2017年职称英语考试综合C级模拟试题(一)

日期:03-01| http://www.59wj.com |综合类|人气:239

2017年职称英语考试综合C级模拟试题(一)

  第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)

  下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。

  1. The normal price of a ticket for an adult is $230.

  A) ordinary   B)proper  C) fair  D)medium

  2.We have to ask them to quit talking in order that all people present could hear us clearly.

  A) decrease  B)cease  C) continue  D)keep on

  3.The Klondike was the scene of one of the biggest gold rushes the world has ever known.

  A) location   B)view  C) event  D)landscape

  4. Of the reptile groups, the snake group was the final one to appear.

  A) last   B)best  C) ugliest   D)longest

  5.Colleges and universities usually give diplomas or certificates to students who complete course requirements adequately.

  A) responsibly  B)sufficiently  C) patiently  D)successfully

  6.A will is a document written to ensure that the wishes of the deceased are realized.

  A) fulfilled   B) accepted  C) advocated  D) received

  7. She has been the subject of massive media coverage.

  A) extensive  B) negative  C) expensive  D)active

  8.The conference explored the possibility of closer trade links.

  A) rejected  B) investigated  C)proposed   D)postponed

  9. What were the effects of the decision she made?

  A) reasons   B)results  C) causes   D)bases

  10. The sea was calm and still.

  A) quite  B)quiet  C) yet  D)rough

  11. In a bullfight, it is the movement, not the color, of objects that arouses the bull.

  A) confuses  B)excites  C) scares  D)diverts

  12. Mary called me up very late last night.

  A) shouted at me   B)visited me  C) telephoned me  D)waked me

  13. Mary gets up at the same time every morning.

  A) arises  B)raises  C) arrives  D)stands up

  14. Susan is looking for the dictionary, which she lost yesterday.

  A) finding  B)looking up  C) looking at  D)trying to find

  15. All the people assembled at Marys house.

  A) collected  B)fixed  C) asserted  D)assist

  第二部分:阅读判断(每题1分,共七分)

  阅读下面这篇短文,短文后列出了七个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑.(难度B/C级)

  The Barbie Dolls

  In the mid 1940s, the young ambitious Duo Ruth and Elliott Handler, owned a company that made wooden pictures frames. It was in 1945 that Ruth and Elliot Handler jointed with their close friend Harold Mattson to form a company that would be known for the most famous and successful doll ever created. The company would be named Mattel, MATT for Mattson, and EL for Elliot.

  .
       
       
       
        www.59wj.com

  In the mid 1950s, while visiting Switzerland, Ruth Handler purchased a German Lilli doll. Lilli was a sharply, pretty fashion doll first made in 1955. She was originally fashioned after a famous cartoon character in the West German Newsletter, Build.

  Lilli is the doll that would inspire Ruth Handler to design the Barbie doll. With the help of her technicians and engineers at Mattel, Barbie was born. Ruth then hired Charlotte Johnson, a fashion designer, to create Barbies wardrobe. It was in 1958 that the patent for Barbie was obtained. This would be a fashion doll unlike any of her time. She would be long limited, sharply, beautiful, and only 11.5 inches tall. Ruth and Elliot would name their fashion doll after their own daughter, Bardie.

  In 1959, the Barbie doll would make her way to the New York show and receive a cool reception from the toy buyers.

  Barbie has undergone a lot of changes over the years and has managed to keep up with current trends in hairstyles, madeup and clothing. She is a reflection of the history of fashion since her introduction to the toy market.

  Barbie has a universal appeal and collectors both young and old enjoy time spent and memories made with their dolls.

  1.When Ruth and Eliiot Handler was young, they had a strong desire to be highly successful.

  A. right B. wrong C not mentioned

  2. Harold Mattson, Ruth and Elliot Handler owned Mattel.

  A. right B. wrong C not mentioned

  3. Lilli, who took the shape of a pretty girl, was fashioned after a German doll.

  A. right B. wrong C not mentioned

  4. Ruth Handlers inspiration for the design of Barbie doll come from a fashion designer.

  A. right B. wrong C not mentioned

  5. Since 1959 more and more people are in the market for the Barbie doll.

  A. right B. wrong C not mentioned

  6. Since the birth of the Barbie doll it has served as a sign to show the tendency of the fashion.

  A. right B. wrong C not mentioned

  7. The Barbie doll has undergone many changes over the years.

  A. right B. wrong C not mentioned

  第三部分:概括大意与完成句子 (每题1分,共8分)

  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)1---4 题要求从所给的6个选项中为第2--5 段每段选择1个正确的小标题;(2)第5--8题要求从所给的6个选项中选择4个正确的选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。(难度B/C级,偏向B级)

  Transport and Trade

  1 Transport is one of the aids to trade. By moving goods from places where they are plentiful to places where they are scarce, transport adds to their value. The more easily goods can be brought over the distance that separates producer and consumer, the better for trade. When there were no railways, no good roads, no canals, and only small sailing ships, trade was on a small scale.

  2 The great advances made in transport during the last two hundred years were accompanied by a big in crease in trade. Bigger and faster ships enabled a trade in meat to develop between Britain and New Zealand, for instance. Quicker transport makes possible mass-production and big business, drawing supplies from, and selling goods to, all parts of the global. Big factories could not exist without transport to carry the large number of workers they need to and from their homes. Big city stores could not have developed unless customers could travel easily from the suburbs and goods delivered to their homes. Big cities could not survive unless food could be brought from a distance.

  3 Transport also prevents waste. Much of the fish landed at the ports would be wasted if it could not be taken quickly to inland towns. Transport has given us a much greater variety of foods and goods since we no longer have to live on what is produced locally. Foods, which at one time could be obtained only during a part of the year, can now be obtained all through the year. Transport has raised the standard of living.

  4 By moving fuel, raw materials, and even power, as, for example, through electric cables, transport has led to the establishment of industries and trade in areas where they would have been impossible before. Districts and countries can concentrate on making things which they can do better and more cheaply than others and can then exchange them with one another. The cheaper and quicker transport becomes, the longer the distance over which goods can profitably be carried. Countries with poor transport have a lower standard of living.

  .
       
       
       
        www.59wj.com

  5 Commerce requires not only the moving of goods and people but also the carrying of messages and information. Means of communication, like telephones, cables and radio, send information about prices, supplies, and changing conditions in different parts of the world. In this way, advanced communication systems also help to develop trade.

  1.Paragraph 2___________

  A. Higher living standard

  B. Importance of transport in trade

  2.Paragraph 3 ___________

  C. Various means of transport

  D. Birth of transport-related industries and trade

  3.Paragraph 4 ___________

  E. Role of information in trade

  F. public transportation

  4.Paragraph 5 ___________

  5.The development of modern means of transport _____________.

  6.Only when goods can be carried to all parts of the world quickly ____

  _________.

  7.Transport has made it possible for people to eat whatever food they want _____________.

  8.In the trade of modern society the transmission of information plays as important a role as _____________.

  A. to send goods to various parts of the world

  B. at any time during the year

  C. has greatly promoted trade

  D. is it possible to produce on a large scale

  E. the transport of goods

  F. it is possible to produce on a large scale

  第四部分:阅读理解(每题3分,共45分)

  下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。

  Husband and Wife by Arrangement(难度B/C级)

  Some Japanese still get married by parents arrangement. Yoshio and Hiromi Tanaka, a young Japanese couple living in the United States, told the story of their arranged marriage. We didnt marry for love in the Western sense. We got married in the traditional Japanese way. Our parents arranged our marriage through a matchmaker(媒人). In Japan we believe that marriage is something affecting the whole family rather than a matter concerning only the young couple. So we think it is very important to match people according to their social background, education and so on. When our parents thought it was time for us to get married, they went to a local matchmaker and asked her for some suggestions. We discussed the details and looked at the photos she sent, and then our parents asked her to arrange a marriage interview for the two of us.

  A Japanese marriage interview is held in a public place, such as a hotel or a restaurant, and is attended by the boy and the girl, their parents and the matchmaker. Information about the couple and their families is exchanged over a cup of tea or a meal. Then the boy and the girl are left alone for a short time to get to know each other. When they return home they have to tell the matchmaker whether they want to meet again or not.

  Yoshio continued, when our parents realized we were serious about each other, they started to make arrangements for our wedding. My family paid the marriage money to Hiromis. This is money to help pay for the wedding ceremony and for setting up the house afterwards. We also gave her family a beautiful ornament(装饰品) to put in the best room of their house, so everyone knew that Hiromi was going to marry.

  .
       
       
       
        www.59wj.com

  2.In arranging a marriage in Japan, the matchmaker plays all of the following roles except

  A.making arrangement for the wedding.

  B.proving the information the families need.

  C.arranging the marriage interview

  D.attending the marriage interview

  3.according to the passage, the best time to make arrangement for the wedding is

  A.when the young couple agree to meet again.

  B.when the young couple are sincere about their relation.

  C.when the parents think it is time for their children to get married.

  D.when the parents are well-informed about each others family.

  4.in the traditional Japanese way of marriage, the marriage money given by the boys family is used for

  A.the matchmakers pay

  B.the marriage interview

  C.the wedding ceremony and the new house

  D.the girls wedding clothes

  5.According to the passage, what plays the most important role in the matching of young people in Japan?

  A.Their parents attitude.

  B.Their family background.

  C.Their occupation.

  D.Their love for each other.

  One-room Schools(难度C/B级)

  One-room schools are part of the heritage of the United States, and the mention of them makes people feel a vague longing for “the way things were2” One-room schools are an endangered species, however. For more than a hundred years, one-room schools have been systematically shut down and their students away to centralized schools. As recently as 1930 there were 149,000 one-room schools in the United States. By 1970 there were 1,800. Today, of the nearly 800 remaining one-room schools, more than 350 are in Nebraska. The rest are scattered through a few other states that have on their road maps wide-open spaces between towns.

  Now that there are hardly any left, educators are beginning to think that maybe there is something yet to be learned from one-room schools, something that served the pioneers that might serve as well today. Progressive educators have come up with progressive-sounding names like “peer-group teaching” and “multi-age grouping” for educational procedures that occur naturally in the one-room school. In a one-room school the children teach each other because the teacher is busy part of the time teaching someone else. A fourth grader can work at a fifth-grade level in math and a third –grade level in English without the stigma associated with being left back or the pressures of being skipped ahead. A youngster with a learning disability can find his or her own level without being separated from the other pupils In larger urban and suburban schools today, this is called “mainstreaming”. A few hours in a small school that has only one classroom and it becomes clear why so many parents feel that one of the advantages of living in Nebraska is that their children have to go to a one-room school.

  1. It is implied in the passage that many educators and parents today feel that one-room schools

  A)need to be shut down.

  B)are the best in Nebraska.

  C)are a good example of the good old days.

  D)provide good education.

  2. Why are one-room schools in danger of disappearing?

  A)Because they all exist in one state.

  B)Because they skip too many children ahead.

  C)Because there is a trend toward centralization.

  D)Because there is no fourth-grade level in any of them.

  .
       
       
       
        www.59wj.com

  3. What is mentioned as a major characteristic of the one-room school system in the second paragraph?

  A)Some children have to be left back.

  B)Teachers are always busy.

  C)Pupils have more freedom.

  D)Learning is not limited to one grade level at a time.

  4.Which of the following can best describe the author’s attitude toward one-room schools?

  A)Praising.

  B)Angry.

  C) Critical.

  D) Humorous.

  5.It can be inferred from the last sentence that parents living in Nebraska

  A)don’t like centralized schools.

  B)received education in one-room schools.

  C)Prefer rural life to urban one.

  D)Come from other states.

  Bus travel now and then ( 难度C/B级)

  Nobody, except perhaps little children, considers a journey in a bus as exciting experience. Although there are thousands of cars on the roads, more people travel by bus than by car. Workers rushing to their offices or factories, children hurrying to school, housewives going shopping, use buses. For cities without other public transport services, if all the buses were to stop running for a day, work would come to a standstill in hundreds of offices and factories and most classrooms would be deserted.

  Buses today are large and have comfortable seats, mostly facing the front. To get the driver to stop at a bus-stop, a passenger has merely to push a button, which rings a bell placed near the driver. The bus schedule for the city is well planned, and seldom does one have to wait very long to catch a bus. One can go from almost any part of the city to another by bus.

  Of course, there are drawbacks in bus travel. Often the buses are filled to capacity, especially during the rush-hours, and then one may have to wait longer than usual at a bus-stop for a bus with space for more passengers. If one gets into a crowded bus, one may have to remain standing throughout the journey holding on to a leather strap. This can be quite uncomfortable and even a little dangerous, as one may be jerked off one’s feet if the bus stops or starts suddenly.

  In spite of the inconveniences, we should be grateful for the advantages of bus travel today. The situation was quite different a generation or two ago. In the early 1830’e buses were much smaller than they are now. They did not run to a proper timetable. To catch a bus one stood at a bus-stop(many roads did not even have bus-stops), and took one’s chance. Buses took in as many passengers as could squeeze in. passengers sat on benches placed on either side of the bus, facing each other.

  1. In a big city, cars are less important than buses because ___.

  A. cars carry far fewer people

  B. car travel is less exciting

  C. cars are more expensive

  D. cars are inconvenient

  2. In order to get off the bus, a passenger has to ___.

  A. shout to the driver

  B. push some buttons

  C. jump off the bus

  D. ring a special bell

  .
       
       
       
        www.59wj.com

  3. Bus travel nowadays ___.

  A. is worse than before

  B. is no better than before

  C. is more convenient than before

  D. is the same as before

  4. What may happen when one is standing in a crowded bus?

  A. one may be forced to leave the bus

  B. one may not have to pay the fare

  C. one may become suffocated

  D. one may lose one’s balance

  5. We can deduce from the fourth paragraph that in former times bus services were ___.

  A. eventful

  B. irregular

  C. efficient

  D. well planned

  第五部分:补全短文(每题2分,共10分)

  阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放会文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置。

  Three attitudes to life (难度C/B级)

  __1__. You may approach life with the philosophy of the vegetable, in which case your life will consist in being born, eating, drinking, sleeping mating, growing old, and dying.

  __2__. A great many so-called successful men and women believe that life is a business, and they arrange their conduct and behavior accordingly. If you believe that life is a business your first question of life, naturally, is “what do I get out of it?” __3__.

  The great majority of human beings today look at life as if it were a business.__4__.

  The third attitude toward life is the approach of the artist. Here the basic philosophy is “what can I put into it? ”, and the basic relation of the individual to his follow-men is one of cooperation and common sense.__5__. The more we investigate and the more we learn about living the more we become convinced that the artistic attitude is the only one which is consistent with human happiness.

  A. In a word based on this attitude, happiness becomes a matter of successful competition.

  B. As a human being you have the choice of three basic attitudes towards life.

  C. Their basic philosophy is one of competition and efficiency.

  D. The second basic attitude is to look at life as if it were a business.

  E. This point of view has been proved by history; for history remembers best those who have contributed most richly to the interests of their follow-men.

  F. Is a proper attitude of life sure to bring about a happy life?

  第6部分:完型填空 (每题1分,共15分)

  阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案,并涂在答题卡相应的位置上。

  Prolonging life (难度B/C级)

  Scientists know that there are two basic approaches to prolonging life. One approach is the __1__ of the diseases that generally __2__ older people – diseases such as cancer, heart attack and stokes. __3__ is the delay of the process of growing old – the __4__ of the body.

  .
       
       
       
        www.59wj.com

  In recent years scientific researchers have spent much time in the study of the process of aging. They believe __5__, within a few years, they will develop the knowledge and the __6__ to delay the aging process for 10 to 15 years. The __7__ will be that more people will live longer, more healthful lives. At present, scientists believe that __8__ the right diet, exercise, medical __9__, and mental attitude many people can live to be 100 years old.

  Gerontologists, people who __10__ studies of the problems of growing old, are investigating __11__ body cells slow down and __12__ die. They feel that delaying this slowing down process would help postpone death. In a number of American universities, scientists are __13__ the activity of cells, the effects of diet and internal body temperature __14__ aging. If their studies are successful, the results should help improve the quality of life for older people in the next few years, __15__ increase the life span of the next generation.

  1. A) elimination   B) deletion  C) demonstration   D) conduction

  2. A) effect   B) affect   C) reflect   D) perfect

  3.  A) Others   B) Another   C) The other   D) One more

  4. A) decaying    B) deleting  C) decreasing   D) weighing

  5.  A) which   B) what   C) that   D) having been

  6.  A) capability  B) capacity  C) probability   D) ability

  7. A) conclusion  B) result  C) summary  D) sequence

  8. A) about   B) over   C) with  D) on

  9. A) treat  B) suggestion  C) proposal  D) advice

  10. A) major in   B) engage in  C) specialize in   D) interest in

  11. A) why  B) what  C) that  D) because

  12. A) considerably  B) suddenly   C) eventually   D) actually

  13. A) discussing   B) concerning    C) studying  D) searching

  14. A) with   B) on   C) over  D) within

  15. A) as much   B) as much as    C) so far as  D) as well as

  参考答案:

  词汇:

  1A 2B 3A 4A 5B

  6A 7A 8B 9B 10B

  11B 12C 13A 14D 15A

  阅读判断:

  1A 2A 3B 4B 5C

  6B 7A

  概括大意,完成句子:

  1B 2A 3D 4E 5C

  6D 7B 8E

  阅读理解:

  1D 2A 3B 4C 5B

  1D 2C 3D 4A 5A

  1A 2D 3C 4D 5B

  补全短文:

  1B 2D 3A 4C 5E

  完型填空:

  1A 2B 3C 4A 5C

  6D 7B 8C 9D 10C

  11A 12C 13C 14B 15D

  .
       
       
       
如果觉得《2017年职称英语考试综合C级模拟试题(一)》综合类,zcyy不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 职称英语考试 - 模拟试题 - 综合类,zcyy,
在百度中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合C级模拟试题(一)
在谷歌中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合C级模拟试题(一)
在soso中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合C级模拟试题(一)
在搜狗中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合C级模拟试题(一)
相关分类导航|
热门推荐|