2017年10月自学考试英语(二)模拟题及解析(2)

日期:03-01| http://www.59wj.com |公共课模拟试题|人气:149

2017年10月自学考试英语(二)模拟题及解析(2)

  .

  I. Vocabulary and Structure 1.The bank is reported in the local newspaper ______ in broad daylight yesterday.

  A.being robbed

  B.having been robbed

  C.to have been robbed

  D.robbed

  [解析]句型….be said/reported/thought/believed to do sth.这句话的意思是:据当地地方报纸报道这家银行昨天在光天化日之下被抢劫。to have been robbed 是动词不定式的完成形式,表示动作发生在谓语动作之前。

  2.______ difficulties we may come across, we'll help one another to overcome them.

  A.Wherever

  B.Whatever

  C.However

  D.Whenever

  [解析]whatever引导的让步状语从句。这句话的意思是:不管我们会遇到什么困难,我们都将互相帮助去克服它们。however的后面经常接形容词。

  3. The eyes need several minutes to ______to the darkness.

  A.adjust

  B.adopt

  C.apply

  D.descend

  [解析]adjust to适应…. ,使适用;adopt 接受,采纳;apply 应用,申请;descend 下降 , 下来;本句的意思是:眼睛需要几分钟才能适应黑暗。

  4.Robots are programmed to ______ many jobs without human intervention.

  A.take on

  B.take up

  C.take over

  D.take in

  [解析]带有take 的词组辨析,take on呈现,承担;take up 占有,从事;take over 接管,接任;take in 吸收,欺骗。本句话的意思是:机器人被设定程序可以在无人干预下接管人的许多工作。

  .
        www.59wj.com

  5.It isn’t what you know ______ matters, but who you know.

  A.which

  B.that

  C.who

  D.why

  [解析]条件句句型It is + 被强调的部分+ that …….。本题的关键是要判断出是强调句。本句的意思是:重要的并不是你知道什么,而是你认识谁。

  6.______, the basketball match will be resumed on Thursday.

  A.Weather permits

  B.Weather permitting

  C.Weather is permitting

  D.Weather permitted

  [解析]本题的考点:分词的独立主格结构。Weather是permitting 的逻辑主语。这句话的意思是:天气允许 ,篮球赛就在星期四继续进行。

  7.Euthanasia doesn’t take into ______ that there are ways of caring for the dying.

  A.account

  B.amount

  C.access

  D.attention

  [解析]词组take…. into account 把….考虑进去;amount 的意思是总数,总额;access 进入之路;通路;入口;本句的意思是:安乐死没有考虑到照顾临终的病人有多种方式。

  8.A Filipino maid was executed in Singapore after being convicted of murder, ______ protests from various quarters.

  A.despite

  B.besides

  C.without

  D.beyond

  [解析]despite尽管,不管;besides 除了…之外,另外;without 没有….; beyond 除了,超越;本句的意思是:一个菲律宾女佣在被判谋杀罪后,在新加坡被处决,尽管有来自各方面的抗议。

  .
        www.59wj.com

  9.Parents, teachers in schools , work associates and communicators in or using the mass media are all capable of ______ our potential interests.

  A.arising

  B.arousing

  C.raising

  D.rising

  [解析]本题的考点是四个词型相近词的词义辨析:arouse唤醒,引起,激发(及物动词);arise 产生,发生(不及物动词);raise 增加,提高,上升(及物动词);rise 上升,上涨(不及物动词)。本句话的意思是:父母、学校教师、我们所做的工作以及大众传媒都能激发我们的潜在的兴趣。

  10.The problem of Jet Lag is one every international traveler comes ______ at some time.  A.along

  B.around

  C.across

  D.about

  Ⅱ.Cloze Test

  Some boys join the Navy(海军) when they are quite young, and are then given a course of training as sailors. It is a long course, both on land and at sea.During it, the boys study things like mathematics and science as well as learning to tie knots(系鞋带), fire guns and to 11 other practical things.

  One of the important things they are 12 is, of course, how to swim. In the old days, many sailors were unable to swim, 13 nowadays it is rare to find one that cannot.

  .
        www.59wj.com

  At one school for sailors, the swimming instructor was very good.He had never failed to teach anybody to swim by the time the course ended.One year, however, 14 was one particular boy on the training course 15 seemed quite unable to learn to swim.The instructor tried giving him extra lessons, but he had 16 success at all, whatever he did.In the end, as the time drew near for the course to end, he had to admit defeat.

  One day, he called the boy aside after the swimming lesson and said 17 him “ John, I have tried very hard to teach you to swim,but I have failed 18 the first time in my life.Now, I want to give you a piece of 19 . Listen carefully.”“Yes, sir,” answered the boy. “Well,”the instructor went on, “if you are ever in a ship and it sinks, just jump over the side into the sea, go right down to the bottom and run to the shore as 20 as you can. That is the only way you will save your life.”

  11. A.do

  B.teach

  C.finish

  D.watch

  答案:A

  [解析]根据上下文前面说到孩子们学习数学和科学以及学习怎样系鞋带,因此后面应该是填do, 做其它的一些实践活动。

  12.A. learned

  B.studied

  C.done

  D.taught

  答案:D

  [解析]根据上下文判断,这句话的意思是:其中最重要的是教给孩子怎样游泳。

  .
        www.59wj.com

  13.A. since

  B.but

  C.when

  D.because

  答案:B

  [解析]本题是上下文逻辑关系题,根据上下文可以判断出是转折的关系,所以选But。

  14.A.this

  B.that

  C.there

  D.what

  答案:C

  [解析] there be 句型。

  15.A. whom

  B.which

  C.who

  D.what

  答案:C

  [解析]本题是逻辑关系题,考查定语从句,这个句子中boy 是先行词,因此用who来引导,who在定语从句中做主语。

  16.A. some

  B.no

  C.any

  D.none

  答案:B

  [解析]根据上下文可以判断出选no

  .
        www.59wj.com

  17.A.with

  B.to

  C.in

  D.for

  答案:B

  [解析]根据上下文可以判断出选to, speak to 和….说话

  18.A. as

  B.on

  C.for

  D.of

  答案:C

  [解析]本题考点是词组:for the first time第一次

  19.A.news

  B.advice

  C.idea

  D.word

  答案:B

  [解析]a piece of advice 一条建议

  20.A.slow

  B.much

  C.possible

  D.fast

  .
        www.59wj.com

  III.Reading Comprehension

  People who describe themselves as perfectionists may do well on job interviews, but new study findings suggest that they may struggle in marriage and other intimate relationships.

  Previous research has shown that certain personality traits can affect a couple's ability to adjust to marriage. In this study,a team of Canadian researchers report that a partner's perfectionism greatly influences their—and their mate’s—adjustment to marriage.

  “Thus, perfectionism may be worth considering in the context of marital and family therapy,” write Dr. Paul L. Hewitt of the University of British Columbia in Vancouver and his colleagues.

  Their study involved 76 couples who were married or had been living together for no more than four years. Perfectionism was determined by the extent to which the men and women agreed with statements such as, “When I am working on something, I cannot relax until it is perfect.”

  Overall, men and women who identified their partners as perfectionists-meaning they felt that their mates demanded perfection from them—tended to report greater use of sarcasm(讽刺), nagging(唠叨) and other conflict-driven strategies to cope with their marital problems, study findings indicate.

  And when men used these conflict strategies, both they and their wives rated marital adjustment—including their satisfaction with the marriage and the quality of their marital intimacy—lower than did their peers.

  “This suggests ‘individuals’ personality traits may affect not only their own experience of the marriage, but the experience of their partner as well,” Hewitt and his colleagues write.

  .
        www.59wj.com

  What's more, women, but not men, who expected perfection from their mates also seemed unhappy with the relationship, study findings indicate. They reported poorer marital functioning than did women who did not have such high demands of their partners.

  “This finding may suggest that women who expect perfection from their spouses may be especially likely to be dissatisfied, because their spouses will inevitably fail to meet these expectations,”the researchers speculate.

  21. What is true about perfectionists?

  A.They can perform better in job interviews.

  B.They have difficulty in getting married.

  C.They are unable to enjoy intimate relationships.

  D.They fail to adjust themselves well to marriage.

  答案: D

  [解析]从第一段中but new study findings suggest that they may struggle in marriage and other intimate relationships.这个句子和第二段中In this study, a team of Canadian researchers report that a partner's perfectionism greatly influences their and their mate's adjustment to marriage. 因此我们可以判断出答案是D。

  .
        www.59wj.com

  22.The study of Dr. Paul L. and his colleagues indicates that _________.

  A.perfectionists seem to be good at coping with marital problems

  B.perfectionists may enjoy higher quality of marriage

  C.perfectionists would like to employ conflict-driven strategies

  D.perfectionists work much harder to maintain their marriage

  答案: C

  [解析]本题是细节题,答案应该在第五段中找 men and women who identified their partners as perfectionist tended to report greater use of sarcasm , nagging and other conflict-driven strategies to cope with their marital problems, study findings indicate.

  23.It can be inferred from the passage that______.

  A.most perfectionists are woman who are unhappy with their marriage

  B.women who have higher demands of their partners may be disappointed in their life

  C.the marital satisfaction is related to changes of the couple

  D.individual personality will not affect the success of marriage

  答案:B

  [解析]对配偶要求高的妇女对生活会失望。本题是细节题,答案应该在倒数第二段中找。

  .
        www.59wj.com

  24.The best title for this passage would be ______.

  A.Perfectionists and Their Marriages

  B.Conflict-Driven Strategies in Marriage

  C.Perfectionism and Personality Traits

  D.Marriage Adjustment

  答案:A

  [解析] 本题可以看作是主旨题,本片文章的主要内容是关于完美主义者和他们的婚姻,完美主义者对配偶的要求很高,因而他们对婚姻就容易失望。

  25. The author's attitude towards perfectionism in the passage is _________.

  A.defensive

  B.neutral

  C.approving

  D.satisfied

  Ⅳ.Reading Comprehension

  Years ago, in a small fishing village in Holland,a young boy taught the world about the rewards of unselfish service.Because the entire village revolved around the fishing industry,a volunteer rescue team was needed in cases of emergency. One night the winds raged, the clouds burst and a gale(大风) force storm capsized a fishing boat at sea.In trouble, the crew sent out the S.O.S. The captain of the rescue rowboat team sounded the alarm and the villagers assembled in the town square overlooking the bay. While the team launched their rowboat and fought their way through the wild waves, the villagers waited restlessly on the beach, holding lanterns to light the way back.

  .
如果觉得《2017年10月自学考试英语(二)模拟题及解析(2)》公共课模拟试题,zikao不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 自学考试 - 模拟试题 - 公共课模拟试题,zikao,
在百度中搜索相关文章:2017年10月自学考试英语(二)模拟题及解析(2)
在谷歌中搜索相关文章:2017年10月自学考试英语(二)模拟题及解析(2)
在soso中搜索相关文章:2017年10月自学考试英语(二)模拟题及解析(2)
在搜狗中搜索相关文章:2017年10月自学考试英语(二)模拟题及解析(2)
相关分类导航|
热门推荐|