2017年职称英语考试综合类A级模拟试题(一)

日期:03-01| http://www.59wj.com |综合类|人气:427

2017年职称英语考试综合类A级模拟试题(一)

  .  .

  一、单选题(下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。)

  1、1 She was to success.

  A fast B quick

  C near D tight

  A B C D

  标准答案: c

  2、 The two girls look .

  A beautiful B similar

  C pretty D attractive

  A B C D

  标准答案: b

  3、 The boy is .

  A clever B naughty

  C difficult D active

  A B C D

  标准答案: a

  4、 Everybody was to see Mary back.

  A sorry B sad

  C angry D happy

  A B C D

  标准答案: d

  5、 What is your life?

  A plan B aim

  C arrangement D idea

  A B C D

  标准答案: b

  .
       
       
        www.59wj.com

  6、 Jack was .

  A fired B fined

  C exhausted D criticized

  A B C D

  标准答案: a

  7、 John is about pop music

  A sorry B mad

  C concerned D worried

  A B C D

  标准答案: b

  8、 It is the movement, not the color, of objects that the bull

  A frightens B scares

  C arouses D confuses

  A B C D

  标准答案: c

  9、 It is highly that she will arrive today.

  A probably B very

  C hardly D possibly

  A B C D

  标准答案: b

  10、 I am feeling more healthy than I was

  A many B no

  C much D some

  A B C D

  标准答案: c

  .
       
       
        www.59wj.com

  11、 Since ancient times people have found various ways to meat

  A eat B cook

  C freeze D keep

  A B C D

  标准答案: d

  12、 We packed up the things we had accumulated (积累) over the three years and left.

  A late B recent

  C past D final

  A B C D

  标准答案: c

  13、 The expedition reached the at 10:30 that morning

  A bottom of the mountain B foot of the mountain

  C top of the mountain   D starting point

  A B C D

  标准答案: c

  14、 There is always excitement at the Olympic Games when an athlete a previous record of performance.

  A beats B destroys

  C maintains D defends

  A B C D

  标准答案: a

  15、 The president that we should bring the meeting to a close.

  A stated B said

  C suggested D announced

  A B C D

  标准答案: c

  .
       
       
        www.59wj.com

  二、匹配题(概括大意与完成句子(每题1分,共8分))

  16、 Successful Language Learners

  Some people seem to have a knack for learning languages. They can pick up new vocabulary, master rules or grammar, and learn to write in the new language more quickly than others. They do not seem to be any more intelligent than others, so what makes language learning so much easier for them? Perhaps if we take a close look at these successful language learners, we may discover a few of the techniques which make language learning easier for them.

  First of all, successful language learners are independent learners. They do not depend on the book or the teacher; they discover their own way to learn the language. Instead of waiting for the teacher to explain, they try to find the patterns and the rules for themselves. They are good guessers who look for clues and form their own conclusions. When they guess wrong, they guess again. They try to learn from mistakes.

  Successful language learning is active learning. Therefore, successful learners do not wait for a chance to use the language; they look for such a chance. They find people who speak the language and they ask these people to correct them when they make a mistake. They will try anything to communicate. They are not afraid to repeat what they hear or to say strange things; they are willing to make mistakes and try again. When communication is difficult, they can accept information that is inexact or incomplete. It is more important for them to learn to think in the language than to know the meaning of every word.

  Finally, successful language learners are learners with a purpose. They want to learn the language because they are interested in the language and the people who speak it. It is necessary for them to learn the language in order to communicate with these people and to learn from them. They find it easy to practice using the language regularly because they want to learn with it.

  What kind of language learner are you? If you are a successful language learner, you have probably been learning independently, actively, and purposefully. On the other hand, if your language learning has been less than successful, you might as well try some of the techniques outlined above.

  1. Paragraph 1__________

  2. Paragraph 2__________

  3. Paragraph 3__________

  4. Paragraph 4__________

  A. Ways to Learn a Language Successfully

  B. Learning a language Purposefully

  C. Learning a Language Actively

  D. Learning a Language Independently

  E. Learning from Mistakes

  F. Learning to Think in the Target Language

  标准答案: A,D,C,B

  .
       
       
        www.59wj.com

  17、

  5. Successful language learners derive conclusions___________

  6. Independent Language learners rely on themselves___________

  7. Active language learners seize every opportunity______________

  8. The author wrote this text_________________

  A. to discover sentence patterns and grammatical rules

  B. to expand vocabulary

  C. to use the target language

  D. to encourage unsuccessful language learners to learn independently, actively and purposefully

  E. from clues

  F. to say strange things

  标准答案: E,A,C,D

  三、案例分析题(阅读判断(每题1分,共7分);补全短文(每题2分,共10分);阅读理解(每题3分,共45分);完形填空(每题1分,共15分))

  18、  TV Game Shows

  One of the most fascinating things about television is the size of the audience. A novel can be on the "best seller" lists with a sale of fewer than 100,000 copies, but a popular TV show might have 70 million TV viewers. TV can make anything or anyone well-known overnight.

  This is the principle behind "quiz" or "game" shows, which put ordinary people on TV to play a game for prizes and money. A quiz show can make anyone a star, and it can give away thousands of dollars in the U.S. and almost everyone watched them. Charles Van Doren, an English instructor, became rich and famous after winning money on several shows. He even had a career as a television personality. But one of the losers proved that Charles Van Doren was cheating. It turned out that the show's producers who were pulling the strings, gave the answers to the most popular contestants beforehand. Why? Because if the audience didn't like the person who won the game, they turned the show off. The result of this cheating was a huge scandal. Based on his story, a movie under the title "Quiz Show" is on 40 years later.

  Charles Van Doren is no longer involved with TV. But game shows are still here, though they aren't taken as seriously. In fact, some of them try to be as ridiculous as possible. There are shows that send strangers on vacation trips together, or that try to cause newly-married couples to fight on TV, or that punish losers by humiliation them. The entertainment now is to see what people will do just to be on TV. People still win money, but the real prize is to be in front of an audience of millions.

  1. TV can make a beggar world-famous overnight.

  A. Right

  B. Wrong

  C. Not mentioned

  .
       
       
        www.59wj.com

  2. The principle behind "quiz" and "game" shows is to put ordinary people on TV to play a game for prizes and money.

  A. Right

  B. Wrong

  C. Not mentioned

  3. Prizes and money are usually provided by TV stars and large companies for winners.

  A. Right

  B. Wrong

  C. Not mentioned

  4. One of the TV personalities, Charles Van Doren was proved to be cheating by persuading the Show's producers to give him the answers beforehand.

  A. Right

  B. Wrong

  C. Not mentioned

  标准答案: A,B,C,B

  19、

  5. The huge scandal of cheating in TV game shows was not exposed until 40 years later in the movie "Quiz Show".

  A. Right

  B. Wrong

  C. Not mentioned

  6. Nowadays game shows are not treated as seriously as they used to be.

  A. Right

  B. Wrong

  C. Not mentioned

  7. Winners of present-day TV game shows no longer get money from the shows.

  A. Right

  B. Wrong

  C. Not mentioned

  KEYS: ABCBBAB

  标准答案: B,A,B

  .
       
       
        www.59wj.com

  20、

  TV Shows and Long Bus Trips

  Long bus rides are like televisions shows. They have a beginning, a middle, and an end---with commercials thrown in every three or four minutes. The commercials are unavoidable. They happen whether you want them or not. Every couple of minutes a billboard glides by outside the bus window. "Buy Super Clean Toothpaste." "Drink Good'n Wet Root Beer." "Fill up with Pacific Gas." Only if you sleep, which is equal to turning the television set off, are you spared the unending cry of "You Need It! Buy It Now!"

  The beginning of the ride is comfortable and somewhat exciting, even if you've traveled that way before. Usually some things have changed---new houses, new buildings, sometimes even a new road. The bus driver has a style of driving and it's fun to try to figure it out the first hour or so. If the driver is particularly reckless or daring, the ride can be as thrilling as a suspense story. Will the driver pass the truck in time? Will the driver move into the right or the left-hand lane? After a while, of course, the excitement dies down. Sleeping for a while helps pass the middle hours of the ride. Food always makes bus rides more interesting. But you've got to be careful of what kind of food you eat. Too much salty food can make you very thirsty between stops.

  The end of the ride is somewhat like the beginning. You know it will soon be over and there's a kind of expectation and excitement in that. The seat of course, has become harder as the hours have passed. By now you've sat with your legs crossed, with your hands in your lap, with your hands on the arm rests---even with your hands crossed behind your head. The end comes just at no more ways to sit.

  1. According to the passage, what do the passengers usually see when they are on a long bus trip?

  A) Buses on the road.

  B) Films on television.

  C) Advertisements on the board.

  D) Gas stations.

  2. What is the purpose of this passage?

  A) To give the writer's opinion about long bus trips.

  B) To persuade you to take a long bus trip.

  C) To explain how bus trips and television shows differ.

  D) To describe the billboards along the road.

  3. the writer of this passage would probably favor

  A) bus drivers who weren't reckless

  B) driving alone.

  C) a television set on the bus.

  D) no billboards along the road.

  .
       
       
        www.59wj.com

  4. The writer feels long bus rides are like TV shows because

  A) the commercials both on TV shows and on billboards along the road are fun.

  B) they both have a beginning, a middle, and an end, with commercials in between.

  C) the drivers are always reckless on TV shows just as they are on buses.

  D) both traveling and watching TV are not exciting.

  5. The writer thinks that the end of the ride is somewhat like the beginning because both are

  A) exciting.

  B) comfortable.

  C) tiring.

  D) boring

  标准答案: C,A,D,B,A

  21、

  New Foods and the New World

  In the last 500 years, nothing about people---not their clothes, ideas, or languages---has changed as much as what they eat. The original chocolate drink was made form the seeds of the cocoa tree by South American Indians. The Spanish introduced it to the rest of the world during the 1500’s. And although it was very expensive, it quickly became fashionable. In London shops where chocolate drinks were served became important meeting places. Some still exist today.

  The potato is also from the New World. Around 1600, the Spanish brought it from Peru to Europe, where it soon was widely grown. Ireland became so dependent on it that thousands of Irish people starved when the crop failed during the "Potato Famine" of 1845-6, and thousands more were forced to emigrate to America.

  There are many other foods that have traveled from south America to the Old World. But some others went in the opposite direction. Brazil is now the world’s largest grower of coffee, and coffee is an important crop in Colombia and other South American countries. But it is native to Ethiopia. It was first made into a drink by Arabs during the 1400’s.

  According to an Arabic legend, coffee was discovered when a goatherd named Kaldi noticed that his goats were attracted to the red berries on a coffee bush. He tried one and experienced the "wide-awake" feeling that one-third of the world’s population now starts the day with.

  1. According to the passage, which of the following has changed the most in the last 500 years?

  A) Food.

  B) Chocolate.

  C) Potato.

  D) Coffee

  .
       
       
        www.59wj.com

  2. "Some" in "Some still exist today" means

  A) some cocoa trees.

  B) some chocolate drinks.

  C) some shops.

  D) some South American Indians.

  3. Thousands of Irish people starved during the "Potato Famine" because

  A) they were so dependent on the potato that they refused to eat anything else.

  B) they were forced to emigrate to America.

  C) the weather conditions in Ireland were not suitable for growing the potato.

  D) the potato harvest was bad.

  4. Coffee originally came from

  A) Brazil.

  B) Colombia.

  C) Ethiopia.

  D) Arabia.

  5. The Arabic legend is used to prove that

  A) coffee was first discovered by Kaldi.

  B) coffee was first discovered by Kaldi’s goats.

  C) coffee was first discovered in south American countries.

  D) coffee drinks were first made by Arabs.

  标准答案: A,C,D,C,D

  22、

  A Football Club

  During the 1970 season, the club played 42 matches: of these, 34 were League and Cup games, and the remainder were friendly matches. In the League, the Club finished in third place, two points behind the champions. Out of 28 League games, 16 were won, 8 were drawn and 4 were lost, whilst the Club managed to reach the semi-final of the Challenge Cup for the first time in its history. Of the eight friendly matches, four were won, two were drawn, and two were lost, but these defeats were at the hands of visiting teams whose standards were generally much higher than those of players of this area.

  .
       
       
        www.59wj.com

  At the same time, the standard of play shown by our own team was markedly superior to that seen in previous years, and this success is largely due to the intensive training programme which has been supervised by the team captain. In this connection, the provision of adequate training facilities must remain a priority, and the erection of an indoor gymnasium or hall in which the players can practise on wet evenings is essential. It would do much to supplement the outdoor training being carried on, and would help the Club in the recruitment of younger players.

  There are now 28 players registered with the Club, and many more have asked to join but have been discouraged by the fact that the Club fields only one team. With the improvement in the financial position, concerning which the Treasurer will report in a minute. I suggest that the Committee consider entering a team in the Second Division of the League.

  1. How many Cup matches did the Challenge Club play?

  A) 34

  B) 6

  C) 8

  D) 42

  2. What reason does the speaker give for the Club’s improved playing record?

  A) The provision of adequate training facilities.

  B) The erection of an indoor gymnasium.

  C) The intensive training under the team captain.

  D) The low standards of the visiting teams.

  3. In the second paragraph," this connection" refers to

  A) an indoor gymnasium.

  B) An indoor hall.

  C) The team captain.

  D) The intensive training programs.

  4. The committee may enter a team in the Second Division of the League because of

  A) its improved financial position.

  B) Its better training facilities.

  C) Its improved playing record.

  D) Its ambition to become famous.

  .
       
       
如果觉得《2017年职称英语考试综合类A级模拟试题(一)》综合类,zcyy不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 职称英语考试 - 模拟试题 - 综合类,zcyy,
在百度中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合类A级模拟试题(一)
在谷歌中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合类A级模拟试题(一)
在soso中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合类A级模拟试题(一)
在搜狗中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合类A级模拟试题(一)
相关分类导航|
热门推荐|