes too mach for the criminals to stand and they give up.

  .
       
       
       
        www.59wj.com

  The problem gets particularly bad at Christmas,when the muzak consists entirely of the same few festive tunes played over and over again. What makes it worse for the shop workers is that they already know these tunes.They get bored very quickly.Then they get irritated.Then they get angry.

  Shop workers in Austria recently threatened to go on strike for the right to silence.“shop workers can’t escape the Christmas muzak. they feel as if they are terrorized au day.Especially ‵Jingle Bells4.It arouses aggressive feelings,”said Gottfried Rieser, of the Austrian shop worker′s union.

  It is not just shop workers who complain.A survey this year by UK recruitment website Retailchoice.com found that Christmas is not only the most testing time for shop workers,but that almost half had complaints from customers about muzak.And the British Royal National Institute for the Deaf estimates that some stores play jingle Bells 300 times each year

  “That’s acoustic torture,”says Nigel Rodgers of Pipedown,a group against muzak.″It′s not loud but the repetitive nature causes psychological stress.”

  The group wants the government to legislate against unwanted music in stores, hospitals, airports,swimming pools and other public places,claiming it raises the blood pressure and depresses the immune system.

  Perhaps groups like Plpedown don't really have much to complain about.After all,surely the real point is that people have money to spend.Why complain about a bit of music?

  词汇:

  muzak n.背景音乐

  immune adj.免疫的

  注释:

  1.piped music 通过线路输送的音乐

  2.And that point come much sooner with simple songs.那一点(时刻)在听简单的歌曲时来的更快。That point指上一句中讲到的听复杂的音乐时先觉得好听,然后就会感到厌烦这个出现变化的时刻。

  3.tipping point 从量变到产生质变的那一刻。这里指反复听已经熟悉的曲调,从喜爱变为讨厌的那一刻。

  4.Jingle Bells 《铃儿响叮当》,西方国家十分流行的一首圣诞节歌曲。

  1.The shop workers in the Western world are glad when Christmas is over because they don’t have to

  A)rush their feet off all day.

  B)listen to the music playing au the time in the shop.

  C)work overtime to make more profits for the boss.

  D)try to please the customers.

  2.It has been proved that listening to simple,happy has a good effect on

  A)cows.

  B)workers.

  C)customers.

  D)bosses.

  3.Which of the following statements is true,according to the research findings reported in paragraph 6?

  A)Repeated hearings of complex pieces of music are enjoyable and not tiresome.

  B)Repeated hearings of complex pieces of music are tiresome at first and then become enjoyable.

  C)Repeated hearings of simple songs are more enjoyable than those of complex pieces of music.

  D)Repeated hearings of simple songs become tiresome sooner than those of complex pieces of music.

  4.In hostage situations the US police forces repeatedly play pop songs at high volume in order to

  A)put pressure on the criminals.

  B)distract the attention of the criminals.

  C)keep the criminals awake.

  D)please the criminals.

  .
       
       
       
        www.59wj.com

  5.According to the article,which of the following most appropriately indicates the nature of the effect repeated hearing of the same tune produces on the hearer?

  A)Social.

  B)Physical.

  C)Psychological.

  D)Both physical and psychological.

  标准答案:B,A,D,A,D

  解  析:1.B. 该题可以根据文章主题直接判断选项B正确。 也可以利用问题句中的细节信息词(shop workers),和特征词(Christmas)作为答案线索,同时还可以考虑利用备选项中的一些细节信息词(C:boss; D: customers)共同作为答案线索, 在文章中查找答案相关句:

  If there is one group of Workers across the Western world who will be glad that Christmas is over that group is shop workers.

  It is not that they like to complain.They realize that they are going to be rushed off their feet at Christmas.They know that their employers need happy customers to make their profits that pay their wages.But there is one thing about working in a Shop over(在...的期间) Christmas that is too(太...而不能...) bad(坏的, 严重的) to tolerate(仍受).

  That thing is music(音乐).These days(目前),all shops(商店) and many offices(办公室) have(让) what is known as (被称为)“Piped music(通过线路输送的音乐)” or “muzak” playing for all the hours (一直)that(when) they are open(营业着的). Muzak has an odd history. During the 1940s,music was played to cows as part of a scientific experiment.It was found that COWS which listened to simple,happy music produced more milk.Perhaps workers and customers who listened to simple, happy music would be more productive and spend more money.

  根据文章中的答案相关句(第2段最后1句,第3段前两句)判断商店里播放的背景音乐是店员们盼望圣诞节结束的原因。

  2.A. 细节题。 利用问题句中带有细节信息的词语(simple happy music)及被选项中的细节信息词(A:cows; B: workers; C: customers; D: bosses)共同作为答案线索, 在文章中查找答案相关句:

  It is not that they like to complain.They realize that they are going to be rushed off their feet at Christmas.They know that their employers need happy customers to make their profits that pay their wages.(第1题答案相关句)But there is one thing about working in a Shop over Christmas that is too bad to tolerate.

  (第1题答案相关句)(第3段) That thing is music.These days,au Shops and many offices have what is known as “Piped music1” or “muzak” playing for au the hours that they are open.Muzak has an odd history. During the 1940s,music was played to cows as part of a scientific experiment. It was found(在过去被发现) that cows (母牛)which listened to(听) simple,happy music produced(生产, 结(果实),引起) more milk(牛奶). Perhaps(或许) workers and customers (顾客)who listened to(听) simple, happy music would be more productive(多产的)and spend(花费) more money. .

  答案相关句的内容表明:奶牛听了音乐会多产奶,这是早在二十世纪四十年代就被实验证明的了.但听音乐对工人、顾客和利润有没有正面的效应,并没有得到科学的验证。

  3.D. 细节题。 利用备选项中的细节信息结构:complex pieces of music和simple songs共同作为答案线索, 在文章中查找答案相关句:

  That thing is music.These days,au Shops and many offices have what is known as “Piped music1” or “muzak” playing for all the hours that they are open.Muzak has an odd history. During the 1940s,music was played to cows as part of a scientific experiment.(第2题答案相关句) It was found that cows which listened to simple,happy music produced more milk.Perhaps workers and customers who listened to simple, happy music would be more productive and spend more money.

  In fact,nobody knows what effect playing muzak in shops has on profits.It is simply something that everybody does.But we are learning more about the effect of constantly repeated hearings of songs on the people who have to hear them all the time.

  (第5段) Research(研究) shows(显示, 指示) that repeated hearings of complex pieces of music bring greater enjoyment(快乐) before becoming tiresome(烦人的).And that point(时刻, 地点, 分数)come(到来, 出现) much sooner (更快)with simple songs.

  答案相关句说:重复收听复杂得音乐会出现先觉得好听,然后觉得厌烦的情况, 而出现厌倦这一时刻,听简单的歌曲比听复杂的音乐出现的更快.

  4. A. 细节题。 利用问题句中的特征词(US police forces), 细节信息结构(pop songs)及被选项中的共有词criminals共同作为答案线索, 在文章中查找答案相关句:

  (第3题答案相关句)Research shows that repeated hearings of complex pieces of music bring greater enjoyment before becoming tiresome.And that point come mach sooner with simple songs2.

  “That’s especially the case with tunes that arc already familiar one that tipping point3 is reached,repeated listening become unpleasant,says professor John Sloboda of UK’s Keele University’s music psychology group.“And the less control you have over what you hear, the less you like it”

  (第7段)That′s why police forces in the US often try and resolve(解决, 决心) hostage(人质) situations by playing(播放) pop songs over and over again (反复地)at high volume. Eventually(最后), it becomes(变得) too(太...而不能...) much for the criminals to stand(站立,忍受) and they give up(放弃).

  答案相关句说:在人质被劫持的情况下,美国警察常常对罪犯用大音量播放流行歌曲, 目的是让罪犯最终难以承受而放弃劫持。

  .
       
       
       
        www.59wj.com

  5.D. 细节题。 利用被选项中的修饰结构(social, physical, psychological)共同作为答案线索, 在文章中查找答案相关句:

  (第4题答案相关句) That′s why police forces in the US often try and resolve hostage situations by playing pop songs over and over again at high volume.Eventually, it becomes too mach for the criminals to stand and they give up.

  The problem gets particularly bad at Christmas,when the muzak consists entirely of the same few festive tunes played over and over again. What makes it worse for the shop workers is that they already know these tunes.They get bored very quickly.Then they get irritated.Then they get angry.

  Shop workers in Austria recently threatened to go on strike for the right to silence.“Shop workers can’t escape the Christmas muzak. they feel as if they are terrorized all day.Especially ‵Jingle Bells4.It arouses aggressive feelings,”said Gottfried Rieser, of the Austrian shop worker′s union.

  It is not just shop workers who complain.A survey this year by UK recruitment website Retailchoice.com found that Christmas is not only the most testing time for shop workers,but that almost half had complaints from customers about muzak.And the British Royal National Institute for the Deaf estimates that some stores play jingle Bells 300 times each year

  “That’s acoustic(有关声音的) torture(折磨, 痛苦),”says Nigel Rodgers of Pipedown,a group against(反对) muzak.″It′s not loud(高声的) but the repetitive(重复的) nature(本质)causes (造成)psychological stress(压力).”

  The group wants the government(政府) to legislate against (立法反对)unwanted(不必要的,讨厌的) music in stores, hospitals, airports,swimming pools and other public places, claiming(声称, 主张) it raises(提高, 饲养,募集) the blood pressure (血压) and depresses(压低,使沮丧/) the immune(免疫的) system

  Perhaps groups like Pipedown don't really have much to complain about.After all,surely the real point is that people have money to spend.Why complain about a bit of music?

  根据答案相关句的内容判断:反复听同一个曲调对听者产生的影响有心理方面的,也有生理方面的。

  第2篇

  A tale of Scottish Rural life

  Lewis Grassic Gibbon’s Sunset Song(1932)was voted “the best Scottish novel of all time”by Scottish’s reading public in 2005. Once considered shocking for its frank description of aspects of the lives of Scotland’s rural farmers, it has been adapted for stage, film, TV and radio in recent decades.

  The novel is set on the fictional estate of Kinraddie, in the farming country of the Scottish northwest in the years up to and beyond World War I. at its heart is the story of Chris, who is both part of the community and a little outside of it.

  Graddic Gibbon gives us the most detailed and intimate account of the life of his heroine. We watch her grow through a childhood dominated by her cruel but hard-working father; experience tragedy (her mother’s suicide and murder of her twin children ); and learn about her feelings as she grows into woman. We see her marry, lose her husband, then marry again. Chris has seemed as convincing a figure to some female readers that they cannot believe that she is the creation of a man.

  But it would be misleading to suggest that this book is just about Chris. It is truly a novel of a place and its people. Its opening section tells of Kinraddie’s long history, in a language that imitates the place’s changing patterns of speech and writing.

  The story itself is amazingly fill of characters and incidents. It is told from Chris’ point of view but also from that of the gossiping community, a community where everybody knows everybody else’s business and nothing is ever forgotten.

  Sunset Song has a social theme too. It is concerned with what Grassic Gibbon perceives as the destruction of traditional Scottish rural life first by modernization and then by World War I. Gibbon tried hard to show how certain characters resist the war. Despite this, the war takes away Chris’ husband, Ewan Tavendale. The war finally kills Ewan, but not in the way his widow is told. In fact, the Germans aren’t responsible for this death, but his own side. He is shot because he is said to have run away from a battle.

  If the novel is about the end of one way of life it also looks ahead. It is a “Sunset Song”but is concerned too with the new Kinraddie, indeed of the new European world. Grassic Gibbon went on to publish two other novels about the place that continue its story.

  1. What is Sunset Song mainly about?

  A the First World War

  B the beauty of the sunset

  C the new European world

  D the lives of rural Scottish farmers

  .
       
       
       
        www.59wj.com

  2.Which statement is NOT true of Chris?

  A she is the heroine of Sunset song

  B. she had a miserable childhood

  C she is the creation of a man

  D she married only once

  3 What is the opening section of the novel mainly concerned with?

  A the climate of Kinraddie

  B the history of Kinraddie

  C the geography of Kinraddie

  D the language spoken in Kinraddie

  4. Who are responsible for Evan’s death, according to Chris?

  A The Germans

  B the French army

  C the British troops

  D the Russian soldiers

  5. The word sunset occurring in the title of the novel most probably means

  A the end of the heroine’s life

  B the end of one’s life

  C the end of traditional life

  D the end of the day

  标准答案:D,D,B,A,C

  解  析:第2篇

  1.D. 利用问题句中的特征词(Sunset Song)及被选项中的特征词/结构( The First World war, beauty, sunset, new European world, rural Scottish farmers)共同作为答案线索,在文章中查找答案相关句:

  Lewis Grassic Gibbon’s Sunset Song(1932)was voted(投票) “the best(最好的) Scottish novel of all time(时期)”by Scottish’s reading public (读者)in 2005. (第2句)Once(曾经) considered(被认为) shocking(令人震惊的) for its (考点词) frank(坦白的,率真的) description(描述) of aspects(方面) of the lives(生活) of Scotland’s rural farmers(选项D中的呼应结构), it (考点词) has been adapted for (曾经被改编以适应)stage(舞台, 阶段), film(电影), TV and radio(收音机) in recent(最近的) decades(十年).

  The novel(那本小说) is set on the fictional(虚构的) estate (庄园)of Kinraddie, in the farming(耕种) country (乡下)of the Scottish northwest (西北方)in the years up to and beyond World War I(选项A中的呼应结构). at its heart is the story of Chris, who is both part of the community and a little outside of it.

  If the novel is about the end of one way of life. It is a “Sunset Song”but is concerned too with the new Kinraddie, indeed of the new European world. (选项C中的呼应结构)Grassic Gibbon went on to publish two other novels about the place that continue its story.

  答案相关句(含有考点词it/its)是第一段的第2句, 根据该句内容判断D是答案。

  2.D.利用问题句中的特征词Chris及被选项中的细节信息结构(heroine of Sunset song, miserable childhood, creation of a man )作为答案线索, 在文章中查找答案相关句:

  Lewis Grassic Gibbon’s Sunset Song(1932)was voted(投票) “the best Scottish(苏格兰的) novel(小说) of all time(时期) ”by Scottish’s reading public in 2005.(第一题答案相关句) Once considered shocking for its frank description of aspects of the lives Scotland’s rural farmers, it has been adapted for stage, film, TV and radio in recent decades.

  The novel is set on the fictional estate of Kinraddie, in the farming country of the Scottish northwest in the years up to and beyond World War I. at its heart(中心) is the story of Chris, who is both part of the community(社区) and a little outside(在外面) of it.

  (第3段)Graddic Gibbon gives us the most detailed(详细的) and intimate(个人的, 亲密的) account(说明, 账目) of the life(生活) of his heroine(女主人公). We watch(注视,监视) her grow (成长)through a childhood dominated by(被...控制的) her cruel(残酷的) but hard-working(辛勤的) father(该结构内容与选项B一致); experience(经历) tragedy(悲剧) (her mother’s suicide(自杀) and murder(谋杀) of her twin (双胞胎的)children(孩子) ); and learn about her feelings as she grows into woman. We see her marry(结婚), lose(失去) her husband(丈夫), then(然后) marry again. Chris has seemed as convincing(令人信服的) a figure(人物,外形, 数字) to some female(女性) readers that they cannot believe(相信) that she is the creation(创作) of a man(第3段最后一句内容与选项C一致).

  .
       
       
       
        www.59wj.com

  前三个选项均分别与文章中的相关信息内容一致, 因此只有D是答案。

  提示:

  如果问题问“下列哪个选项正确/不正确”, 答案常常出现在B, C和D这三个选项中;

  3. B。 利用备选项中的共有词(Kinraddie)及细节信息词(climate, Kinraddie, history, geography, langguage), 及问题句中的细节信息结构(opening section)共同作为答案线索, 在文章中查找答案相关句

  (第3段)(第2题答案相关句)Graddic Gibbon gives us the most detailed and intimate account of the life of his heroine. We watch her grow through a childhood dominated by her cruel but hard-working father; experience tragedy (her mother’s suicide and murder of her twin children ); and learn about her feelings as she grows into woman. We see her marry, lose her husband, then marry again. Chris has seemed as convincing a figure to some female readers that they cannot believe that she is the creation of a man.

  (第4段)But it would be misleading(易误解的) to suggest(提出) that this book (这本书)is just(仅仅) about Chris. It is truly a novel of a place and its people. Its(考点词) opening section tells of(讲述) Kinraddie’s long(长的, 渴望) history, in a language that imitates(模仿) the place’s changing(不断变化的) patterns(模式, 图案) of speech (language的词义相关词)and writing(写作).

  4.A. 利用问题句及被选项中的特征词和特征结构(Evan, Chris, Germans, French army, British troopd, Russian soldiers)作为答案线索, 在文章中查找答案相关句:

  (第3题答案相关句)It is truly a novel of a place and its people. Its opening section tells of Kinraddie’s long history, in a language that imitates the place’s changing patterns of speech and writing.

  The story itself is amazingly fill of characters and incidents. It is told from Chris’ point of view but also from that of the gossiping community, a community where everybody knows everybody else’s business and nothing is ever forgotten.

  (第6段)Sunset Song has a social theme too. It is concerned with what Grassic Gibbon perceives as the destruction of traditional Scottish rural life first by modernization and then by World War I. Gibbon tried hard to show how certain characters resist the war. Despite(尽管) this, the war takes away (带走)Chris’ husband(丈夫), Ewan Tavendale. The war(战争) finally(最终) kills(杀死) Ewan, but(考点提示词) not in the way (方式, 方法)his widow(遗孀) is told(被告诉). In fact(实际上), the Germans aren’t responsible for (造成)this death(死亡), but his own(自己的) side(一方,侧面, 边). He is shot(被枪杀) because he is said to (据说)have run away (逃跑)from a battle(战场).

  答案相关句(第6段中的倒数第3句和第4句)说“战争最终夺去了Evan的生命, 但是不是象他的遗孀被告知的那样。实际上不是德国人应该对他的死亡负责, 而是他自己那边的人杀死了他 ”, 而问题问“根据Chris的说法, 谁造成了Evan的死亡?”,因为Chris被告知的消息是“她的丈夫是被德国人杀死的”, 所以有此推测出Chris认为是德国人杀死了她的丈夫。

  5.C. 利用备选项中的共有结构(the end of)及共有词语(life), 及选项中的其他细节信息结构(heroine’s life, one’s life, traditional life, day)作为答案线索, 在文章中查找答案相关句(关注文章结尾部分的语句):

  (最后一段)If the novel(小说) is about(关于) the end of one way of life(生活方式) it also(也) looks ahead(朝前看,计划未来). It is a “Sunset Song” but is concerned (关注)too with the new Kinraddie, indeed of (而不是)the new European world(新欧洲). Grassic Gibbon went on to publish two other novels about the place that continue its story.

  最后一段的第1句是答案相关句, 该句说“如果小说是关于意中生活方式的结束, 那么它同时也是朝前看的”, 因此判断C是答案。

  第3篇

  Husband and Wife by Arrangement

  Some Japanese still get married by parents' arrangement. Yoshio and Hiromi Tanaka, a young Japanese couple living in the United States, told the story of their arranged marriage. " We didn't marry for love in the Western sense. We got married in the traditional Japanese way. Our parents arranged our marriage through a matchmaker(媒人). In Japan we believe that marriage is something affecting the whole family rather than a matter concerning only the young couple. So we think it is very important to match people according to their social background, education and so on. When our parents thought it was time for us to get married, they went to a local matchmaker and asked her for some suggestions. We discussed the details and looked at the photos she sent, and then our parents asked her to arrange a 'marriage interview' for the two of us.

  A Japanese marriage interview is held in a public place, such as a hotel or a restaurant, and is attended by the boy and the girl, their parents and the matchmaker. Information about the couple and their families is exchanged over a cup of tea or a meal. Then the boy and the girl are left alone for a short time to get to know each other. When they return home they have to tell the matchmaker whether they want to meet again or not.

  Yoshio continued, " when our parents realized we were serious about each other, they started to make arrangements for our wedding. My family paid the marriage money to Hiromi's. This is money to help pay for the wedding ceremony and for setting up the house afterwards. We also gave her family a beautiful ornament(装饰品) to put in the best room of their house, so everyone knew that Hiromi was going to marry.

  1. the Japanese think of the marriage of a young couple as

  A. a sign showing the love between them.

  B. an opportunity for their parents to show their love for their children.

  C. a private affair for the boy and the girl.

  D. an important matter having influence on the whole family.

  .
       
       
       
        www.59wj.com

  2. In arranging a marriage in Japan, the matchmaker plays all of the following roles except

  A. making arrangement for the wedding.

  B. proving the information the families need.

  C. arranging the "marriage interview"

  D. attending the "marriage interview"

  3. according to the passage, the best time to make arrangement for the wedding is

  A. when the young couple agree to meet again.

  B. when the young couple are sincere about their relation.

  C. when the parents think it is time for their children to get married.

  D. when the parents are well-informed about each other's family.

  4. in the traditional Japanese way of marriage, the marriage money given by the boy's family is used for

  A. the matchmaker's pay

  B. the "marriage interview"

  C. the wedding ceremony and the new house

  D. the girl's wedding clothes

  5. According to the passage, what plays the most important role in the matching of young people in Japan?

  A. Their parents' attitude.

  B. Their family background.

  C. Their occupation.

  D. Their love for each other.

  标准答案:D,A,B,C,B

  第五部分:补全短文(每题2分,共10分)

  阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放会文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置。

  Three attitudes to life

  __1__. You may approach life with the philosophy of the vegetable, in which case your life will consist in being born, eating, drinking, sleeping mating, growing old, and dying.

  __2__. A great many so-called successful men and women believe that life is a business, and they arrange their conduct and behavior accordingly. If you believe that life is a business your first question of life, naturally, is “what do I get out of it?” __3__.

  The great majority of human beings today look at life as if it were a business.__4__.

  The third attitude toward life is the approach of the artist. Here the basic philosophy is “what can I put into it? ”, and the basic relation of the individual to his follow-men is one of cooperation and common sense.__5__. The more we investigate and the more we learn about living the more we become convinced that the artistic attitude is the only one which is consistent with human happiness.

  A. In a word based on this attitude, happiness becomes a matter of successful competition.

  B. As a human being you have the choice of three basic attitudes towards life.

  C. Their basic philosophy is one of competition and efficiency.

  D. The second basic attitude is to look at life as if it were a business.

  E. This point of view has been proved by history; for history remembers best those who have contributed most richly to the interests of their follow-men.

  F. Is a proper attitude of life sure to bring about a happy life?

  标准答案:B,D,A,C,E

  .
       
       
       
如果觉得《2017职称英语考试精选模拟试题(综合类C级)》综合类,zcyy不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 职称英语考试 - 模拟试题 - 综合类,zcyy,
在百度中搜索相关文章:2017职称英语考试精选模拟试题(综合类C级)
在谷歌中搜索相关文章:2017职称英语考试精选模拟试题(综合类C级)
在soso中搜索相关文章:2017职称英语考试精选模拟试题(综合类C级)
在搜狗中搜索相关文章:2017职称英语考试精选模拟试题(综合类C级)
相关分类导航|
热门推荐|