I. Vocabulary and Structure 1．The bank is reported in the local newspaper ______ in broad daylight yesterday.
B．having been robbed
C．to have been robbed
[解析]句型….be said/reported/thought/believed to do sth.这句话的意思是：据当地地方报纸报道这家银行昨天在光天化日之下被抢劫。to have been robbed 是动词不定式的完成形式，表示动作发生在谓语动作之前。
2．______ difficulties we may come across, we'll help one another to overcome them.
3. The eyes need several minutes to ______to the darkness.
[解析]adjust to适应…. ，使适用；adopt 接受，采纳；apply 应用，申请；descend 下降 ， 下来；本句的意思是：眼睛需要几分钟才能适应黑暗。
4．Robots are programmed to ______ many jobs without human intervention.
[解析]带有take 的词组辨析，take on呈现，承担；take up 占有，从事；take over 接管，接任；take in 吸收，欺骗。本句话的意思是：机器人被设定程序可以在无人干预下接管人的许多工作。
5．It isn’t what you know ______ matters, but who you know.
[解析]条件句句型It is + 被强调的部分+ that …….。本题的关键是要判断出是强调句。本句的意思是：重要的并不是你知道什么，而是你认识谁。
6．______, the basketball match will be resumed on Thursday.
C．Weather is permitting
[解析]本题的考点：分词的独立主格结构。Weather是permitting 的逻辑主语。这句话的意思是：天气允许 ，篮球赛就在星期四继续进行。
7．Euthanasia doesn’t take into ______ that there are ways of caring for the dying.
[解析]词组take…. into account 把….考虑进去；amount 的意思是总数，总额；access 进入之路；通路；入口；本句的意思是：安乐死没有考虑到照顾临终的病人有多种方式。
8．A Filipino maid was executed in Singapore after being convicted of murder, ______ protests from various quarters.
[解析]despite尽管，不管；besides 除了…之外，另外；without 没有….； beyond 除了，超越；本句的意思是：一个菲律宾女佣在被判谋杀罪后，在新加坡被处决，尽管有来自各方面的抗议。
9．Parents, teachers in schools , work associates and communicators in or using the mass media are all capable of ______ our potential interests.
[解析]本题的考点是四个词型相近词的词义辨析：arouse唤醒，引起，激发（及物动词）；arise 产生，发生（不及物动词）；raise 增加，提高，上升（及物动词）；rise 上升，上涨（不及物动词）。本句话的意思是：父母、学校教师、我们所做的工作以及大众传媒都能激发我们的潜在的兴趣。
10．The problem of Jet Lag is one every international traveler comes ______ at some time. A．along
Some boys join the Navy(海军) when they are quite young, and are then given a course of training as sailors. It is a long course, both on land and at sea.During it, the boys study things like mathematics and science as well as learning to tie knots（系鞋带）, fire guns and to 11 other practical things.
One of the important things they are 12 is, of course, how to swim. In the old days, many sailors were unable to swim, 13 nowadays it is rare to find one that cannot.
At one school for sailors, the swimming instructor was very good.He had never failed to teach anybody to swim by the time the course ended.One year, however, 14 was one particular boy on the training course 15 seemed quite unable to learn to swim.The instructor tried giving him extra lessons, but he had 16 success at all, whatever he did.In the end, as the time drew near for the course to end, he had to admit defeat.
One day, he called the boy aside after the swimming lesson and said 17 him “ John, I have tried very hard to teach you to swim,but I have failed 18 the first time in my life.Now, I want to give you a piece of 19 . Listen carefully.”“Yes, sir,” answered the boy. “Well,”the instructor went on, “if you are ever in a ship and it sinks, just jump over the side into the sea, go right down to the bottom and run to the shore as 20 as you can. That is the only way you will save your life.”
［解析］ there be 句型。
［解析］根据上下文可以判断出选to, speak to 和….说话
［解析］本题考点是词组：for the first time第一次
［解析］a piece of advice 一条建议
People who describe themselves as perfectionists may do well on job interviews, but new study findings suggest that they may struggle in marriage and other intimate relationships.
Previous research has shown that certain personality traits can affect a couple's ability to adjust to marriage. In this study,a team of Canadian researchers report that a partner's perfectionism greatly influences their—and their mate’s—adjustment to marriage.
“Thus, perfectionism may be worth considering in the context of marital and family therapy,” write Dr. Paul L. Hewitt of the University of British Columbia in Vancouver and his colleagues.
Their study involved 76 couples who were married or had been living together for no more than four years. Perfectionism was determined by the extent to which the men and women agreed with statements such as, “When I am working on something, I cannot relax until it is perfect.”
Overall, men and women who identified their partners as perfectionists－meaning they felt that their mates demanded perfection from them—tended to report greater use of sarcasm(讽刺)， nagging(唠叨) and other conflict-driven strategies to cope with their marital problems, study findings indicate.
And when men used these conflict strategies, both they and their wives rated marital adjustment—including their satisfaction with the marriage and the quality of their marital intimacy—lower than did their peers.
“This suggests ‘individuals’ personality traits may affect not only their own experience of the marriage, but the experience of their partner as well,” Hewitt and his colleagues write.
What's more, women, but not men, who expected perfection from their mates also seemed unhappy with the relationship, study findings indicate. They reported poorer marital functioning than did women who did not have such high demands of their partners.
“This finding may suggest that women who expect perfection from their spouses may be especially likely to be dissatisfied, because their spouses will inevitably fail to meet these expectations,”the researchers speculate.
21. What is true about perfectionists?
A．They can perform better in job interviews.
B．They have difficulty in getting married.
C．They are unable to enjoy intimate relationships.
D．They fail to adjust themselves well to marriage.
[解析]从第一段中but new study findings suggest that they may struggle in marriage and other intimate relationships.这个句子和第二段中In this study, a team of Canadian researchers report that a partner's perfectionism greatly influences their and their mate's adjustment to marriage. 因此我们可以判断出答案是D。
22．The study of Dr. Paul L. and his colleagues indicates that _________.
A．perfectionists seem to be good at coping with marital problems
B．perfectionists may enjoy higher quality of marriage
C．perfectionists would like to employ conflict-driven strategies
D．perfectionists work much harder to maintain their marriage
［解析］本题是细节题，答案应该在第五段中找 men and women who identified their partners as perfectionist tended to report greater use of sarcasm , nagging and other conflict-driven strategies to cope with their marital problems, study findings indicate.
23．It can be inferred from the passage that______.
A．most perfectionists are woman who are unhappy with their marriage
B．women who have higher demands of their partners may be disappointed in their life
C．the marital satisfaction is related to changes of the couple
D．individual personality will not affect the success of marriage
24．The best title for this passage would be ______.
A．Perfectionists and Their Marriages
B．Conflict-Driven Strategies in Marriage
C．Perfectionism and Personality Traits
25． The author's attitude towards perfectionism in the passage is _________.
Years ago, in a small fishing village in Holland,a young boy taught the world about the rewards of unselfish service.Because the entire village revolved around the fishing industry,a volunteer rescue team was needed in cases of emergency. One night the winds raged, the clouds burst and a gale（大风） force storm capsized a fishing boat at sea.In trouble, the crew sent out the S.O.S. The captain of the rescue rowboat team sounded the alarm and the villagers assembled in the town square overlooking the bay. While the team launched their rowboat and fought their way through the wild waves, the villagers waited restlessly on the beach, holding lanterns to light the way back.
An hour later, the rescue boat reappeared through the fog and the cheering villagers ran to greet them. Falling exhausted on the sand, the volunteers reported that the rescue boat could not hold any more passengers and they had to leave one man behind.Even one more passenger would have surely capsized the rescue boat and all would have been lost.
Frantically, the captain called for another volunteer team to go after the lone survivor. Sixteen-year-old Hans stepped forward.His mother grabbed his arm, pleading, “Please don’t go. Your father died in a shipwreck 10 years ago and your older brother, Paul,has been lost at sea for three weeks. Hans, you are all I have left.”
Hans replied, “Mother, this time I have to do my duty. When the call for service comes, we all need to take our turn and do our part.” Hans kissed his mother, joined the team and disappeared into the night.
Another hour passed.The rescue boat moved through the fog with Hans standing up in the bow. Barely able to contain himself, Hans excitedly shouted at the captain, “We found him. Tell my mother it's my older brother, Paul!”
26. It can be inferred from the first paragraph that ______.
A．years ago a small village was almost damaged by a gale force storm
B．a rescue team would be of great importance to fishing industry
C．the fishing boats were always involved in trouble at sea
D．most villagers were volunteers of the rescue team
［解析］本题是推理题，根据第一段的句子：Because the entire village revolved around the fishing industry, a volunteer rescue team was needed in cases of emergency. 因为这个村子都围绕着捕鱼业，因此需要一个自愿救援队以防紧急情况。根据这个句子我们可以推出救援队对于捕鱼业非常重要。
27．The world “capsize”in Paragraph 1 means ______.
28．What is true in Paragraph 2 about the rescue team according to the passage?
A．It had difficulty in advancing through the heavy fog.
B．It saved all but one passenger due to capacity problem.
C．It asked the villagers to hold lanterns for them to find more passengers.
D．It ordered the exhausted volunteer members to rest on the sand.
［解析］本题是细节题，句子第二段第二句话：Falling exhausted on the sand, the volunteers reported that the rescue boat could not hold any more passengers and they had to leave one man behind. Even one more passenger would have surely capsized the rescue boat and all would have been lost. 从这个句子得知，救援船不能再装人了，他们只有留下一个人，如果再装一个人的话，整个救援船就会翻过来。因此本题选B, 意思是：由于容量，除了一人以外，救援船救了所有的人。
29． Hans volunteered to join the rescue service because he ______.
A．knew the lone survivor was probably his older brother
B．wanted to do something in memory of his father
C．intended to take up his responsibility for the village
D．tried to show his superior swimming skill
［解析］本题是细节题，文章倒数第二段中有一句话：Mother, this time I have to do my duty. When the call for service comes, we all need to take our turn and do our part.”这个句子中“do my duty和take our turn and do our part”的意思是“做我应该做的事，负起责任来”而选项C中，take up his responsibility 负起责任，与do my duty, take our turn 是同义表达，因此选C。
30．It is implied in the passage that ______.
A．the little boy's mother was too selfish
B．unselfish behaviors will be rewarded sometimes
C．the rescue boat should have enough capacity to save more passengers
D．the little boy shouldn’t have taken the risk
Basketball is a sport enjoyed by millions of fans in at least 100 countries. It's one of the best-known sports in the world.It all began in 1891.
Dr. James A．Naismith, the father of basketball, was an instructor at a YMCA (基督教青年会)training school. The school trained people to work in YMCAs. Officials at the school were concerned about the low attendance during the winter months. They felt that people didn't attend them because the school did not have a good winter sports program. So they asked Dr. Naismith for help. He came up with a new indoor game.
Naismith studied current games. He found that all the most popular games used a ball. So a ball would be part of his new game, he decided.But kicking the ball or hitting it would be too rough for indoors . So he put two peach baskets up on poles. The players had to try to throw a soccer ball into them, Naismith then made thirteen rules for the game. Twelve of them are still in use today.Just seven years after the game began, professional basketball teams were formed.
And that's how basketball was born.
31. Which of the following would be the best title for the passage?
A．The Birth of Basketball.
B．YMCA and Basketball.
C．Basketball – an Indoor Game.
D．A Winter Sports Program.
［解析］本题是主旨题，这篇文章主要讲述了篮球的由来，根据这篇文章的最后一句And that's how basketball was born.这就是篮球怎样产生的。因此可以判断出答案是A。
32．The YMCA training school officials asked Naismith to invent a new game because ______.
A. people didn't have enough outdoor exercise in the winter
B. basketball would become popular among the young students
C. they hoped that would attract more people to their school
D. kicking the ball or hitting it would be too rough for indoors
33. First basketball teams were formed ______.
A. around 1898
B. in 1891
C. at the time when YMCA was established
D. when Naismith came to the YMCA training school
［解析]本题是细节题，文章的第一段最后一句话It all began in 1891.篮球起始于1891年。而文章的最后一句话：Just seven years after the game began , professional basketball teams were formed. 这项运动开始7年后，职业篮球队才形成。因此可判断第一个篮球队大约是在1898年成立的。所以选A。
34. The “current games” in the third paragraph refer to ________.
A. new games to be played for the first time
B. old games no longer played
C. the most popular games at the time
D. games played at the time
［解析］根据上下文可以判断出“current games”就是“games played at the time”,现在进行的运动。
35. Which of the following statements is NOT true according to the passage ?
A. Basketball was meant to be played indoors at first.
B. Ball games attract a lot of people.
C. Football is not suited for indoor.
D. A YMCA training school is one where athletes are trained．
36．开发，开采 vt. e______
37．促进 vt. p______
38．财政，金融 n. f______
39. 谦虚的 a.m______
40.达到，完成 vt. a ______
41．个人简历 n. r______
42. 具有，拥有 vt. p______
43. 证书 n. d_______
44. 客观的 a.．o______
45. 预算 vt./ n. ______
46. 志愿者 n. v______
47. 毕业 v. g______
48. 家庭的，国内的 a.．d______
50.忽视， 忽略 vt. n______
52. 症状，征兆 n. s______
53. 投资；投入 n. i_______
55. 被动的；消极的 a．p______
56．How much study time you schedule for each classroom hour _______(depend) on four factors.
57．The more seriously this is sought, the _______(likely) positive attitudes towards leisure as well as academic work will be encouraged．
［解析］the + 比较级，the +比较级，表示“越来越….”句子前部分有The more seriously ……，因此后半句应该是the more likely。
58．Engineers _______(skill) in microelectronics and computer technology are developing artificial vision for robots.
［解析］过去分词做定语，skilled in microelectronics and computer technology是过去分词短语做定语修饰engineers.
59．Robots are beginning _______(see) in other industries as well.
答：to be seen
60．You can almost tell this type of composer by his ________(fruit) output.
［解析］ruitful 是fruit 的形容词，意思是“有成果的，多产的，富有成效的”
61．A Filipino maid was executed in Singapore after _______( convict ) of murder, despite protests from various quarters that her guilt had not been adequately established.
62. The new measures included ______(increase) the minimum age of employees to 18.
63．When ______(present) with a common case, sales managers tend to see sales problems, production managers see production problems, and so on .
［解析］presented 是过去分词，与when 一起做状语。present在这里的用法：be presented with 面对 ….
64．A life ______(live) without fantasy and daydreaming is a really poor life indeed.
［解析］live 是过去分词做定语修饰life，词组：live a….life过着….样的生活。这句话的意思是：过着一种没有梦想和幻想的生活实际上是很贫瘠的生活。
65．______( not understand) the directions clearly, I couldn’t find way in the darkness.
Ⅶ. Translation from Chinese into English
答案：She found it difficult to adapt herself to the life in a foreign country.
[解析]这个句子两个得分点是：…. find it + 形容词+ to do sth.；adapt oneself to sth. 使自己适应….
答案：It is not yet known whether robots will one day control our human activities.
答案：The people with whom we come into contact may exert some influence on our attitudes toward leisure.
[解析]本句翻译时要注意“我们所接触的人”要翻译成定语从句，另外“接触”这个词我们可以用“come into contact with ”。“对…有影响”可以翻译成“exert influence on ”，而且还要注意“对…的态度”应该翻译成“attitude towards…..”。
答案：A man cannot be really happy if he is compelled by society to do what he does not enjoy doing.
[解析]本题的考点：be compelled to do sth.被迫做某事；另外注意enjoy后要接动名词做宾语。
Ⅷ. Translation from English into Chinese
In the United States nowadays, more than a third of all students are women. Although many women who have received higher education do not spend the whole of their lives following careers for which their education has prepared them, it is accepted that the benefits of a university career are useful.
With so great a proportion of the young people entering higher education there is a problem of maintaining academic standards,and the process can be painful. Half of those who work on higher studies fail to graduate. The number who drop out after one of two years is disturbingly large, though there is evidence that even incomplete university study gives a person better career prospects than none at all. On the other hand, one in five of all who receive bachelor's degrees go on to take higher degrees.