2017年职称英语考试综合类A级模拟试题(二)

日期:03-01| http://www.59wj.com |综合类|人气:878

2017年职称英语考试综合类A级模拟试题(二)

  .  .

  一、单选题(下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。)

  1、 She was a puzzle.

  A girl B woman

  C mystery D problem

  标准答案: c

  2、 Her speciality is heart surgery.

  A region B site

  C platform D field

  标准答案: d

  3、 France has kept intimate links with its former African territories.

  A private B friendly

  C strong D secret

  标准答案: b

  4、 You should have blended the butter with the sugar thoroughly.

  A mixed B spread

  C beaten D covered

  标准答案: a

  5、 The industrial revolution modified the whole structure of English society.

  A destroyed B broke

  C changed D smashed

  标准答案: c

  6、 Tickets are limited and will be allocated to those who apply first.

  A posted B sent

  C handed D given

  标准答案: d

  7、 The change in that village was miraculous.

  A amazing B conservative

  C insignificant D unforgettable

  标准答案: a

  .
       
       
        www.59wj.com

  8、 Customers often defer payment for as long as possible.

  A make B demand

  C obtain D postpone

  标准答案: d

  9、 Canada will prohibit smoking in all offices later this year.

  A remove B ban

  C eliminate D expel

  标准答案: b

  10、 She read a poem which depicts the splendor of the sunset.

  A declares B asserts

  C announces D describes

  标准答案: d

  11、 From my standpoint, this thing is just ridiculous.

  A point of view B field

  C knowledge D information

  标准答案: a

  12、 The latest census is encouraging.

  A statement B assessment

  C count D evaluation

  标准答案: c

  13、 The curious looks from the strangers around her made her feel uneasy.

  A different B proud

  C unconscious D uncomfortable

  标准答案: d

  14、 Reading the job ad, he wondered whether he was eligible to apply for it.

  A able B fortunate

  C competent D qualified

  标准答案: d

  .
       
       
        www.59wj.com

  15、 He was elevated to the post of prime minister.

  A promoted B pulled

  C lifted D treated

  标准答案: a

  二、匹配题 (概括大意与完成句子(每题1分,共8分))

  16、  Adult Education

  Voluntary learning in organized courses by mature men and women is called adult education. Such education is offered to make people able to enlarge and interpret their experience as adults. Adults may want to study something which they missed in earlier schooling, get new skills or job training, find out about new technological developments, seek better self-understanding, or develop new talents and skills.

  This kind of education may be in the form of self-study with proper guidance through the use of libraries, correspondence course, or broadcasting. It may also be acquired collectively in schools and colleges, study groups, workshops, clubs, and professional associations.

  Modern adult education for large numbers of people started in the 18th and 19th centuries with the rise of the Industrial Revolution. Great economic and social changes were taking place: people were moving from rural areas to cities; new types of work were being created in an expanding factory system. These and other factors produced a need for further education and re-education of adults.

  The earliest programs of organized adult education arose in Great Britain in the 1790s, with the founding of an adult school in Nottingham and a mechanics institute in Glasgow. The earliest adult education institution in the United States was founded by Benjamin Franklin and some friends in Philadelphia in 1727.

  People recognize that continued learning is necessary for most forms of employment today. For example, parts of the adult population in many countries find it necessary to take part in retraining programs at work of even to learn completely new jobs. Adult education programs are springing up constantly to meet these and other needs.

  练习:

  1. Paragraph 2__________.

  2. Paragraph 3__________.

  3. Paragraph 4__________.

  4. Paragraph 5__________.

  A Necessity for developing adult education

  B Early days of adult education

  C Ways of receiving adult education

  D Growth of adult education

  E Institutions of adult education

  F Definition of adult education

  标准答案: C,A,B,D

  .
       
       
        www.59wj.com

  17、

  5. Some adults want to learn _______________.

  6.There are various forms of adult education, including ____________.

  7. Adult education has been made necessary ___________.

  8. The earliest organized adult education _______________.

  A by social and economic changes

  B guided self-study and correspondence courses

  C by studying together with children

  D what they did not manage to learn earlier

  E dates back to the eighteenth century

  F mass production

  标准答案: D,B,A,E

  三、案例分析题 (阅读判断(每题1分,共7分);补全短文(每题2分,共10分);阅读理解(每题3分,共45分);完形填空(每题1分,共15分))

  18、

  TV Game Shows

  One of the most fascinating things about television is the size of the audience. A novel can be on the "best seller" lists with a sale of fewer than 100,000 copies, but a popular TV show might have 70 million TV viewers. TV can make anything or anyone well-known overnight.

  This is the principle behind "quiz" or "game" shows, which put ordinary people on TV to play a game for prizes and money. A quiz show can make anyone a star, and it can give away thousands of dollars in the U.S. and almost everyone watched them. Charles Van Doren, an English instructor, became rich and famous after winning money on several shows. He even had a career as a television personality. But one of the losers proved that Charles Van Doren was cheating. It turned out that the show's producers who were pulling the strings, gave the answers to the most popular contestants beforehand. Why? Because if the audience didn't like the person who won the game, they turned the show off. The result of this cheating was a huge scandal. Based on his story, a movie under the title "Quiz Show" is on 40 years later.

  Charles Van Doren is no longer involved with TV. But game shows are still here, though they aren't taken as seriously. In fact, some of them try to be as ridiculous as possible. There are shows that send strangers on vacation trips together, or that try to cause newly-married couples to fight on TV, or that punish losers by humiliation them. The entertainment now is to see what people will do just to be on TV. People still win money, but the real prize is to be in front of an audience of millions.

  1. TV can make a beggar world-famous overnight.

  A. Right

  B. Wrong

  C. Not mentioned

  .
       
       
        www.59wj.com

  2. The principle behind "quiz" and "game" shows is to put ordinary people on TV to play a game for prizes and money.

  A. Right

  B. Wrong

  C. Not mentioned

  3. Prizes and money are usually provided by TV stars and large companies for winners.

  A. Right

  B. Wrong

  C. Not mentioned

  4. One of the TV personalities, Charles Van Doren was proved to be cheating by persuading the Show's producers to give him the answers beforehand.

  A. Right

  B. Wrong

  C. Not mentioned

  标准答案: A,B,C,B

  19、

  5. The huge scandal of cheating in TV game shows was not exposed until 40 years later in the movie "Quiz Show".

  A. Right

  B. Wrong

  C. Not mentioned

  6. Nowadays game shows are not treated as seriously as they used to be.

  A. Right

  B. Wrong

  C. Not mentioned

  7. Winners of present-day TV game shows no longer get money from the shows.

  A. Right

  B. Wrong

  C. Not mentioned

  标准答案: B,A,B

  .
       
       
        www.59wj.com

  20、

  "Lemons" in Used Car Market

  Suppose that you, a college student of somewhat limited means, are in the market for a used pickup truck. The following ad in a local used car publication catches your eyes.

  1993 Ford Ranger, bilk, 4WD, a/c

  AM/FM/cass., showroom condition.

  Call 555-1234 after 5 p.m

  This is exactly the kind of vehicle you want, so you call to inquire about the price. The price you are quoted over the phone is $2,000 lower than the price for this model with this equipment listed in a used car guidebook. Instead of being ecstatic, however, you are suspicious.

  For many products, when you must pay less than the going rate, you believe you are getting a great deal. This is not necessarily the case for used cars or other durable goods(washing machines and television sets, for example) because with expensive products-or, what is essentially the same thing, products with high replacement costs-you must be particularly careful about getting a "lemon." Or a product of substandard quality.

  In addition to asking the price, the age of a car-or any other consumer durable-is a factor when you are trying to determine whether a seller is attempting to unload a lemon. While people have all sorts of reasons for wanting to sell their cars-even relatively new cars-most people hold off until they have put many thousands of miles on a car or until the used car is several years old. You would probably be as suspicious of a car that is "too new" as you would a car that is "too good " a deal. In fact, you are probably willing to pay a high price for a high-quality used car. While this price would certainly be acceptable to the seller, the competitive market might not facilitate such trades.

  1. The beginning of this passage assumes that college students

  A) are very clever but not very rich.

  B) Are very capable but not very diligent.

  C) Have limited material resources

  D) Are not rich.

  2. The passage indicated that, sometimes when you find a product of an unexpectedly low price.

  A) You are very happy/

  B) You are rather suspicious.

  C) You are filled with happiness as well as surprise.

  D) You feel uneasy.

  .
       
       
        www.59wj.com

  3."Lemon" in this passage refers to

  A) a kind of fruit.

  B) A kind of new car.

  C) A kind of expensive and high-quality car.

  D) A product of inferior quality.

  4.If you want to know if the seller is trying to unload a lemon, you

  A) take the age of the car into consideration.

  B) Take the price of the lemon into consideration

  C) Consider how many miles the car has run.

  D) Consider both the price as well as the age of the car.

  5.It can be concluded from the passage that in the used car market,

  A) used cars are generally cheap.

  B) Used cars are generally expensive

  C) Used cars are actually brand new

  D) Car buyers are willing to pay a high price for a used car.

  标准答案: D,B,D,D,A

  21、

  The Greatest Show on Earth

  The Olympic Game’s are the greatest festival of sport in the world. Every four years, a hundred or more countries send their best sportsmen to compete for the highest honors in sport. As many as 6,000 people take part in over 20 sports. For the winners, there are gold medals and glory. But there is honor, too, for all who compete, win or lose. That is in spirit of the Olympics-to take part is what matters.

  The Olympic Games always start in a bright color and action. The teams of all the nations parade in the opening ceremony and march round the track. The custom is for the Greek team to march in first. For it was in Greece that the Olympics began. The team of the country where the Games are being held- the host country-marches in last.

  The runner with the Olympic torch then enters the stadium and lights the flame. A sportsman from the host country takes the Olympic oath on behalf of all the competitors. The judges and officials also take an oath. After the sportsman march out of the stadium, the host country puts on a wonderful display?

  .
       
       
        www.59wj.com

  The competitions begin the next day. There are usually more than twenty sorts in the Games. The rule is that there must be at least fifteen. The main events are in track and field, but it is a few days before these sports start. Each day the competitors take part in a different sport-riding, shooting, swimming, and cross-country running. Points are gained for each event. Medals are awarded for the individual winners and for national teams.

  More and more women are taking part in the games. They first competed in 1900, in tennis and golf, which are no longer held in the Olympics, Women’s swimming events were introduced in 1912. But it was not until 1928 that there were any track and field events for women. Now, they compete in all but half a-dozen of the sports. In horse riding, shooting, and boat racing, they may compete in the same events as the men.

  1. why is there honor for the losers as well as for the winners?

  A)Because failure is the mother of the success.

  B)Because losers need encouragement, too.

  C)Because losers and winners should be equally treated.

  D)Because what really matters is to take part in the Olympic Games.

  2. Which of the following is a long-established practice in the opening ceremony?

  A)Runners enter the stadium with torches.

  B)Each team has to put on a wonderful display.

  C)The Greek team marches in first.

  D)Men and women were magnificent clothes.

  3. Who takes the Olympic oath?

  A)A judge from the host country.

  B)An official from the host country.

  C)A Greek sportsman.

  D)A sportsman from the host country.

  4. What the most important events in the Olympic Games?

  A)The track and field events.

  B)The horse-riding events.

  C)The swimming events.

  D)The boat-racing events.

  .
       
       
        www.59wj.com

  5. When did women start taking part in Olympic Games?

  A)In 1912.

  B)In 1900.

  C)In 1928.

  D)In 1924.

  标准答案: D,C,D,A,B

  22、

  One-room Schools

  One-room schools are part of the United States, and the mention of them makes people feel a vague longing for "the way things were." One-room schools are an endangered species, however. For more than a hundred years one-room schools have been systematically shut down and their students sent away to centralized schools. As recently as 1930 there were 149,000 one-room schools in the United States. By 1970 there were 1,800. Today, of the nearly 800 remaining one-room schools, more than 350 are in Nebraska. The rest are scattered through a few other states that have on their road maps wide-spaces between towns.

  Now that there are hardly any left, educators are beginning to think that maybe there is something yet to be learned form one-room schools, something that served the pioneers that might serve as well today. Progressive educators have come up with progressive-sounding names like "peer-group teaching" and "multi-age grouping" for educational procedures that occur naturally in the one-room schools. In a one-room schools the children teach each other because the teacher is busy part of the Time teaching someone else. A fourth grader can work at a fifth-grade level in math and a third-grade level in English without the stigma associated with being left back or the pressures of being skipped ahead. A youngster with a learning disability can find his or her own level without being separated from the other pupils. In larger urban and suburban schools today, this is called "mainstreaming". A few hours is a small school that has only one classroom and it becomes clear why so many parents feel that one of the advantages of living in Nebraska in their children have to go to a one-room school.

  1. It is implied in the passage that many educators and parents today feel that one-room schools

  A)need to be shut down.

  B)are the best in Nebraska.

  C)are a good example of the good old day.

  D)provide good education.

  2. Why are one-room schools in danger of disappearing?

  A)Because they all exist in one state.

  B)Because they skip too many children ahead.

  C)Because there is a trend towards centralization.

  D)Because there is no fourth-grade level in any of them.

  .
       
       
        www.59wj.com

  3. What is mentioned as a major characteristic of the one-room school in the second paragraph?

  A)Some children have to be left back.

  B)Teachers are always busy.

  C)Pupils have more freedom.

  D)Learning is not limited to one grade level at a time.

  4. Which of the following can best describe the author's toward one-room schools?

  A)Praising.

  B)Angry.

  C)Critical.

  D)Humorous.

  5. It can be inferred from the last sentence that parents living in Nebraska

  A)don't like centralized schools.

  B)received educational in one-room schools.

  C)prefer rural life to urban one.

  D)come from other states.

  标准答案: D,C,D,A,A

  23、  

Ludwig van Beethoven

  Ludwig van Beethoven, a major composer of the nineteenth century, overcame many personal problems to achieve artistic greatness.

  Born in Bonn, Germany, in 1770, be first studied music with the court organist, Gilles van der Eeden. His father was excessively strict and given to heavy drinking. When his mother died, Beethoven, ____(1)____, was named guardian of his two younger brothers. Appointed deputy court organist to Christian Gottlob Neefe at a surprisingly early age in 1782, Beethoven also played the harpsichord and the viola. In 1792 he was sent to Vienna by his patron, Count Ferdinand Waldstein, to study music under Haydn.

  Beethoven remained unmarried. Because of irregular payments from his publishers and erratic support from his patrons, ____(2)____. Continually plagued by ill health, he developed an ear infection which led to his tragic deafness in 1819.

  In spited of this handicap, ____(3)____. He completed mature masterpieces of great musical depth: three piano sonata, four string quartets, the Missa Solemnis, and the 9th Symphony. He died in 1827. His life was marked ____(4)____.

  .
       
       
如果觉得《2017年职称英语考试综合类A级模拟试题(二)》综合类,zcyy不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 职称英语考试 - 模拟试题 - 综合类,zcyy,
在百度中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合类A级模拟试题(二)
在谷歌中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合类A级模拟试题(二)
在soso中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合类A级模拟试题(二)
在搜狗中搜索相关文章:2017年职称英语考试综合类A级模拟试题(二)
相关分类导航|
热门推荐|