2017年自考《英语》模拟试题及参考答案

日期:03-01| http://www.59wj.com |公共课模拟试题|人气:874

2017年自考《英语》模拟试题及参考答案

2010年自考《英语》模拟试题及参考答案

  Ⅰ.Vocabulary and Structure (10 points, 1 point for each item)

  从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

  1. ________ Americans have different views on many issues, they tend to agree on one subject: taxes are too high.

  A. Despite

  B. In spite of

  C. Because

  D. Although

  2. These little things aren't important ________ themselves, but put together, they can cause troubles.

  A. by

  B. in

  C. for

  D. at

  3. If there were any inhabitants of the moon, they would see our earth reflecting the light of the sun, again like a huge mirror ________ in the sky.

  A. hang

  B. hanged

  C. hung

  D. hangs

  4. When we call a word “learned,” we do not mean that it is used by learned persons alone, ________ simply that its presence in the English vocabulary is due to books and the cultivation of literature rather than to the actual needs of ordinary conversation.

  A. so

  B. since

  C. but

  D. for

  5. ________ is accepted as true often is relatively, and not absolutely, true.

  A. What

  B. That

  C. Which

  D. It

  6. I ________ awake for about two hours last night.

  A. lie

  B. lied

  C. laid

  D. lay

  7. In theory, every person will have ________ to an unlimited amount of information with the development of telecommunication satellites.

  A. entry

  B. access

  C. entrance

  D. opening

  8. It is in Iran ________ the family members are involved in the wedding preparations.

  A. where

  B. in which

  C. that

  D. from which

  9. I have never before met ________ as he is.

  A. so an intelligent person

  B. a so intelligent person

  C. so intelligent person

  D. so intelligent a person

  10. The role of the father in the traditional family was to provide ________ his family.

  A. for

  B. with

  C. up

  D. over

  .
       
        www.59wj.com

  Ⅱ. Cloze Test (10 points, 1 point for each item)

  下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

  Getting plenty of exercise is very important. I enjoy 11 very much. Last Summer, I went to the beach every day. I plan to go there this summer too, 12 I may not be able to. I have a new jo

  B. Sometimes I have to work until 13 at night. Though I now work more hours than I used to, I do receive a larger salary. I didn't receive much pay on my old jo

  B. I like 14 new job, but had I known that it would take up so much of my free time, I 15 it. I prefer swimming to spending money.

  I have heared that riding a bike is good exercise. Maybe I will be able to

  16 enough money to buy a bike. My neighbour, Mrs. Wilson, has a bicycle that I could borrow from her, but I would rather own my own bike. If I used 17 , I would worry about damaging it. Since I 18 more money now, I think that I can afford to buy my own. Getting a bike is really a good idea, because while I am riding to and from work, I will be getting exercise at the same time. It's easier to get to the beach by bike too. I might be able to go swimming every day 19 . This new job is great: I'm very 20 . This will be a summer full of exercise.

  11. A. to swim

  B. swim

  C. swimming

  D. the swim

  12. A. and

  B. or

  C. neither

  D. but

  13. A. lately

  B. latter

  C. late

  D. latest

  14. A. some

  B. any

  C. my

  D. its

  15. A. would not take

  B. wouldn't have taken

  C. won't have taken

  D. had not taken

  16. A. take

  B. save

  C. keep

  D. maintain

  17. A. her

  B. hers

  C. its

  D. theirs

  18. A. make

  B. spend

  C. pay

  D. do

  19. A. at all

  B. all over

  C. after all

  D. all but

  20. A. excited

  B. exciting

  C. surprising

  D. surprised

  .
       
        www.59wj.com

  Ⅲ.Reading Comprehension (30 points, 2 points for each item)

  从下列每篇短文的问题后所给的四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的答案涂黑。

  Passage One

  Questions 21 to 25 are based on the following passage.

  When Rowland Hill, little more than a hundred years ago, first advocated the introduction of cheap postage in England, he had to face many opponents of the scheme; some said that it would not pay, others that it was unworkable. But Hill, supported by general public opinion, eventually overcame opposition, and late in 1839 the Penny Post was establishe

  D. From then until the first world war the cost of sending a letter any distance within the United Kingdom remained at one penny. The gloomy prophecies (预言) of the critics were not fulfilled: the profits of the Post Office were maintained and improvements in transport and administration made it possible not only to handle the increased volume of correspondence but also to extend postal facilities.

  Before this great change took place, the charge for sending a letter varied according to the distance the letter was carried and had to be paid for on delivery by the person to whom it was addresse

  D. The lowest charge was four pence and for long distances as much as eighteen pence. Such high rates, when wages were low, could rarely be afforded by poor people, who were often compelled to refuse letters from their dear ones because they were unable to pay. Under the new scheme, a letter was paid for by the sender, who affixed(贴上) to it an adhesive(粘的) postage stamp, the cost of which was within reach of all. Thus the poor were enabled to exchange news with their relations and friends at a time when many of them had left their homes to seek work elsewhere.

  Businessmen also found cheap postage a boom and, since it soon turned out to be a great financial success, the new scheme was, before long, adopted by every civilized country in the world——a final tribute(明证) to the wisdom and vision of its promoter.

  21. “Some said that it (i.e. Rowland Hill's scheme) would not pay” means ________.

  A. some said that people would refuse to pay for the scheme

  B. some said that the scheme would not be profitable

  C. some said that the scheme was not economical

  D. some said that they did not have enough money to pay for the scheme

  22. Rowland Hill's system is known as the ‘Penny post’ ________.

  A. because it undertook the delivery of all inland letters for the charge of one penny

  B. since it was established late in 1839

  C. because many people who used its facilities were poor

  D. as a result of the gloomy prophecies of those who had said scheme would not pay

  23. Postal facilities were extended after the introduction of the Penny Post ________.

  A. because the volume of correspondence increased

  B. as a result of improvements in transport and administration

  C. until the first world war

  D. provided that the cost of sending a letter remained at one penny

  24. Under the old system the poor had frequently been compelled to refuse letters ________.

  A. because they could not afford to pay the high postage rates which had to be paid on receipt of a letter

  B. unless the charge on them was less than four pence

  C. although rates varied according to the distance letters were carried

  D. because many of them had left their homes to seek work elsewhere

  25. The new postal scheme was adopted by every civilized country in the world ________.

  A. because it enabled the poor, as well as the rich, to exchange news

  B. as a tribute to the wisdom and vision of its promoter

  C. since the scheme, in addition to its convenience, had proved financially successful

  D. a hundred years after its adoption by the English

  Passage Two

  Questions 26 to 30 are based on the following passage.

  We can make mistakes at any age. Some mistakes we make are about money. But most mistakes are about people. “Did Jerry really care when I broke up with Helen?” “When I got that great job, did Jim really feel good about it, as a friend? Or did he envy my luck?”“And Paul-why didn't I pick up that he was friendly just because I had a car?” When we look back, doubts like these can make us feel ba

  D. But when we look back, it's too late.

  Why do we go wrong about our friends——or our enemies? Sometimes what people say hides their real meaning. And if we don't really listen, we miss the feeling behind the words. Suppose someone tells you, “You're a lucky dog.” Is he really on your side? If he said, “You're a lucky guy” or “You're a lucky gal,” that's being friendly. But “lucky dog”? There's a bit of envy in those words. Maybe he doesn't see it himself. But bringing in the “dog” bit puts you down a little. What he may be saying is that he doesn't think you deserve your luck.

  “Just think of all the things you have to be thankful for” is another noise that says one thing and means another. It could mean that the speaker is trying to get you to see your problem as part of your life as a whole. But is he? Wrapped up in this phrase is the thought that your problem isn't important. It's telling you to think of all the starving people in the world when you haven't got a date for Saturday night.

  How can you tell the real meaning behind someone's words? One way is to take a good look at the person talking. Do his words fit the way he looks? Does what he says quare with(符合) the tone of voice? His posture? The look in his eyes? Stop and think. The minute you spend thinking about the real meaning of what people say to you may save another mistake.

  26. In the first paragraph, the writer recalls some things that happened between him and his friends. He ________.

  A. feels happy, thinking of how nice his friends were to him

  B. feels he may not have “read” his friends' true feeling correctly

  C. is sorry that his friends let him down

  D. thinks it was a mistake to have broken up with his girl friends, Helen

  27. In the second paragraph, the writer talks about someone saying, “You're a lucky dog.” He is saying that ________.

  A. the speaker of this sentence is just being friendly

  B. this saying means the same as “You're a lucky guy” or “You're a lucky gal.”

  C. the word “dog” shouldn't be used to apply to people

  D. sometimes the words give a clue(线索) to the feeling behind the words

  28. This passage tries to tell you how to ________.

  A. avoid mistakes about money and friends

  B. “size up” people

  C. avoid mistakes in understanding what people tell you

  D. keep people friendly without trusting them

  29. In listening to a person the important thing is ________.

  A. to notice his tone, his posture, and the look in his eye

  B. to listen to how he pronounces his words

  C. to check his words against his manner, his tone of voice, and his posture

  D. not to believe what he says

  30. The phrase ‘puts you down’ (Para 2, Line 7) can be replaced by another phrase “________”.

  A. makes you humble

  B. reduces you to silence

  C. press you down

  D. makes you sad

  Passage Three

  .
       
        www.59wj.com

  Questions 31 to 35 are based on the following passage.

  It is not often realized that women held a high place in southern European societies in the 10th and 11th centuries. As a wife, the woman was protected by the setting up of a dowry or decimum. Admittedly, the purpose of this was to protect her against the risk of desertion(抛弃), but in reality its function in the social and family life of the time was much more important. The decimum was the wife's right to receive a tenth of all her husband's property. The wife had the right to withhold consent(不同意), in all transactions(交易) the husband would make. And more than just a right: the documents show that she enjoyed a real power of decision, equal to that of her husban

  D. In no case do the documents indicate any degree of difference in the legal status of husband and wife.

  The wife shared in the management of her husband's personal property, but the opposite was not always true. Women seemed perfectly prepared to defend their own inheritance against husbands who tried to exceed their rights, and on occasion they showed a fine fighting spirit. A case in point is that of Maria Vivas, a Catalan woman of Barcelona(巴塞罗那). Having agreed with her husband Miro to sell a field she had inherited, for the needs of the household, she insisted on co mpensation(补偿). None being offered, she succeeded in dragging her husband to the scribe(法律学家) to have a contract duly drawn up assigning her a piece of land from Miro's personal inheritance. The unfortunate husband was obliged to agree, as the contract says, “for the sake of peace.” Either through the dowry or through being hottempered, the Catalan wife knew how to win herself, within the context of the family, a powerful economic position.

  31. A decimum was ________.

  A. the wife's inheritance from her father

  B. a gift of money to the new husband

  C. a written contract

  D. the wife's right to receive onetenth of her husband's property

  32. In the society described in the passage, the legal standing(地位) of the wife in marriage was ________.

  A. higher than that of her husband

  B. lower than that of her husband

  C. the same as that of her husband

  D. higher than that of a single woman

  33. What compensation did Maria Vivas get for the field?

  A. Some of the land Miro had inherited

  B. A tenth of Miro's land

  C. Money for household expenses

  D. Money from Miro's inheritance

  34. Could a husband sell his wife's inheritance?

  A. No, under no circumstances.

  B. Yes, whenever he wished to.

  C. Yes, if she agree

  D.

  D. Yes, if his father in law agree

  D.

  35. Which of the following is NOT mentioned as an effect of the dowry system?

  A. The husband had to share the power of decision in marriage.

  B. The wife was protected from desertion.

  C. The wife gained a powerful economic position.

  D. The husband was given control over his wife's property.

  PART TWO

  Ⅳ. Word Spelling (10 points, 1 point for two items )

  将下列汉语单词译成英语。作为提示,每个单词的词类、首字母及字母数目均已给出。请将完整的单词写在答题纸上。

  36. 交换,调换 n. e __ __ __ __ __ __ __

  37.运输,运输工具 n. t__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __

  38. 平均的;普通的 a. a __ __ __ __ __ __

  39. 暴力的,猛烈的 a. v __ __ __ __ __ __

  40. 仍然,然而,不过 a

  D. n __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __

  41. 有益的,有利的 a. b __ __ __ __ __ __ __ __ __

  42. 宣扬,宣传 v. p __ __ __ __ __ __ __ __

  43. 估计,评价,估价 n./v. e __ __ __ __ __ __ __

  44. 观光,旅游 n. t __ __ __ __ __ __

  45. 指示,指出;代表 v. d __ __ __ __ __

  46. 起初的,新颖的 a. o __ __ __ __ __ __ __

  47. 独立的,自主的 a. i __ __ __ __ __ __ __ __ __ __

  48. 想象,设想 v. v __ __ __ __ __ __ __ __

  49. 对比 n./v. c __ __ __ __ __ __ __

  50. 压力;强调 n./v. s __ __ __ __ __

  51. 减少,缩小 v. r __ __ __ __ __

  52. 有限的 a. l__ __ __ __ __ __

  53. 使迷惑;迷 n./v. p __ __ __ __ __

  54. 环境,周围状况 n. e__ __ __ __ __ __ __ __ __ __

  55. 容忍的;宽容的 a. t__ __ __ __ __ __ __

  Ⅴ.Word Form(10 points, 1 point for each item)

  将括号中的各词变为适当的形式填入空白。答案写在答题纸上。

  56. There is no way to escape ________(do) the work today.

  57. We will have a visit to the seaside ________ (provide) the weather remains clear.

  58. Had I left a little earlier, I ________ (catch) the train.

  59. The last train ________ (go), we had to walk home.

  60. A few years later she came home only ________ (find) that her hometown had greatly change

  D.

  61. The more she thought about it, ________ (angry) she grew.

  62. I'm sure he ________ (leave) Tokyo by this time tomorrow.

  63. We become used to ________ (see) blood on the news on television, or in full color in newspaper and magazines..

  64. It is ________ (interesting) novel I have ever reaD.

  65. I can't find the recorder in the room. It must ________ (take) by someone else.

  Ⅵ.Translation from Chinese into English(15 points, 3 points for each item)

  将下列各句译成英语并将答案写在答题纸上。

  66. 他走都不会,更不用说跑了。

  67. 不管赞成还是反对,我都将继续下去。

  68. 生产商应该对自己的产品质量负全部责任。

  69. 老人继续说着,根本不顾我在此事上的感情。

  70. 毋庸置疑,很多人受益于心脏手术。

  Ⅶ.Translation from English into Chinese(15 points).

  将下列短文译成汉语并将答案写在答题纸上。

  Are you able to read these articles in a minute or less? Perhaps right now you should stop a while and remind yourself of some important things that help you to read faster. Check yourself on these points and be sure you are doing the right things. You should always move your eyes from left to right across the page. Always keep moving forwar

  D. Do not let your eyes go back over words you have already rea

  D. Do not read words separately. Learn to see groups of words. Do not sound out(发响) the words as you read them. And remember that you do not have to read every wor

  D. Look for the main nouns and the main verbs. If you want to be sure that you do not lose your place as you read, you can keep your finger under the line. But do not move your finger from left to right with your eyes. Your finger should be under the middle of the line. Keep your eyes moving all the time. Be sure to practice on everything you rea

  D. Also remember to exercise your eyes every day.

  .
       
        www.59wj.com

  2010年自考《英语》模拟试题参考答案

  Ⅰ. Vocabulary and Structure (10 points, 1 point for each item )

  1.D 2.B 3.C 4.C 5.A 6.D 7.B 8.A 9.D 10.A

  Ⅱ. Cloze Test (10 points, 1 point for each item)

  11. C 12.D 13.C 14. C 15. B

  16. B 17. B 18. A 19. C 20. A

  Ⅲ. Reading Comprehension (30 points, 2 points for each item)

  21. B 22. A 23. B 24. A 25. B

  26. B 27. D 28. C 29. C 30. A

  31. D 32. C 33. A 34. C 35. D

  Ⅳ. Word Spelling (10 points, 1 point for two items )

  36. exchange 37. transportation 38. average 39. violent

  40. nevertheless 41. beneficial 42. publicize 43. estimate

  44. tourism 45. denote 46. original 47. independent

  48. visualize 49. contrast 50. stress 51. reduce

  52. limited 53. puzzle 54. environment 55. tolerant

  Ⅴ. Word Form (10 points, 1 point for each item )

  56. doing 57. provided/providing 58. would have caught

  59. gone 60. to find 61. the angrier 62. will have left

  63. having taken 64. the most interesting 65. have been taken

  Ⅵ. Translation from Chinese into English (15 points, 3 points for each item)

  66. He can't even walk, let alone run.

  67. Pro or con, I shall continue.

  68. The manufacturers should take full responsibility for the quality of their products.

  69. The old man continued speaking, regardless of my feelings on the matter.

  70. There is no doubt that a large number of people benefit from heart surgery.

  Ⅶ. Translation from English into Chinese (15 points)

  你能在一分钟或更短的时间内读完这些短文吗?也许现在你该停一下,提醒自己注意一些能帮你读得更快的重要问题。检查一下以下几点,以确定你做得正确无误。你当始终自左至右移动目光,始终向前。别再回头看已读过的字句。别把每个词分开来读。要学会看句群。读时别出声。还要牢记你无须每词必读。找到主要的名词和主要的动词。如果想保证自己在读时不至于找不到地方,你可以手指放在行下。但别随目光自左至右移动。你的手指应当放在一行中间的下方。目光要不停地移动。一定要在每次阅读中这样练习。同时,记得每天做做眼部保健。

  .
       
        www.59wj.com 如果觉得《2017年自考《英语》模拟试题及参考答案》公共课模拟试题,zikao不错,可以推荐给好友哦。
本文Tags: 自学考试 - 模拟试题 - 公共课模拟试题,zikao,
在百度中搜索相关文章:2017年自考《英语》模拟试题及参考答案
在谷歌中搜索相关文章:2017年自考《英语》模拟试题及参考答案
在soso中搜索相关文章:2017年自考《英语》模拟试题及参考答案
在搜狗中搜索相关文章:2017年自考《英语》模拟试题及参考答案
相关分类导航|
热门推荐|